O Θωμάς Μακρής στο Contra.gr

Ο επιθετικός της Χαλκηδόνας, Θωμάς Μακρής μίλησε στο Contra. gr για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. "Πιστέψαμε ότι θα... γυρίσουμε το παιχνίδι και το καταφέραμε". Επιπλέον, ο 25χρονος σέντερ-φορ αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. "Σκοπός μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στο τέλος της σεζόν. Δεν θέλω να μιλήσω ακόμα για Ευρώπη, αν και όπως έχουν έρθει τα πράγματα μπορεί στο τέλος ναπετύχουμε αυτό τον στόχο"

O Θωμάς Μακρής στο Contra.gr

Το όνομα του έχει πλαισιωθεί στη νέα γενιά των Ελλήνων επιθετικών που βρίθουν από ταλέντο και δύναμη. Μαζί με τους Σαλπιγγίδη, Αγρίτη, Χλωρό, Γκέκα, Λαζανά, αποτελούν μια «χρυσή» πεντάδα σέντερ-φορ οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο των μεγάλων ομάδων, έστω και αν ο αριθμός εμπορικότητας τους δεν είναι ο ίδιος.

Στο πρόσωπο του Θωμά Μακρή ενσαρκώνεται το μοντέρνο μοντέλο «στράικερ», το οποίο είναι χρήσιμο για κάθε προπονητή. Ψηλός, γύρω στο 1.85, δυνατό κορμί και δεινός εκτελεστής! Κοψιά Κωνσταντίνου, με τη διαφορά πως δεν διαθέτει την τεχνική κατάρτιση του Κύπριου. Αν, όμως, βελτιωθεί και σ’ αυτόν τον τομέα τότε το κασέ του θα εκτοξευτεί στα ύψη και οι μεγάλοι του Λεκανοπεδίου θα στρώνουν χαλί κάτω απ’ τα πόδια του, προκειμένου να τον αποκτήσουν.

Στα δύο (2000, 2001), απ’ τα επτά έτη που ο Θωμάς αγωνίζεται ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έχει αναδειχθεί πρώτο σκόρερ με τη φανέλα του Αιγάλεω, πετυχαίνοντας 13 και 16 γκολ, αντίστοιχα.
Στην τωρινή του ομάδα, Χαλκηδόνα, δεν έχει πολλές συμμετοχές, αλλά όποτε ο Γιώργος Παράσχος του δίνει μια ευκαιρία, αυτός την αρπάζει απ’ τα… μαλλιά. Όπως, άλλωστε, έκανε και την Κυριακή το απόγευμα όταν με δικό του γκολ οι «κυανοκίτρινοι» πήραν μια σημαντική νίκη, κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

«Δεν πρόκειται να χάναμε το ματς»

Ο Θωμάς Μακρής μίλησε στο contra. gr για το κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΟΦΗ, όπως και για την πορεία της Χαλκηδόνας στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Φέτος δεν έχεις αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά όποτε ο προπονητής σου σε ρίχνει στη «μάχη», δικαιώνεις την επιλογή του…

«Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν έχω αγωνιστεί σε πολλά ματς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είμαι δυσαρεστημένος ή ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Όποτε ο κ. Παράσχος με χρησιμοποιεί φροντίζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Το ίδιο έπραξα και στον κυριακάτικο αγώνα, δίνοντας στη Χαλκηδόνα μια σημαντική νίκη.
Εύχομαι να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και να σκοράρω περισσότερα τέρματα όποτε αγωνίζομαι».

Παρατηρώντας την εξέλιξη του αγώνα με τον ΟΦΗ, πίστευες ότι η Χαλκηδόνα μπορούσε να… γυρίσει το ματς;

«Ναι το πίστευα. Μπορεί η ομάδα μου να βρισκόταν πίσω στο σκορ, αλλά η παρουσία μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου μας έπαιξε το γεγονός πως όλοι παίκτες παίζαμε χωρίς το φορτίο του άγχους, αφού η ομάδα έχει πετύχει τον αρχικό σκοπό της.
Ευτυχώς, έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην κατηγορία και αυτό μας επιτρέπει να παίζουμε ελεύθερα».

«Όσο ψηλότερα γίνεται»

Με το συμπλήρωμα 19 αγωνιστικών η ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση με 29 πόντους. Εκτιμάς, πως μπορεί η Χαλκηδόνα να πετύχει το θαύμα και να βγει στην Ευρώπη;

«Δεν θέλω να μιλώ για τόσο υψηλούς στόχους. Το ευχάριστο είναι πως η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στον σύλλογο. Στόχος μας είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ώστε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.
Αν, βέβαια, συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό ίσως καταφέρουμε να πάρουμε ένα εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι Ηρακλής, Πανιώνιος, που διεκδικούν από κοινού την έξοδο τους στην Ευρώπη, διαθέτουν καλές ομάδες. Αυτό, όμως δεν μας φοβίζει. Αν εμείς αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας όλα θα πάνε καλά».

Το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο δανεισμός σου στη Χαλκηδόνα. Απ’ εκεί και πέρα, τι γίνεται; Θα επιστρέψεις στο Αιγάλεω, ομάδα στην οποία ανήκεις;

«Δεν θέλω να ασχολούμαι τώρα μ’ αυτό το ζήτημα. Το μόνο πράγμα που στροβιλίζει στο μυαλό μου είναι η πορεία της Χαλκηδόνας μέχρι το τέλος της σεζόν. Όταν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί θα δούμε τι θα γίνει.
Αν, πάντως, οι άνθρωποι του Αιγάλεω ζητήσουν να επιστρέψω, δεν μπορώ να αρνηθώ. Άλλωστε, στο «Σίτι» ανήκω και αν αυτό θα αποφασίσει για το μέλλον μου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK