Ο Τότι και οι αντίχειρες κάτω στους οπαδούς της Λάτσιο (vid)
Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε στην Ιταλία και τη Ρώμη συγκεκριμένα, από την κίνηση του Φρανσέσκο Τότι αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι με τη Λάτσιο. Η νίκη 2-1 κρατά τους Ρωμαίους στην πρώτη θέση του Καμπιονάτο, ενώ δυσχεραίνουν και την προσπάθεια των «λατσιάλι» για την παραμονή στην κατηγορία. Επομένως, οι αντίχειρες προς τα κάτω του Τότι, τί ακριβώς σήμαιναν;
Ο «καπιτάνο» κλήθηκε να απαντήσει, αφού και ο τηλεοπτικός φακός πάνω του είχε εστιάσει με τη λήξη του ντέρμπι, αν και δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό από τον Κλαούντιο Ρανιέρι.
«Απλά μιμήθηκα τη χορογραφία που παρουσίασε η Curva Sud, με τους αντίχειρες κάτω. Ήταν απλά μια κίνηση προς τους οπαδούς μου, οι οποίοι και κατάλαβαν. Νικήσαμε τον αγώνα», είπε ο Τότι, ο οποίος είναι η «σημαία» της ομάδας που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και πλησιάζει στο θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Conn-X TV!
«Δεν ήταν μια προσβολή προς τους φιλάθλους ή τους παίκτες της Λάτσιο. Συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνονται κατανοητές μόνον από όσους βρίσκονται στο ντέρμπι, γίνονται μέρος της ιστορίας τους. Από αυτούς που ζουν τα ντέρμπι, όπως ο Πάμπλο Ντι Κάνιο ο οποίος με υπερασπίστηκε.
Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει το ντέρμπι αυτό για τους Ρωμαίους», πρόσθεσε ο Τότι, που πίκαρε με κομψό και αιχμηρό ταυτόχρονα τρόπο τους «αιώνιους» αντιπάλους του.
Ο αγώνας έληξε μέσα σε ένταση, άλλωστε, καθώς οι παίκτες της Λάτσιο δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους…