Ο Βαγιαννίδης, η χαμένη χρονιά και η πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει ξεχάσει τι σημαίνει να παίζεις ποδόσφαιρο στο Βέλγιο, καθώς μετά από 6 μήνες μετρά μόλις 2 αγωνιστικά λεπτά, σε παιχνίδι Κυπέλλου. Η ΑΕΚ είχε ασχοληθεί μαζί του τον Ιανουάριο και ίσως το πράξει ξανά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πανηγυρίζει το πρώτο γκολ του με τα πράσινα του Παναθηναϊκού
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πανηγυρίζει το πρώτο γκολ του με τα πράσινα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, ανακαλύπτεις θησαυρούς βιαστικών επινοήσεων για ποδοσφαιριστές που άπαντες έχουν ελάχιστη εικόνα. Κάπως έτσι, αναζητώντας τα εξαφανισμένα ίχνη του Γιώργου Βαγιαννίδη, ανασύραμε το εξής: ''Είναι ένας παίκτης που σίγουρα θα πρέπει να προσαρμοστεί στους πολύ υψηλότερους ρυθμούς του επαγγελματικού και του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά και ο οποίος έχει όλα όσα χρειάζεται για να καταπλήξει τον Κοντέ''. Πρόκειται για δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας 'tuttomercatoweb', όχι μάλιστα το μοναδικό με τέτοια υπερβολή για το κατόρθωμα της Ίντερ να αποκτήσει τον διεθνή με της Ελπίδες δεξιό μπακ που ήθελε και η γαλλική Μαρσέιγ.

Ο Αντόνιο Κόντε, παρακολούθησε τον 19χρονο ποδοσφαιριστή -που αρνήθηκε την παραμονή του στον Παναθηναϊκό και τις σαφώς περισσότερες πιθανότητες να αγωνίζεται- σε κάποιες προπονήσεις, διέκρινε ταλέντο αλλά και τόσες αδυναμίες που δεν θα ήταν εφικτό να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα της ιταλικής Serie A. Γι' αυτό και η εισήγησή του ήταν να παραχωρηθεί ως δανεικός σε σύλλογο υποδεέστερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μήπως και κάπως έτσι βρει χρόνο συμμετοχής. Επελέγη η μικρομεσαία του Βελγίου Σιντ Τρούιντεν, προφανώς επειδή αυτή έδωσε και περισσότερη βάση στην περίπτωση του Βαγιαννίδη. Σίγουρα η Ίντερ, δεν έδωσε όση θα έπρεπε για το παρόν και μέλλον του ποδοσφαιριστή, εκεί που τον έστειλε.

Στο μικρό βελγικό χωριό των 39 χιλιάδων κατοίκων, δεν τον υποδέχθηκαν όπως στην Ιταλία, με πηχυαίους τίτλους να τον παρουσιάζουν ως τον επόμενο Τοροσίδη. Η μετάβαση από το Μιλάνο σε μια αδιάφορη επαρχιακή 'γειτονιά' συνιστούσε μια κοσμογονική αλλαγή για την καθημερινότητά του. Αυτό όμως δεν ήταν το πρόβλημα. Προέκυψε όταν αποδείχθηκε ότι ακόμα και εκεί, στην ηρεμία, θαλπωρή και οικογενειακή ατμόσφαιρα της μικρής κοινωνίας που ζει γύρω από τη συγκεκριμένη ομάδα, ο Βαγιαννίδης δεν θα είχε ευκαιρίες, ούτε ρόλο. Βασικά, σε διάστημα 6 μηνών που βρίσκεται στο Βέλγιο, έχει αγωνιστεί για δύο μόλις λεπτά, σε έναν αγώνα Κυπέλλου. Ξεκάθαρα αν τα γνώριζε όλα αυτά το καλοκαίρι του 2020, δεν θα έφευγε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΑΕΚ ήταν μία από τις ομάδες -σίγουρα όχι η μοναδική ελληνική, αλλά η μόνη που ανήκει στο γκρουπ των ισχυρών του εγχώριου ποδοσφαίρου - που ασχολήθηκαν διεξοδικά με την περίπτωση του Βαγιαννίδη. Βασικά, η μητέρα του ποδοσφαιριστή ήταν εκείνη που έψαξε και είχε την απευθείας επαφή με στέλεχος της ομάδας που ασχολείται (και) με τις μεταγραφές, ενώ μέσω μεσάζοντα ατζέντη έγιναν κάποιες απαραίτητες συζητήσεις που ωστόσο δεν ευδοκίμησαν. Ίσως λόγω έλλειψης χρόνου, ίσως λόγω περιπλοκότητας της κατάστασης καθώς ήταν ήδη δανεικός και έπρεπε να συμβούν πολλά για να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω Ίντερ, η υπόθεση δεν προχώρησε.

Δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να το προσπαθήσει ξανά. Αρκεί για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, με το μόλις 1 ματς στην Α' Εθνική ως παίκτης του Παναθηναϊκού και μια σεζόν (τη φετινή) εντελώς χαμένη πίσω του, να επινοηθεί ένα πλάνο ανάπτυξης, χρησιμοποίησης και σταδιακής καθιέρωσης. Εδώ εντοπίζεται και το κρίσιμο της ιστορίας για τον Βαγιαννίδη, η βιασύνη του οποίου να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό, όντας πολύ μακριά από αυτό που υπολόγιζε σε τακτικό επίπεδο ώστε να βρει ρόλο σε μια ξένη ομάδα -και ειδικότερα στην Ίντερ- τον οδήγησε σε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Μια χρονιά χωρίς ματς, δεν θα αρέσει σε κανέναν από τους επίδοξους μνηστήρες και δύσκολα πείθει ομάδες να ασχοληθούν.

Άραγε, θα μπορούσε να είναι ένας εξ αυτών ο Ολυμπιακός; Το αναφέρω επειδή είχε ασχοληθεί ενδελεχώς το καλοκαίρι, όμως τελικά ο Βαγιαννίδης είχε το μυαλό του εκτός Ελλάδας και μόνο. Αλλά με ποιο status πλέον; Αποκλείεται με δανεισμό , δεν υπάρχει κανένα νόημα. Και με αγορά ακόμα, να κάνει τι μαζί του, πέρα από το να τον παραχωρήσει κάπου αλλού για να παίζει περιμένοντας την εξέλιξή του. Θα πουλούσε όμως η Ίντερ έτσι απλά και με πόσα; Για τον Παναθηναϊκό πάλι, ούτε συζήτηση, με τον τρόπο που αποχώρησε μετά από πραγματικά σοβαρή προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να τον κρατήσει, η πόρτα έκλεισε.

Το ασφαλές της υπόθεσης, είναι το συμβόλαιο που έχει συνάψει με την ιταλική ομάδα. Δεν είναι ξεκρέμαστος, ανήκει στην Ίντερ. Εκεί θα πρέπει να αναζητήσει σε πρώτη φάση την επόμενη ημέρα στην καριέρα του, να μάθει αν υπάρχει κάποιο πλάνο για εκείνο, ακόμα και να λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο, διότι αυτό θα έπρεπε πρωτίστως να τον ενδιαφέρει. Αν είναι στην Ελλάδα η βολή του, ακόμα και σε μικρομεσαία ομάδα, τότε ας γίνει αυτό. Διαφορετικά, το να κυνηγά ως άλλος Δον Κιχώτης ποδοσφαιρικούς ανεμόμυλους, δεν θα του βγει σε καλό...


News 24/7

24MEDIA NETWORK