O σταυρός-τσιγάρο είναι η τελευταία αμαρτία του Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι συνελήφθη να προσεύχεται με σταυρό και τσιγάρο. Το 2011 είχε σκοράρει με τη φανέλα της Σίτι απέναντι στην Γιουνάιτεντ και ανεβάζοντας την φανέλα του αποκάλυψε το μήνυμα 'why always me?' Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, εκείνο το μήνυμα του Ιταλού φορ έχει ρεαλιστική βάση. Γιατί πάντα αυτός;

O σταυρός-τσιγάρο είναι η τελευταία αμαρτία του Μπαλοτέλι
Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν σταματά να δημιουργεί συζήτηση γύρω από το όνομά του AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Στην εφηβεία του, ο Μάριο Μπαλοτέλι θεωρήθηκε το παιδί - θαύμα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Το ταλέντο του δικαιολογούσε απόλυτα αυτό τον χαρακτηρισμό, το μυαλό του ήταν που απέτυχε να περάσει τις εξετάσεις τα χρόνια που ακολούθησαν. Από την Ίντερ στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου τσακωνόταν ακόμη και με τις... προπονητικές σαλιάρες, μετά στις Μίλαν, Λίβερπουλ, Νις, Μαρσέιγ μέχρι και την επιστροφή του στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπρέσια, στα 29 του πλέον χρόνια.

Ο διεθνής φορ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά κωμικοτραγικά περιστατικά με το πέρασμα των χρόνων και η αλήθεια είναι πως ο Super Mario δεν ασπάζεται τα περί ωριμότητας όσο μεγαλώνει. Το δείχνει με τις πράξεις του, που συχνά παραπέμπουν σε παιδί. Το καλοκαίρι πλήρωσε έναν τύπο στη Μερτζελίνα της Νάπολι με 2000 ευρώ για να πέσει με τη βέσπα του στη θάλασσα, μια ιστορία που τον έφερε αντιμέτωπο με την κατηγορία υποκίνησης για διάπραξη εγκλήματος και τζόγου!

Νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβρη, δίχως να ενημερώσει κανέναν υπεύθυνο της Μπρέσια, πήρε το αεροπλάνο και πήγε στο Μάντσεστερ για να δώσει το παρών σε φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Βενσάν Κομπανί. Ήθελε να τιμήσει τον πρώην συμπαίκτη του, αλλά... ξέχασε να πάρει άδεια από την ομάδα στην οποία ανήκει σήμερα και που φυσικά τον πληρώνει.

Πριν την αναμέτρηση της Τρίτης (24/09) με αντίπαλο την Γιουβέντους, δεν είχε καμία διπλωματική διάθεση όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως θα αγωνιζόταν αντιμέτωπος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Aν με εξιτάρει το ότι θα παίξω κόντρα στον Ρονάλντο; Δεν με νοιάζει πραγματικά. Είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής, ο καλύτερος στον κόσμο μαζί με τον Μέσι. Είναι ωραίο που θα τον έχω αντίπαλο αλλά δεν ενθουσιάζομαι. Θα προσπαθήσω να σκοράρω, κάτι που θα είναι επιδίωξή μου σε κάθε παιχνίδι με την Μπρέσια", τόνισε χαρακτηριστικά. Σίγουρα δεν είναι κακό που εξέφρασε ανοιχτά τα συναισθήματα του, άλλωστε ουδείς είναι υποχρεωμένος να θαυμάζει έναν συνάδελφο του.

Το κακό από όλα αυτά τα χρόνια της παραβατικής συμπεριφοράς, είναι πως πλέον κάθε κατηγορία που αφορά τον Μπαλοτέλι γίνεται πιστευτή, είτε ισχύει είτε όχι. 'Ο Μάριο είναι, θα το έχει κάνει' είναι η αυθόρμητη σκέψη που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων όταν ακούν μια νέα ιστορία που αφορά τον Ιταλό.

Από το βράδυ της Τρίτης κυκλοφορεί ένα video που θέλει τον Μπαλοτέλι να καπνίζει στα αποδυτήρια της Μπρέσια, πριν την αναμέτρηση με την Γιουβέντους. Βλέποντας την ροή της εικόνας, είναι η κίνηση του Ιταλού σε συνδυασμό με την κακή λήψη που σε κάνει να το πιστεύεις. Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το video, είναι μάλλον ξεκάθαρο πως ο Super Mario φιλά έναν σταύρο πριν ετοιμαστεί για το ματς. Αλλά όταν πρόκειται για τον Μπαλοτέλι, κάθε ιστορία 'τρέλας' πλασάρεται ως γεγονός.

"Τον τελευταίο 1,5 μήνα έχω δουλέψει περισσότερο απ' ότι στα 10 χρόνια καριέρας μου. Δεν με νοιάζει ποιον έχω απέναντί μου, με νοιάζει να παίζω και να αισθάνομαι καλά. Είναι λογικό να μην έχω ακόμα ρυθμό αφού έχω παίξει μόνο σε δύο φιλικά ως τώρα και μόνο όταν παίζεις, βρίσκεις ρυθμό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, από άποψη κιλών και φόρμας, ποτέ δεν ήμουν έτσι στο παρελθόν. Η τελευταία φορά που ζύγιζα τον ίδιο αριθμό κιλών ήταν όταν έπαιζα για την Μάντσεστερ Σίτι και ήμουν 20 ετών", αποκάλυψε πρόσφατα, για την προσπάθεια που κάνει ώστε να βάλει ξανά την καριέρα του στις σωστές ράγες. Ακόμη και για τον κυκλοθυμικό και απρόβλεπτο Μάριο, το να συνδύαζε τα παραπάνω με ένα pre-match τσιγαράκι μοιάζει υπερβολικό.

Το 2011 ο Μπαλοτέλι είχε σκοράρει με τη φανέλα της Σίτι απέναντι στην μισητή συμπολίτισα Γιουνάιτεντ και ανεβάζοντας την φανέλα του αποκάλυψε το μήνυμα 'why always me?' θέλοντας ουσιαστικά να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως συχνά βρισκόταν στο στόχαστρο των οπαδών και των ΜΜΕ. Η αλήθεια ήταν πως τότε τα... τραβούσε ο οργανισμός του.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, εκείνο το μήνυμα του Ιταλού φορ έχει ρεαλιστική βάση. Γιατί πάντα αυτός;

Θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK