Ο τελευταίος συμπαίκτης του Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Κριστιάν Μουνιός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη δράση στα 42 του και κλείνει με αυτόν τον τρόπο έναν μεγάλο κύκλο.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα της Μπόκα Τζούνιορς, στην επιστροφή του στα γήπεδα ύστερα από 11 μήνες, πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ράσινγκ Κλουμπ για το Apertura 1997 στο 'Μπομπονέρα', Μπουένος Άιρες, Κυριακή 13 Ιουλίου 1997
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα της Μπόκα Τζούνιορς, στην επιστροφή του στα γήπεδα ύστερα από 11 μήνες, πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ράσινγκ Κλουμπ για το Apertura 1997 στο 'Μπομπονέρα', Μπουένος Άιρες, Κυριακή 13 Ιουλίου 1997 AP PHOTO/EDUARDO DI BAIA

Ο Κριστιάν Μουνιός δεν είναι γνωστή φυσιογνωμία στην Ελλάδα. Το όνομά του δεν είναι σπάνιο, ωστόσο ο ίδιος αποτελεί μια σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε περίπου πριν από έναν χρόνο, αφού ο 42χρονος τερματοφύλακας αποτελεί τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που έχει παίξει ως συμπαίκτης με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο γεννημένος στην Αργεντινή τον Ιούλιο του 1977 αλλά πολιτογραφημένος πια Χιλιανός είχε την τύχη να βρεθεί στην Μπόκα Τζούνιορς το 1997, ύστερα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 (ως αναπληρωματικός του Λέο Φράνκο και συμπαίκτης των Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, Εστεμπάν Καμπιάσο, Λουσιάνο Γκαλέτι, Ντιέγκο Πλασέντε). Ήταν η χρονιά που ο εμβληματικός συμπατριώτης του θα έλεγε 'αντίο' οριστικά στους αγωνιστικούς χώρους, τουλάχιστον με την ιδιότητα που όλοι τον θαύμαζαν για περίπου δύο δεκαετίες.

Στην αναμέτρηση Apertura κόντρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τη νίκη με 2-1 στις 14 Σεπτεμβρίου 1997, ο Έκτορ Βέιρα έδωσε το ντεμπούτο στον ύψους 1,77μ. τερματοφύλακα (όπως και στον Γκιγέρμο Μπάρος Στσελότο), ενώ στην ενδεκάδα υπήρχε και ο Μαραντόνα. Εκείνη τη στιγμή γράφτηκε ιστορία, έστω κι αν ο Μουνιός δεν έκανε κάτι εφάμιλλο στη συνέχεια της καριέρας του. Δόθηκε δανεικός σε Λος Άντρες και Ταγέρες, έμεινε στη σκιά του Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι, αν και πανηγύρισε δύο Copa Libertadores, ένα Copa Sudamericana, δύο πρωταθλήματα Αργεντινής, όλα ως αναπληρωματικός.

Ο τελευταίος συμπαίκτης του Ντιέγκο Μαραντόνα

Τον Ιανουάριο του 2005 αποφάσισε να βρει τον δρόμο του στη Χιλή, όπου υπέγραψε στην Ουατσιπάτο, παίζοντας ως βασικός πλέον. Οι εμφανίσεις του στα 2,5 χρόνια που έμεινε εκεί εντυπωσίασαν τους ανθρώπους της Κόλο Κόλο, οι οποίοι τον απέκτησαν για να αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Σέχας. Ύστερα από 2,5 χρόνια στην Κόλο Κόλο και την κατάκτηση 3 πρωταθλημάτων, επέστρεψε στην Ουατσιπάτο, με την οποία πανηγύρισε μόλις το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας της (και πρώτο από το 1974), το Clausura 2012.

Τον Ιανουάριο του 2013 μετακόμισε στην Ουνιβερσιδάδ ντε Κονσεπσιόν της δεύτερης κατηγορίας, με την οποία πανηγύρισε αρχικά την άνοδο και το 2014-2015 το Κύπελλο Χιλής. Τα χρόνια είχαν περάσει πλέον, όμως ο ίδιος δεν σταμάτησε να αγωνίζεται και παρέμεινε στον σύλλογο μέχρι φέτος, στα 42 του. "Συζητήσαμε και αποφασίσαμε γι' αυτό. Είμαι 42 ήδη και οι βουτιές μου πονάνε ακόμη περισσότερο. Το σκεφτόμουν, ήξερα ότι αναπόφευκτα ερχόταν η στιγμή. Αποφασίσαμε με την οικογένειά μου, χωρίς δράματα", δήλωσε σε συνέντευξή του.

Με την αποχώρησή του από τη δράση, κόβεται και ο τελευταίος συνδετικός κρίκος της εποχής του Μαραντόνα με το σήμερα. Ο τελευταίος συμπαίκτης του 'πίμπε ντ' όρο' κρέμασε τα γάντια του και έκλεισε αυτόν τον κύκλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK