Ο Σόλσκιερ δεν είχε πού να δώσει το περιβραχιόνιο

Ο Άσλεϊ Γιανγκ συνεχίζει στην Ίντερ και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έπρεπε να βρει το νέο μπράτσο για το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το εμπιστεύτηκε σε έναν παίκτη που αποκτήθηκε πριν από 6 μήνες και κατακρίθηκε γι' αυτό. Το πρόβλημα είναι πως δεν είχε επιλογές.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup) στο 'Old Trafford' με αντίπαλο την Γουλβς, στις 15 Ιανουαρίου 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Χάρι Μαγκουάιρ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup) στο 'Old Trafford' με αντίπαλο την Γουλβς, στις 15 Ιανουαρίου 2020. AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Χάρι Μαγκουάιρ βρίσκεται μόλις 6 μήνες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο αυτή η παράμετρος δεν εμπόδισε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να τον χρίσει αρχηγό της ομάδας μετά την παραχώρηση του Άσλεϊ Γιανγκ στην Ίντερ. Η επιλογή του Νορβηγού τεχνικού προκάλεσε μια σειρά από αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ. Κάποιοι είδαν τον Μαγκουάιρ με καλό μάτι, άλλοι ως μοναδική λύση και πολλοί θεωρούν ότι μόνο ως αστείο μπορεί να εκλάβει κανείς την απόφαση αυτή του Σόλσκιερ.

Στο twitter στήθηκε ένα μικρό πανηγύρι. Το επιχείρημα πως πρόκειται για παίκτη - ηγέτη που βελτίωσε την αμυντική εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταρρίφθηκε σχετικά εύκολα.

Το γεγονός πως σε αναμέτρηση με την Παρτίζαν στο Europa League είχε ξεχάσει πως είναι αρχηγός και αναγκάστηκε ο ρέφερι της αναμέτρησης να του το υπενθυμίσει, δεν είναι στα υπέρ του.

Δεν ήταν λίγοι όσοι τάχθηκαν στο πλευρό του Ντε Χέα, ακόμη και του νεαρού ΜακΤόμινεϊ. Δεν έλειψαν και πιο ακραίες αντιδράσεις, που είδαν την επιλογή αυτή ως απόδειξη ενός 'νεκρού' συλλόγου.

Ωστόσο ενδεχομένως ο προβληματισμός όσων βλέπουν την αρχηγία του Μαγκουάιρ ως αναγκαίο κακό να αποτελεί και το πλέον ανησυχητικό σημάδι για το ρόστερ των 'κόκκινων διαβόλων'.

Ο Ντε Χέα έχει φορέσει το περιβραχιόνιο στο πρόσφατο παρελθόν και είχε δηλώσει το καλοκαίρι πως θα ήθελε να διαδεχθεί τον Γιανγκ, ωστόσο δεν έπεισε ως Νο1 επιλογή, ενώ πάντα πλανάται η περίπτωση αποχώρησης του από το Old Trafford. Λίντελοφ, Μπεγί, Τζόουνς, Ρόχο, Σο, Φρεντ, Περέιρα, Τζέιμς, Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ, ΜακΤόμινεϊ, Ουάν Μπισάκα, Μάτα είναι μια σειρά παικτών που άλλοι δεν έχουν (ακόμη) το ειδικό βάρος, άλλοι είναι φευγάτοι ή πολύ νέοι (όπως βέβαια και ο Μαγκουάιρ) στην ομάδα. Ο Πογκμπά θα ήταν προφανής επιλογή, ωστόσο αν όχι τον Ιανουάριο τότε σίγουρα το καλοκαίρι αποχωρεί από την Γιουνάιτεντ.

Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του Σόλσκιερ πάσχει από προσωπικότητες, τους παίκτες αυτούς που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν τον ρόλο του αρχηγού στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας την καθολική αποδοχή των συμπαικτών τους και του κόσμου.

"Ο Χάρι ήρθε, έχει φορέσει ήδη το περιβραχιόνιο και θα συνεχίσει να το κάνει. Ηγείται της ομάδας και δεν μου έχει προκαλέσει έκπληξη αλλά εντύπωση η ικανότητα του αυτή", δήλωσε ο Νορβηγός τεχνικός. Υπό αυτές τις συνθήκες τι άλλο θα μπορούσε να πει; Η ψυχούλα του το ξέρει...

Χωρούν στην ίδια ενδεκάδα οι Βαλμπουενά και Φορτούνης; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK