Ο θάνατος του 24χρονου που σόκαρε το γαλλικό ποδόσφαιρο

Τα αίτια του θανάτου του Ζορντάν Ντιακιές, πρώην μέλους των ακαδημιών της Παρί Σεν Ζερμέν, δεν έγιναν γνωστά.

Ο θάνατος του 24χρονου που σόκαρε το γαλλικό ποδόσφαιρο

Σε 1,5 μήνα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του. Στις 5 Ιουλίου θα έκλεινε τα 25 χρόνια του. Η παραμονή του Γάλλου ποδοσφαιριστή Ζορντάν Ντιακιές στον κόσμο τούτο ήταν παραπάνω από σύντομη. Η πληροφόρηση της κορσικανικής Φουριανί-Αγκλιανί, ομάδα της 5ης κατηγορίας στην οποία είχε ενταχθεί από πέρυσι το καλοκαίρι, δεν συνοδεύτηκε από λεπτομέρειες της τραγικής είδησης. Το 'τι' και το 'πώς' δεν είχαν καμία απολύτως αξία ή σημασία μπροστά στην είδηση της απώλειας ενός τόσο νέου παιδιού που όπως όλοι οι συνομήλικοί του στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε όνειρα στα εφηβικά του χρόνια.

Ο Ντιακιές, γεννημένος στο Παρίσι, ανήκε στην ποδοσφαιρική τάξη του Πρεσνέλ Κιμπέμπ, του Κινγκσλέ Κομάν, του Ζαν-Κεβέν Ογκουστέν, του Ερβέν Οζεντά, του γκολκίπερ Μεγκνιάν. Από τα 13 του με τον νυν αμυντικό των πρωταθλητών Γαλλίας, ήταν 'αυτοκόλλητοι'. Ο ένας για τον άλλον. Μαζί έπλαθαν στο μυαλό τις στιγμές που θα πρωταγωνιστούσαν στην πρώτη ομάδα. Μαζί αγωνίστηκαν στην εθνική U20 της Γαλλίας. Στο γήπεδο στέκονταν δίπλα-δίπλα. Ο στιβαρός Κιμπέμπ ήταν ο ηγέτης της οπισθοφυλακής και ο, μικρόσωμος αλλά ταχύς, Ντιακίς ο δεξιός μπακ. Φορούσε και το περιβραχιόνιο, τον φώναζαν 'κάπτεν'.

Τη σεζόν (2013-14) που η Παρί κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο του Champions League με τον Ολυμπιακό βρέθηκε, ως μέλος της ομάδας του Λοράν Μποναντέ που έλαβε μέρος στη Youth League, απέναντι στους τότε ποδοσφαιριστές του Μπερντ Στορκ. Απέναντι στον Βούρο, στον Σιάλακα, στον Βέργο. 0-0 έληξε ο αγώνας στου Ρέντη και 1-1 στο Παρίσι.

"Άφησε μόνο καλές αναμνήσεις", ανέφεραν οι Παριζιάνοι στα συλλυπητήριά τους.

Στους άνδρες του πανίσχυρου γαλλικού κλαμπ δεν βρήκε χώρο για να ενσωματωθεί. Ιεραρχικά προηγούνταν ο έμπειρος Ζαλέ, ο πανάκριβος Μαρκίνιος, ο ταλαντούχος Φαν ντερ Βιλ. Όφειλε να μην μείνει απαθής, να τρέξει πίσω από τις φιλοδοξίες μιας επαγγελματικής καριέρας. Βγήκε στην αγορά εργασίας. Υπέγραψε στην ελβετική Λα Σο-ντε-Φοντ, ομάδας τρίτης βαθμίδας. Τη σεζόν 2017-18 εμφανίστηκε σε 21 παιχνίδια, είτε ως ακραίος αμυντικός είτε ως ο ακραίος μέσος. Τα 2 εξ αυτών απέναντι στην Ιβερντόν του Τζιμπρίλ Σισέ (που σκόραρε στο ένα). Συνέχισε στην κροατική Ρούντες, δίχως καταγεγραμμένη συμμετοχή.

Τον Ιούλιο του 2019 επέστρεψε στην πατρίδα του, βρίσκοντας δουλειά στη Φουριανί-Αγκνιαλί. Όχι για πολύ. Η απώλειά του τάραξε την ηρεμία σε μια ποδοσφαιρική Γαλλία που έχει ήδη σφυρίξει λήξη.


News 24/7

24MEDIA NETWORK