Ο Τσίπρας "ξήλωσε" διάταξη του νόμου Κοντονή!

Μιλώντας στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σαφώς ότι για τις ομάδες που γίνονται ερασιτεχνικές ενώ ήταν ΠΑΕ θα λειτουργήσει διαφορετικό καθεστώς από αυτό που προβλέπεται στο νόμο Κοντονή.

Ο Τσίπρας "ξήλωσε" διάταξη του νόμου Κοντονή!

Αναθεώρηση της κυβερνητικής άποψης περί χρεών των ΠΑΕ που υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική αλλά και του σχετικού νόμου Κοντονή που είχε ψηφιστεί στις 27 Ιουλίου του 2016 είχαμε την Παρασκευή.

Η σχετική συζήτηση μάλιστα άνοιξε από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα.

Για την Παναχαϊκή λοιπόν ο Πρωθυπουργός είπε: « Μια ομάδα που ήταν ΠΑΕ, έγινε Ερασιτεχνική λόγω υποβιβασμού στη Γ' Εθνική και ξαναγίνεται ΠΑΕ (ανεβαίνοντας εκ νέου στην Β΄Εθνική) θα έχει το περιθώριο να επιλέξει αν θα διατηρήσει το παλιό ΑΦΜ (και άρα θα την ακολουθούν τα παλιά χρέη) ή θα ανοίξει νέο ΑΦΜ οπότε δεν θα την ακολουθούν τα παλιά χρέη τα οποία θα συνεχίσουν να βαραίνουν την παλιά ΠΑΕ. Αυτό θα μπορεί να συμβεί έως δύο φορές...».

Στο νόμο όμως Κοντονή προβλέπεται σαφώς ότι περίπτωση νέου ΑΦΜ δεν υφίσταται.

Αρμοδίως διευκρινιζόταν ότι η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις ομάδες και η τσιμπίδα του νόμου να "πιάνει" πλέον περισσότερο τα φυσικά πρόσωπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK