Ο Usain Bolt δεν θα παίξει ποδόσφαιρο (ούτε) στους Mariners

H δοκιμαστική περίοδος των οκτώ εβδομάδων έλαβε τέλος και ο Usain Bolt ψάχνει και επισήμως νέα στέγη για το παιδικό του όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Οι Mariners ευχαρίστησαν τον Τζαμαϊκανό και ο Τζαμαϊκανός τους Mariners. Το ραντεβού με τον Αβραάμ αναβάλλεται.

Ο Usain Bolt δεν θα παίξει ποδόσφαιρο (ούτε) στους Mariners
AP IMAGES

Τελικά, ο Usain Bolt δεν θα βρει στο διάβα του τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Παρότι αυτή είναι μια απογοητευτική είδηση για εμάς τους ουδέτερους φίλους του ποδοσφαίρου, η σκληρή πραγματικότητα είναι πως η δοκιμαστική περίοδος του Usain Bolt στους Central Coast Mariners της Αυστραλίας έλαβε τέλος.

Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης είχε ενσωματωθεί στην ομάδα από τον Αύγουστο για μια δοκιμαστική περίοδο αορίστου χρόνου, ενώ μάλιστα σκόραρε και δύο γκολ σε ένα φιλικό, αλλά ο προπονητής των Mariners δεν τον εμπιστεύτηκε έκτοτε σε κάποιο από τα επίσημα ματς της ομάδας.

Αυτό που στην πραγματικότητα έγινε, εφόσον ο Bolt δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη ποδοσφαιριστής, είναι ότι δεν βρέθηκε καμία 'εμπορική λύση' όπως έγραψε η ομάδα στην ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας τους.

Κοινώς, όλο αυτό θα είχε νόημα αν υπήρχε και κάποιο όφελος για τους Mariners, καθώς το να έχουν στο ρόστερ τον πιο γρήγορο άνθρωπο στον πλανήτη φάνταζε τέλειο ως ατραξιόν, αλλά μάλλον λειψό ποδοσφαιρικά.

Ο ιδιοκτήτης των Mariners, Mike Charlesworth, ευχαρίστησε τον Bolt για αυτές τις οκτώ εβδομάδες, χαρακτηρίζοντάς τες επιτυχείς. "Έγινε κομμάτι της ομάδας και έκανε σημαντική πρόοδο ως ποδοσφαιριστής", είπε σχετικά.

Το όνειρο του Bolt θα παραμείνει όνειρο προς το παρόν, αν και δεν θα αργήσει η μέρα που θα δοκιμαστεί και από άλλη ομάδα. Η προοπτική του να έχεις τον Bolt στην ομάδα σου (αλλά και εμπορικό όφελος από αυτήν την αναστάτωση) δεν είναι αμελητέα.

Πριν τους Mariners, ο Bolt προπονήθηκε με την Dortmund, τους Mamelodi Sundowns της Νοτίου Αφρικής και τη νορβηγική Stromsgodset.

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Steve Christo)

News 24/7

24MEDIA NETWORK