Ο Τερ Στέγκεν είναι ένας playmaker παγιδευμένος σε σώμα τερματοφύλακα

Ο Γερμανός γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με την Μαγιόρκα σημείωσε τον υψηλότερο δείκτη με ολοκληρωμένες πάσες από την σεζόν 2005/06, όταν και ξεκίνησε η ανάλογη καταγραφή στατιστικών. Τα νούμερα του δείχνουν πως θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει έναν διαφορετικό ρόλο στο γήπεδο.

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στην διάρκεια της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford, για την προημιτελική φάση του Champions League, στις 10 Απριλίου του 2019.  (AP Photo/Jon Super)
Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στην διάρκεια της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford, για την προημιτελική φάση του Champions League, στις 10 Απριλίου του 2019. AP PHOTO/JON SUPER

Με την επιστροφή της LaLiga στην δράση είχαμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε και ποιες ομάδες ή παίκτες, διαχειρίστηκαν καλύτερα τα δεδομένα στην διακοπή που επέβαλε ο κορονοϊός. Η Μπαρτσελόνα και οι ποδοσφαιριστές της είναι σε αυτή τη λίστα. Όχι μόνο γιατί οι 'μπλαουγκράνα' συνδύασαν την δική τους επανεκκίνηση με δύο νίκες σε ισάιρθμα ματς, ούτε γιατί ο Λιονέλ Μέσι απέδειξε ότι στα 32 του χρόνια δεν σταματιέται ακόμη κι αν ο αντίπαλος χρησιμοποιεί λαβές πάλης.

Αλλά γιατί υπάρχει ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, που συνεχίζει να αποδεικνύει πως μάλλον πρόκειται για έναν επιτελικό χαφ, παγιδευμένο στο κορμί ενός τερματοφύλακα. Κόντρα στην Μαγιόρκα το γεγονός πως βοήθησε με 3 επεμβάσεις την ομάδα του να κρατήσει για πρώτη φορά το μηδέν μετά τον περασμένο Νοέμβρη, είναι το λιγότερο.

Ο... αθεόφοβος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στο ενεργητικό του 64 πάσες! Ο Γερμανός επιχείρησε συνολικά 68 πάσες στην αναμέτρηση και αστόχησε μόλις σε 4 (94% ακρίβεια). Ανάμεσα στις πάσες που βρήκαν στόχο ήταν και 6 μακρινές μεταβιβάσεις. Αυτή, σύμφωνα με την opta, είναι και η κορυφαία επίδοση τερματοφύλακα από την σεζόν 2005/06, όταν ξεκίνησε η ανάλογη καταγραφή στατιστικών.

Στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Τερ Στέγκεν πασάρει με 86,5% στην LaLiga και με 82,1% στο Champions League. Ο Γερμανός διεθνής γκολκίπερ έχει πραγματοποιήσει 226 συμμετοχές με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε εκτοξευθεί στα 90 εκατ. ευρώ προ της πανδημίας. Σήμερα, ο κορυφαίος μάλλον γκολκίπερ στον κόσμο με τη μπάλα στα πόδια, κοστολογείται στα 72 εκατ. ευρώ.

Αν κάποιος εξακολουθεί να αμφιβάλλει για την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια, έχει μια ακόμη ευκαιρία να... λογικευτεί:

News 24/7

24MEDIA NETWORK