Ο Τσάνας "χάλασε" τη συμφωνία με Σούστερ

Το Contra.gr αποκαλύπτει τον βασικό λόγο του "ναυαγίου" της ΕΠΟ με τον Μπερντ Σούστερ.

Ο Τσάνας "χάλασε" τη συμφωνία με Σούστερ

Ο Μπερντ Σούστερ ήρθε στην Ελλάδα ως δεδομένος. Η ΕΠΟ ήταν σίγουρη ότι από τη στιγμή που θα καλύψει τα οικονομικά "θέλω" του Γερμανού προπονητή, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και η Εθνική Ελλάδας θα αποκτήσει νέο προπονητή.

Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον Σούστερ. Όπως είχαμε γράψει και από τις αρχές Αυγούστου, η Ομοσπονδία ήθελε συγκεκριμένα πράγματα για την επόμενη μέρα της Εθνικής μετά το φιάσκο στα προκριματικά του Euro και το "διαζύγιο" με τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Είχαμε αποκαλύψει την πρόθεση της ΕΠΟ να μονιμοποιήσει τον Κώστα Τσάνα, όχι σε ρόλο προπονητή, αλλά σε ρόλο βοηθού, κάτι σαν team manager. Οποιος κι αν ήταν ο επόμενος τεχνικός, επιθυμία της ΕΠΟ ήταν (και είναι) να έχει τον Τσάνα στον συγκεκριμένο, επιτελικό, ρόλο για να βοηθήσει τόσο τον αντικαταστάτη του Ουρουγουανού όσο και να έχει τη γενική επίβλεψη για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Με λίγα λόγια, η ΕΠΟ τον ήθελε ως μόνιμο βοηθό προπονητή.

Ο Σούστερ, όμως, διαφώνησε. Ηθελε τον Γιώτη Σταματόπουλο, Γερμανοτραφής (άνθρωπος, δηλαδή, που έχει γαλουχηθεί με τη γερμανική ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- κουλτούρα) και ικανός να παίξει τον αντίστοιχο ρόλο του Τοπαλίδη επί Ρεχάγκελ. Η ΕΠΟ δεν ήθελε να εγκρίνει αυτά τα "θέλω" του Γερμανού τεχνικού και δεν άλλαζε γνώμη αναφορικά με την τοποθέτηση του Τσάνα ως βοηθού.

Ε, κάπως έτσι η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Σούστερ διαφώνησε (και η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε ήταν κοντά, όπως το παρουσίασε η ΕΠΟ) και πλέον ο Γιώργος Γκιρτζίκης κοιτάζει τις άλλες εναλλακτικές. Και το θέμα που προκύπτει είναι ποιος προπονητής θα δεχθεί να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία και να δεχθεί τους όρους της...

Διαβάστε ακόμα:

"Χάλασε" του Σούστερ στην Εθνική

Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το Ελλάδα - Ουγγαρία

News 24/7

24MEDIA NETWORK