Ο Τζόρντι Κρόιφ και ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε πατέρας και ήδη άρχισαν τα στοιχήματα για τον μικρό Τιάγκο και το... ποδοσφαιρικό του μέλλον. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν όμως θα δούμε ότι το μήλο συνήθως δεν πέφτει κάτω από τη μηλιά, όταν μιλάμε για τεράστιους παίκτες.

Ο Τζόρντι Κρόιφ και ο Μέσι

Η καταλανική Sport θυμίζει τις περιπτώσεις παικτών που δεν άντεξαν το βάρος των συγκρίσεων με τους δημοφιλείς πατεράδες τους. Μεταξύ αυτών και ο Τζόρντι Κρόιφ!

Οι γιοι κορυφαίων ποδοσφαιριστών γεννιούνται με μία ευλογία και μία κατάρα μαζί. Η ευλογία τους είναι πως, αν αποφασίσουν να γίνουν ποδοσφαιριστές, θα είναι πιο εύκολος ο δρόμος γι' αυτούς λόγω... επιθέτου. Η κατάρα είναι ότι οι συγκρίσεις είναι τέτοιες που συνήθως είναι δυσβάσταχτες. Ακόμη κι αν είναι αξιοπρεπείς παίκτες, η όποια αξία τους δεν αναγνωρίζεται, επειδή δεν φτάνουν στα επίπεδα του... μπαμπά.

Κατ' αρχάς να δούμε τι αναφέρει η Sport για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, ο οποίος είναι γεγονός ότι ως ποδοσφαιριστής δεν είχε καμία σχέση με τον ξεχωριστό Γιόχαν Κρόιφ:

Η πίεση του Τζόρντι Κρόιφ

"Είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι σκέφτεται ο κόσμος, γιατί πάντα χάνεις στις συγκρίσεις. Πάντα υπάρχει μία πρόσθετη πίεση που πρέπει να αντέξεις χωρίς μάλιστα ακόμη να έχεις φτάσει στην ποδοσφαιρική του ωριμότητα. Υποφέρεις πολύ", έχει δηλώσει ο Τζόρντι Κρόιφ. Μετά από πέντε χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, όπου αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κρόιφ πήρε καθοδική πορεία και πέρυσι βρέθηκε στην Κύπρο. Στην καριέρα του έπαιξε στην Εθνική Ολλανδίας τόσες φορές όσες αγωνιστική και με την Εθνική Καταλονίας, μόνο 9.

Αυτοί που δεν άντεξαν τις συγκρίσεις

Ενα από τα θύματα του ονόματός του ήταν ο Εντίνιο, ο γιος του Πελέ. Μάλιστα για να αποφύγει τις συγκρίσεις με τα γκολ του πατέρα του, αποφάσισε να γίνει τερματοφύλακας. Αλλά περισσότερο απασχόλησε με τις περιπέτειες που είχε με την αστυνομία εκτός γηπέδου παρά με τις αποκρούσεις του εντός γηπέδου. "Η καριέρα μου ως παίκτης ξεκίνησε με την πίεση όλου του κόσμου. Ημουν διάσημος χωρίς ακόμη να έχω πετύχει κάτι και με τεράστιες ευθύνες που δεν ήμουν έτοιμος να αναλάβω", έχει πει ο Εντίνιο. Δημιούργησε ντόρο το 2005 και το 2006, όταν συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών.

Στέφαν Μπεκενμπάουερ και Ντιέγκο Μαραντόνα Σινάγκρα επίσης πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ο γιος του Κάιζερ αγωνίστηκεστην Μπάγερν Μονάχου για δύο σεζόν στα μέσα της δεκαετίας του '80. Λίγοι το θυμούνται... Συνέχισε και ολοκλήρωσε την καριέρα του σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Το όνομά του παραμένει βαρύ και έτσι σήμερα είναι προπονητής στην ομάδα U17 της Μπάγερν. Ο Μαραντόνα Τζούνιορ ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και βολόδερνε σε ομάδες της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας της Ιταλίας.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις

Υπάρχουν, όμως, και παίκτες που ακολούθησαν τα χνάρια των πατεράδων τους, ωστόσο οι πατεράδες τους δεν είχαν την απήχηση ενός Πελέ, ενός Μαραντόνα ή ενός Κρόιφ... Ο μεγάλος Πάολο Μαλντίνι (γιος του Τσέζαρε), ο Μανόλο Σαντσίς (γιος του... Μανόλο Σαντσίς), ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν (γιος του Χόρχε Ιγκουαΐν) και ο Ντιέγκο Φορλάν (γιος του Πάμπλο Φορλάν) δεν παρασύρθηκαν από τις καριέρες των πατεράδων τους, τους οποίους αρκετοί εξ' αυτών ξεπέρασαν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK