Ο Τσιμίκας βρήκε στη Λίβερπουλ τις δυσκολίες και τα 'γαλλικά' του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Τσιμίκας δέχθηκε τα πρώτα 'γαλλικά' από τον Τζέιμς Μίλνερ, στο φιλικό της Λίβερπουλ με τη Στουτγκάρδη, με συνέπεια να νιώσει σαν στο σπίτι του. Εκεί δηλαδή όπου του μιλούσε... γαλλικά ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο Τσιμίκας βρήκε στη Λίβερπουλ τις δυσκολίες και τα 'γαλλικά' του Ολυμπιακού

Ο... μήνας του μέλιτος στη Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε για τον Κώστα Τσιμίκα. Τώρα ήρθε η ώρα για τη σκληρή δουλειά, τις κοπιαστικές προπονήσεις, την ένταση σε όλα τα επίπεδα. Top club σημαίνει ακριβώς αυτό και δεν χωράει κανένα περιθώριο για λάθη. Ο Έλληνας διεθνής το έζησε από πρώτο χέρι, στην πρώτη αγωνιστική γεύση που πήρε, το φιλικό προετοιμασίας με τη Στουτγκάρδη στο Κίτσμπιελ (3-0).

Ο Γίργκεν Κλοπ χρησιμοποίησε ως αλλαγή τον 24χρονο αριστερό μπακ, στην ανάπαυλα, στη θέση του Νέκο Γουίλιαμς. Το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 όταν ο Τσιμίκας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με μια 'παλιά καραβάνα', πλέον, τον Τζέιμς Μίλνερ. Ο Άγγλος πρώην διεθνής ήταν αυτός που πολλές φορές κάλυπτε τον ρόλο του αναπληρωματικού αριστερού μπακ και γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει ο Τσιμίκας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πάντως, οι δυο τους είχαν και έναν έντονο διάλογο.

Ο Τσιμίκας βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, την ώρα που ο Μίλνερ έκανε κίνηση μπροστά του, ζητώντας πάσα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν του την έδωσε, με συνέπεια ο Μίλνερ να αρχίσει τη... μουρμούρα. "Kostas, fucking hell", ή "Κώστα, γαμώτο" σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο απαθανατίστηκε σε κάμερα και διέρρευσε στο διαδίκτυο. Ίσως γι' αυτό ο Μίλνερ να έσπευσε δημόσια να γράψει στο instagram του Τσιμίκα έναν καλό λόγο, έπειτα από τον αγώνα. "Καλά τα πήγες, φίλε", έγραψε ο 34χρονος ποδοσφαιριστής, συνοδεύοντας το μήνυμά του με διάφορα emojis που παραδέχονται ότι καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό, αφού ποτέ δεν ξέρεις πού παραμονεύει μια κάμερα. Ο Τσιμίκας απάντησε με δύο καρδιές, αφού γνωρίζει κι αυτός πολύ καλά πως τέτοια πράγματα συμβαίνουν συνεχώς στο χορτάρι. Μόνο που κάποιος είχε διαφορετική άποψη και δεν ήθελε να κλείσει έτσι το ζήτημα. Enter Βασίλης Τοροσίδης...

Ο Τσιμίκας βρήκε στη Λίβερπουλ τις δυσκολίες και τα 'γαλλικά' του Ολυμπιακού

Ο πρώην αρχηγός του Τσιμίκα στους Πειραιώτες και στην Εθνική Ελλάδας φρόντισε να τρολάρει ανελέητα τον νεαρό ποδοσφαιριστή. "Έφυγες από εδώ και νόμιζες θα γλιτώσεις τα... Εγώ του είπα ότι θες μερικά...", έγραψε ο Τοροσίδης, συμπληρώνοντας με κατάλληλα emojis τα κενά.

Ο Τσιμίκας βρήκε στη Λίβερπουλ τις δυσκολίες και τα 'γαλλικά' του Ολυμπιακού

Ο Τσιμίκας έβαλε τα γέλια, αλλά ο 'Τόρο' δεν έμεινε εκεί: "Με πήρε τηλέφωνο εχθές ο Μίλνερ και τα λέγαμε με τα καλά αγγλικά που ξέρω και του 'πα ρίξε μερικά φωνήεντα γιατί ξεχνιέται ο 'Τσίμι' που και που".

Ο Τσιμίκας βρήκε στη Λίβερπουλ τις δυσκολίες και τα 'γαλλικά' του Ολυμπιακού

Ο πιο... επαγγελματίας όσον αφορά στο ντεμπούτο του Τσιμίκα ήταν ο προπονητής του. Ο Γερμανός τεχνικός σχολίασε για την πρώτη (και μόνη μέχρι στιγμής) μεταγραφή της ομάδας: "Καλός, καλός. Είναι ένας αρκετά γρήγορος παίκτης και με αρκετή αυτοπεποίθηση, όπως θα ακούσετε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Αλλά είναι ένας καλός παίκτης, ένας πραγματικά καλός παίκτης και τα πήγε καλά. Η επόμενη πρόκληση γι' αυτόν είναι να συνηθίσει τον τρόπο που αμυνόμαστε. Θα πάρει χρόνο, δίχως αμφιβολία, αλλά όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, δεν είναι άσχημος".


News 24/7

24MEDIA NETWORK