Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Ο Χιοβάνι Σιμεόνε γεννήθηκε στην Ισπανία, διδάχτηκε τα μυστικά της μπάλας στην Αργεντινή και τώρα θέλει να γράψει ιστορία στην Ιταλία όπου μεγαλούργησε ο διάσημος πατέρας του, Ντιέγκο. Μήπως ήρθε η ώρα εκτός από τον "Τσόλο" να μάθουμε και τον "Τσολίτο";

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Ένα διάσημο επώνυμο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα φορτίο και μάλιστα βαρύ και ασήκωτο στον αθλητισμό. Τα ποδοσφαιρικά παραδείγματα άλλωστε των γιων φημισμένων μπαμπάδων που δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν, ούτε κατά διάννοια, τα κατορθώματα των πατεράδων τους, είναι άπειρα.

Από αυτή την... παγίδα πάντως ευελπιστεί πως θα ξεφύγει και ο Χιοβάνι Σιμεόνε, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν γνωστός μόνο από το επώνυμό του, αφού είναι γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε που έχει γράψει ιστορία ως ποδοσφαιριστής και συνεχίζει τώρα να τη γράφει ως προπονητής, ενώ εδώ και λίγο καιρό έχει κάνει άπαντες να μαθαίνουν σιγά το όνομά του μέσω της Τζένοα.

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

"Έχει την ίδια πείνα και την ίδια επιθυμία που έχει και ο πατέρας του για να νικάει", σχολίασε πρόσφατα ο Αργεντινός αμυντικός, Νικολάς Μπουρδίσο, με τα συγκεκριμένα λόγια να έχουν τη σημασία τους, ειδικά όταν βγαίνουν από τα χείλη ενός τόσο έμπειρου παίκτη με τεράστιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και αφορούν ένα παιδί που έκλεισε μόλις τον περασμένο Ιούλιο τα 21 του χρόνια.

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Αν και νεαρός πάντως, ο Χιοβάνι Σιμεόνε μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως έχει ουκ ολίγα πράγματα να διηγηθεί για τη μέχρι τώρα πορεία του στη ζωή και στα γήπεδα. Γεννήθηκε στη Μαδρίτη την εποχή που ο πατέρας του έπαιζε μπάλα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κατόπιν μετακόμισε στην Ιταλία αφού ο "Τσόλο" φόρεσε για μία εξαετία τις φανέλες των Ίντερ (1997-99) και Λάτσιο (1999-2003), για να επιστρέψει από εκεί στην Ισπανία και κατόπιν να περάσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Προορισμός του η Αργεντινή όπου εντάχτηκε στα τμήματα υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ το 2008, με τον Σιμεόνε να ξεχωρίζει στους "εκατομμυριούχους" διαθέτοντας ντρίμπλα που αποτελεί χάρισμα για κάθε επιθετικό και το 2013 να γίνεται μέλος της πρώτης ομάδας.

Στα δύο χρόνια που έμεινε στην Ρίβερ, ο υιός Σιμεόνε είχε απολογισμό 6 τερμάτων σε 31 ματς ωστόσο η "έκρηξη" για αυτόν ήρθε μέσω του δανεισμού του στην Μπάνφιλντ (29 συμμετοχές - 12 γκολ) όπου του χάρισε και μία θέση στην αποστολή της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (αλλαγή και στα τρία ματς).

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Καλά και ωραία όλα αυτά για τον Χιοβάνι όμως το μαράζι και ο καημός του ήταν άλλος: να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αυτό το εξομολογήθηκε αρκετές φορές στον πατέρα του κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσω skype με την υπόλοιπη οικογένειά του στο Μπουένος Άιρες (ο Χιοβάνι έχει δύο μικρότερα αδέρφια) και τελικά η μοίρα τον έφερε όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στο Καμπιονάτο που έγραψε ιστορία ο "Τσόλο".

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Η Τζένοα εμπιστεύτηκε το ταλέντο του και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο ανακοίνωσε την απόκτησή του από την Ρίβερ Πλέιτ έναντι 3.000.000 ευρώ, με τον νεαρό να "συστήνεται" στο απαιτητικό κοινό του "Luigi Ferraris" πιο γρήγορα απ'ότι θα περίμενε ίσως και ο ίδιος.

Μόλις στην τρίτη του εμφάνιση με τη ροσομπλού φανέλα, πρώτη ως βασικός, πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο εντός έδρας 1-1 με την Πεσκάρα (άνοιξε το σκορ για την ομάδα του η οποία έμεινε όμως με 9 παίκτες για να δεχτει μοιραία την ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε) ενώ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα.

Ξεκίνησε βασικός για δεύτερη διαδοχική φορά, απέναντι στην Μπολόνια, και έκανε... μάγκα τον Ιβάν Τζούριτς αφού σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική και με το γκολ αυτό η ομάδα της Γένοβας πήρε μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο "Renato Dall’Ara" που την ανέβασε στην 7η θέση.

Πλέον, με το ντόρο γύρω από το όνομά του να αυξάνεται διαρκώς, οι απαιτήσεις για τον "Τσολίτο" είναι ολοένα και μεγαλύτερες όμως προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται να τον απασχολεί. Για τον Χιοβάνι Σιμεόνε αυτό που τον ένοιαζε ήταν να κάνει την αρχή και τώρα που το τρένο έχει μπει στις ράγες, είναι σίγουρο πως και ο πατέρας του θα είναι υπερήφανος που τον βλέπει να διακρίνεται σε γνώριμα για αυτόν γήπεδα.

Ο "Τσολίτο" μεγάλωσε και θέλει να γράψει τη δική του ιστορία

Ποιος ξέρει άραγε; Ίσως σε λίγα χρόνια οι δρόμοι τους ενωθούν, αφού μη λησμονεί κάνεις πως ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα αποχωρήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2018 (συμφώνησε να φύγει τότε και ενώ είχε συμβόλαιο μέχρι το 2020), με την Ίντερ να φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να τον προσελκύσουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK