Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα της Λίβερπουλ στην νίκη προκαλώντας χαμόγελα και συγκίνηση

Ο ιδιαίτερος φιλανθρωπικός αγώνας που ανέδειξε την ανθρωπιά και το συναίσθημα που μπορεί να προσφέρει το άθλημα.

Former England manager Sven-Goran Eriksson stands alongside Steven Gerrard before the start of an exhibition soccer match between Liverpool Legends and Ajax Legends at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday March 23, 2024. Former England boss Eriksson, who is a lifelong Liverpool fan, disclosed his terminal cancer diagnosis in January. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Ο φιλανθρωπικός αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών μεταξύ της Λίβερπουλ και του Άγιαξ είχε ως σκοπό ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του LFC Foundation και το Forever Reds. Το τελευταίο παρέχει υποστήριξη σε πρώην παίκτες της Λίβερπουλ που χρειάζονται φροντίδα, ειδικά προς τα τελευταία στάδια της ζωής τους και θα λάβει επίσης μέρος των εσόδων από τον αγώνα.

Βέβαια, αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που η διεξαγωγή του αγώνα ήταν σημαντική.

Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον ανέλαβε για πρώτη φορά την ομάδα της Λίβερπουλ και κάθισε εκείνος στον πάγκο των "Reds". Ο 76χρονος αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και πως του απομένει ένας χρόνος ζωής "στην καλύτερη περίπτωση".

Σε μια συνέντευξη που ακολούθησε στο Sky News, είπε ότι η μόνη μεγάλη ποδοσφαιρική του λύπη ήταν ότι δεν είχε ποτέ προπονήσει τη Λίβερπουλ - την ομάδα που υποστήριζε τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του - κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τον επόμενο μήνα, οι διοίκηση της Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι ο Έρικσον θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει την ομάδα των θρύλων της ομάδας για να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Άγιαξ.

Με την οικογένειά του να παρευρίσκεται στο Άνφιλντ, ο Σουηδός ήταν εμφανώς συγκινημένος καθώς το "You'll Never Walk Alone" ηχούσε δυνατά και χειροκροτήθηκε στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς της Λίβερπουλ πριν από τη σέντρα.

Ο Κλοπ μάλιστα υποδέχτηκε τον πρώην τεχνικό της Αγγλίας με μια αγκαλιά, πριν σχολιάσει: "Τι θρύλος! Χάρηκα για τη γνωριμία", με τον Έρικσον να απαντά: "Συγχαρητήρια - τα πας περίφημα".

Αν και η ομάδα πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 2-0, η Λίβερπουλ έκανε μια πολύ όμορφη επιστροφή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τόρες να σκοράρει το τελευταίο τέρμα για να κάνει το 4-2, σε έναν αγώνα που ανέδειξε το ήθος που μπορεί να διδάξει το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε περισσότερα

Ρεάλ: Η δικαίωση της Τομάζοβα που έκανε εκστρατεία για τον Λούνιν

Το όνειρο του Τεν Χαχ για την επόμενη ομάδα του, η αποκάλυψη και το κενό που έχει δημιουργηθεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK