Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Ο Λουίς Σουάρες σημείωσε δύο γκολ απέναντι στην Αγγλία και πιθανότατα έστειλε τους συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ σε πρόωρες διακοπές. Ο Στίβεν Τζέραρντ βοήθησε το έργο του Ουρουγουανού, με δύο λάθος αντιδράσεις στα δύο γκολ της "τσελέστε". Την ίδια στιγμή, ο Ζερβίνιο ακονίζει τα μαχαίρια του για την Ελλάδα.

Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Η χρονιά του Σουάρες

Εάν η Ουρουγουάη προκριθεί από τη φάση των ομίλων, μιλάμε για έργο Λουίς Σουάρες και κάτι τέτοιο θα σημάνει και την είσοδό του στα φαβορί για την κατάκτηση της επόμενης "Χρυσής Μπάλας". Έναν μήνα μετά από την περίφημη φωτογραφία στο αναπηρικό καροτσάκι ( η οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν φωτογραφία τραβηγμένη προ δύο ετών, αλλά ας μην αφήσουμε μία λεπτομέρεια να μας χαλάσει μία ωραία ιστορία), σημείωσε δύο γκολ απέναντι στους... εργοδότες του και απέδειξε ότι παραμένει σε ύψιστη φόρμα.

Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Με την πρώτη πάσα που πήρε στο παιχνίδι από τον Έντινσον Καβάνι, βρέθηκε στην πλάτη του μόνιμου θύματός του, Φιλ Τζαγκέλκα, στον οποίο έχει σημειώσει 6 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ και πρώτος σκόρερ της Premier League τρομοκρατούσε με την κίνησή του τον στόπερ της Έβερτον και τον Γκάρι Κέιχιλ, έχοντας άπλετο χώρο να κινηθεί και γνωρίζοντας από μέσα και απ' έξω τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των αντιπάλων του.

Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Η κίνηση του Καβάνι

Με τον Νίκολας Λοδέιρο να καλύπτει σχεδόν 10 χιλιόμετρα σε 66 λεπτά και τον Έντινσον Καβάνι να τρέχει (όπως συνηθίζει) μονίμως για να βοηθήσει στην περιοχή του Φερνάντο Μουσλέρα κάθε φορά που άλλαζε η κατοχή της μπάλας, ο Σουάρες βοηθήθηκε πάρα πολύ ακόμα και από τους πιο κοντινούς συμπαίκτες του. Ακόμα κι έτσι, όμως, ανασταλτικά ήταν ανώτερος από τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ και αντίπαλο φορ, Ντάνιελ Στάριτζ.

Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Η σύγκριση Σουάρες (αριστερά) - Στάριτζ (δεξιά)

Το όσο πιο πλήρες παιχνίδι του ανέτοιμου Ουρουγουανού σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των Ισπανών και την κακή κατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μουντιάλ, μειώνουν τους αντιπάλους του για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν σε παίκτες της Γιουβέντους, την Μπάγερν Μονάχου και στον Λιονέλ Μέσι...

Όχι η χρονιά του Τζέραρντ

Τον Απρίλιο ήταν η χρονιά του. Σε νέα θέση, με καλές εμφανίσεις, συνεισέφερε στην πορεία πρωταθλητισμού της Λίβερπουλ. Λίγες εβδομάδες αργότερα, έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στις πιο κομβικές φάσεις που οδήγησαν στην αποτυχία των ομάδων στις οποίες είναι αρχηγός.

Μετά από το γλίστρημα που επέφερε την εντός έδρας ήττα της Λίβερπουλ από την Τσέλσι και την αλλαγή ισορροπιών στη μάχη του τίτλου, ήρθε η εμφάνισή του στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία, όπου ως μοναδικός παίκτης στον χώρο του αμυντικού μέσου, είχε μηδέν κλεψίματα σε πάσα αντιπάλου, μηδέν διωξίματα, μηδέν διωξίματα με κεφαλιά, μηδέν μπλοκ σε σουτ, μηδέν μπλοκ σε σέντρες, καμία εναέρια μονομαχία και 3 πετυχημένα τάκλιν.

Στο παιχνίδι απέναντι στην "τσελέστε", με κατοχή Αγγλίας στο 62%, είχε λιγότερες ευθύνες φαινομενικά, αφού έπρεπε να ελέγξει λιγότερους παίκτες. Αυτοί, όμως, του έκαναν τη ζημιά. Στη φάση του πρώτου γκολ, ο Τζέραρντ αφήνει τον Λοδέιρο να κάνει την πάσα στον Καβάνι και από εκεί ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν να βγάλει την ασίστ για τον Σουάρες. Λίγο αργότερα, ένα λάθος παραλίγο να βγάλει ξανά τον Σουάρες σε καλή θέση και στο 2ο ημίχρονο ο Τζέραρντ θυμήθηκε τις συνεργασίες του στο Μέρσεϊσαϊντ και του έστρωσε το 2-1 με κεφαλιά.

Αυτήν τη φορά ήταν πιο ενεργός στα ανασταλτικά καθήκοντά του (3/4 τάκλιν, 3 διωξίματα με το κεφάλι, ένα κλέψιμο πάσας αντιπάλου, δύο κερδισμένες εναέριες μονομαχίες), αλλά δύο φάσεις στις οποίες συμμετείχε ήταν αρκετές για να φέρουν την καταστροφή και στην εθνική Αγγλίας.

Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Ζερβίνιο, ο κίνδυνος

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έχει το όνομα, ο Γιάγια Τουρέ τη χάρη, αλλά η Εθνική Ελλάδας θα δεινοπαθήσει απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού εάν ρίξει το ανασταλτικό βάρος της οπουδήποτε αλλού πλην του Ζερβίνιο.

Ο επιθετικός της Ρόμα, μετά από μία καταπληκτική σεζόν στη Serie A, δείχνει να διατηρεί τη φόρμα του και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και απέναντι στην Κολομβία, οι εμπνεύσεις του ήταν αυτές που αναστάτωσαν περισσότερο από όλα τους πρωτοπόρους του γκρουπ.

Η αντίπαλη άμυνα μπορεί να μην τον αισθάνεται και στα 90 λεπτά ενός αγώνα, ωστόσο μία επιθετική ενέργεια όπως αυτή του τέρματος των Αφρικανών είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Εξάλλου, η ευχέρειά του να αγωνίζεται και στα δύο άκρα μπορεί να ανατρέψει κάθε αγωνιστικό πλάνο του Φερνάντο Σάντος.

Γρήγορος, ευέλικτος, με ντρίμπλα, μπορεί να μην τρέχει πολύ (κάλυψε 9 χιλιόμετρα) , ωστόσο όταν βρει κενό χώρο... αυτοπροσκαλείται και χτυπάει με το δεξί πόδι.

Ο Σουάρες, ο Τζέραρντ κι ο Ζερβίνιο

Τα στατιστικά του Ζερβίνιο

Διαβάστε ακόμη

Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1 (VIDEO)

Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK