Ο στόπερ Γούτας είναι ο κορυφαίος Έλληνας... φορ

Τι κι αν ο Δημήτρης Γούτας αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά είναι ο πρώτος σκόρερ της Σίβασπορ με τέσσερα γκολ σε πέντε ματς. Επίσης βρίσκεται στους κορυφαίους Έλληνες γκολτζήδες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Ο στόπερ Γούτας είναι ο κορυφαίος Έλληνας... φορ
EUROKINISSI

Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο Δημήτρης Γούτας. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός πέτυχε γκολ με κεφαλιά στη νίκη με 4-0 της Σίβασπορ απέναντι στην Καραγκιουμρούκ. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο Γούτας βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε πέντε παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην τουρκική Super Lig.

Τι κι αν αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Γούτας είναι ο πρώτος σκόρερ της Σίβασπορ με αυτά τα τέσσερα γκολ και έξι συμπαίκτες του βρίσκονται πίσω του έχοντας πετύχει ένα γκολ έκαστος. Μάλιστα, οι πέντε εξ αυτών παίζουν είτε ως εξτρέμ, είτε ως φορ. Με λίγα λόγια έχει βάλει τα γυαλιά στους επιθετικούς της ομάδας.

Φυσικά είναι και στους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος, με τον Αλεξάνταρ Πέσιτς (πρώην παίκτης του ΟΦΗ) να βρίσκεται μπροστά του με πέντε γκολ. Από εκεί και πέρα έχει τα ίδια τέρματα με τους Ντιούφ, Μπαμπά, Νουακέμε και βρίσκεται πάνω από άλλα μεγάλα ονόματα, όπως ο Μπατσουαγί, ο Μπαλοτέλι και ο δικός μας Τάσος Μπακασέτας.

Ήδη ισοφάρισε τις καλύτερες σεζόν του στο σκοράρισμα

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν κεντρικό αμυντικό να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και απ' τους κορυφαίους του πρωταθλήματος, όμως ο Γούτας φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά σ' αυτόν τον τομέα. Φυσικά, τα τρία απ' τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει είναι με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος το ύψος του που φτάνει το 1,90. Άλλωστε απ' τα 21 γκολ που έχει σκοράρει συνολικά στην καριέρα του τα 17 είναι με το κεφάλι.

Από άποψη σκοραρίματος έχει ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ. Άλλες δύο φορές έχει φτάσει τα τέσσερα γκολ σε μία σεζόν. Τη σεζόν 2013/2014 με τη φανέλα της Ξάνθης είχε βρει τέσσερις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ την περσινή σεζόν είχε καταφέρει να φτάσει ξανά τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Ατρόμητο. Φέτος έχει φτάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σ' αυτόν τον αριθμό και ακόμη είμαστε στον μήνα Σεπτέμβριο.

Ανταγωνίζεται άλλους Έλληνες φορ του εξωτερικού

Ο Δημήτρης Γούτας μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και κορυφαίους Έλληνες σκόρερ που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Πρώτος στη σχετική κατηγορία είναι ο Ταξιάρχης Φούντας με τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα τρία στα προκριματικά του Europa League. O αμυντικός της Σίβασπορ έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος έχει πετύχει επίσης τέσσερα γκολ με την Ουτρέχτη στην Eredivisie.

Από κάτω του στη συγκεκριμένη άτυπη κατάταξη βρίσκονται παίκτες όπως οι Τάσος Μπακασέτας (3 γκολ), Δημήτρης Κολοβός (3 γκολ), Βαγγέλης Παυλίδης (2 γκολ), Χρήστος Τζόλης (2 γκολ), Γιάννης-Φοίβος Μπότος (2 γκολ).

Το Top-5 των Ελλήνων σκόρερ του εξωτερικού

Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης - επιθετικός) - 7 γκολ - 16 παιχνίδια

Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη - επιθετικός) - 4 γκολ - 7 παιχνίδια

Δημήτρης Γούτας (Σίβασπορ - αμυντικός) - 4 γκολ - 8 παιχνίδια

Δημήτρης Κολοβός (Σέριφ - μέσος) - 3 γκολ - 9 παιχνίδια

Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ - μέσος) - 3 γκολ - 10 παιχνίδια

Η Σίβασπορ είναι η ευκαιρία του

Ο Δημήτρης Γούτας έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία σημαντική γι' αυτόν σεζόν. Είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Σίβασπορ, έχοντας μείνει εκτός για πέντε ματς όταν είχε διαγνωσθεί θετικός με κορονοϊό, ενώ βοηθάει την ομάδα του στο σκοράρισμα εκτός απ' τα αμυντικά του καθήκοντα.

Η Σίβασπορ είναι μία ομάδα που μπορεί να του επιτρέψει να κάνει το βήμα παραπάνω. Πέρσι είχε τερματίσει στην 5η θέση με 65 πόντους και πήρε "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Europa Conference League, όπου προκρίθηκε στη φάση των ομίλων. Τη φετινή σεζόν άρχισε τώρα να βρίσκει ρυθμό και είναι στη 10η θέση με εννέα βαθμούς.

Ο Γούτας έχει διετές συμβόλαιο με τη Σίβασπορ και εκεί θα κληθεί να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Ατρομήτου θυμίζουμε είχε βρεθεί και στο κατώφλι της ΑΕΚ. Η Ένωση τα είχε βρει απ' τον Ιανουάριο με τον παίκτη, όμως οι δύο πλευρές δεν συνεργάστηκαν ποτέ, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού η ΑΕΚ επέλεξε τον Μήτογλου, αντί του 27χρονου αμυντικού.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Γούτας ανακοινώθηκε απ' την τουρκική ομάδα και ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε στην καριέρα του. Κάθε εμπόδιο για καλό λένε και η αρχή της σεζόν αποδεικνύει το παραπάνω ρητό στην περίπτωση του αμυντικού της Σίβασπορ. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK