Ο Τομ Πόουπ πρώτα 'κάρφωσε' τον Στόουνς και μετά διέλυσε το twitter

Μια ανάρτηση στο twitter 6 μήνες πριν αποδείχθηκε προφητική. Ο Τομ Πόουπ έδειξε πως είναι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του. Ένας στράικερ της 4ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος που πρώτα 'κάρφωσε' τον Στόουνς και συνέχισε να σκοράρει στα social media.

Ο Τομ Πόουπ σκόραρε το γκολ της Πορτ Βέιλ στο 'Etihad Stadium', όπου η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 4-1 για τον 3ο γύρο του FA Cup Αγγλίας (04/01/2020) - Martin Rickett/PA via AP
Ο Τομ Πόουπ σκόραρε το γκολ της Πορτ Βέιλ στο 'Etihad Stadium', όπου η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 4-1 για τον 3ο γύρο του FA Cup Αγγλίας (04/01/2020) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Τον περασμένο Ιούνιο η Αγγλία ηττήθηκε με σκορ 3-1 από την Ολλανδία, στην παράταση του ημιτελικού του Nations League. Ο Τζον Στόουνς είχε βρεθεί σε άσχημη βραδιά, κάνοντας φτηνά λάθη που κόστισαν στα 'τρία λιοντάρια'. Ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι είχε γίνει δέκτης σκληρής κριτικής, ενώ -όπως αργότερα αποδείχθηκε- έπεσε θύμα μιας προφητείας του Τομ Πόουπ, στράικερ της Πορτ Βέιλ που συμμετέχει στην League 2 του αγγλικού πρωταθλήματος.

"Μόλις παρακολούθησα τα highlights της αναμέτρησης. Ξέρω πως είμαι ένας παίκτης της League 2, ξέρω πως εκείνος αγωνίζεται στην εθνική Αγγλίας, ξέρω πως εισπράττει 150 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα, αναγνωρίζω πως είναι 1 εκατ. φορές καλύτερος ποδοσφαιριστής από εμένα, αλλά θα λάτρευα να παίζω εναντίον του Τζον Στόουνς κάθε εβδομάδα. Θα πετύχαινα 40 γκολ την σεζόν!", είναι tweetάρει ο Πόουπ και 6 μήνες μετά η κλήρωση στον 3ο γύρο του FA Cup έφερε την Μάντσεστερ Σίτι αντιμέτωπη με την Πορτ Βέιλ...

Τζον Στόουνς και Τομ Πόουπ βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, αντιμέτωποι στο χορτάρι και όπως έμοιαζε φυσιολογικό, όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση live και αποκλειστικά από το ONE Channel είχαν την περιέργεια να δουν αν ο επιθετικός μιας ομάδας που αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος θα μπορούσε να τηρήσει την υπόσχεση του. Ο Ζιντσένκο άνοιξε το σκορ στο 19' και με το ρολόι να σημαδεύει το 35ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τομ Πόουπ σκόραρε για το 1-1! Λίγη σημασία είχε πλέον αν το ματς ολοκληρώθηκε με 4-1 υπέρ των 'πολιτών'...

Ο επιθετικός της Πορτ Βέιλ πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα του στον αγωνιστικό χώρο και μετά το τέλος του αγώνα, έπαιξε μπάλα και στο γήπεδο του twitter. "Συγγνώμη που δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους, είναι τρελό! Θα ήθελα μόνο να πω πως ήμουν εντελώς λάθος και έπεσα έξω λέγοντας πως θα πετύχαινα 40 γκολ σε μια σεζόν... Μάλλον 50 θα έβαζα, απολαύστε το σαββατοκύριακο σας".

Ο Τομ Πόουπ συνέχισε να σκοράρει διαδυκτιακά, βάζοντας στο κόλπο τους Μπενζαμίν Μεντί και Σκοτ Κάρσον. "Το highlight της μέρας μου δεν ήταν το γκολ, ήταν ο Μπενζαμίν Μεντί που περίμενε έξω από τα αποδυτήρια μας για να βγάλουμε selfie και να με βάλει στην ομαδική τους συνομιλία. Ο Μεντί έχει πλάκα", έγραψε για τον Γάλλο μπακ.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί με ιδιαίτερο τρόπο και στον αναπληρωματικό γκολκίπερ της Σίτι. "Σε μια ακόμη σημείωση, ο Κάρσον έδειξε κλάση και βρήκε τον χρόνο να μου μιλήσει. Επίσης τον ευχαριστώ που έχει δόντια χειρότερα από τα δικά μου! Σε νιώθω αδερφέ μου".

Αν μη τι άλλο, ο Τομ Πόουπ απέδειξε πως είναι άνθρωπος που κρατά τον λόγο του και η ιστορία της αναμέτρησης στο 'Etihad' είναι σίγουρα από αυτές που θα διηγείται στα παιδιά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK