Ο Βάντσικ δεν πήρε ποτέ ρόλο στον Παναθηναϊκό γιατί είχε αξιοπρέπεια

Υπήρετησε για 9 χρόνια τον Παναθηναϊκό από την θέση του τερματοφύλακα και αποτελεί ένα από τα τοτέμ της ιστορίας των 'πρασίνων'. Από την ημέρα που αποσύρθηκε δεν συνεργάστηκε ξανά με το 'τριφύλλι' και είχε έναν πολύ καλό λόγο γι' αυτό.

Ο Γιόζεφ Βάντσικ αποκρούει το πέναλτι του Βασίλη Δημητριάδη στον τελικό του Κυπέλλου 1993-94, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρόπαιο κόντρα στην ΑΕΚ. ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Ο Γιόζεφ Βάντσικ αποκρούει το πέναλτι του Βασίλη Δημητριάδη στον τελικό του Κυπέλλου 1993-94, με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το τρόπαιο κόντρα στην ΑΕΚ. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιόζεφ Βάντσικ αποτελεί ένα από τα 'ιερά τέρατα' της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Υπηρέτησε τους 'πράσινους' για 9 χρόνια από την θέση του τερματοφύλακα, με ξεχωριστή συμβολή στις επιτυχίες της ομάδας του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καθόλου τυχαίος ο χαρακτηρισμός 'βουνό' που του αποδόθηκε, εξαιτίας τόσο της σωματοδομής όσο και της απόδοσης του.

Ο Πολωνός έμοιαζε με έναν αγαθό γίγαντα, καθώς το... τρομακτικό παρουσιαστικό του καμία σχέση δεν είχε με τον χαρακτήρα του. Σπάνια θα συναντήσει κάποιος στην καριέρα του στιγμές που ο Βάντσικ έχασε την ψυχραιμία του. Ίσως και αυτός να ήταν ένας λόγο που απολάμβανε την αποδοχή σε ένα μεγάλο κομμάτι του ποδοσφαιρόκοσμου στην Ελλάδα.

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ διατήρησε το ίδιο προφίλ και μετά το τέλος της καριέρας του. Χαμηλών τόνων, απέφευγε να γίνεται... μαϊντανός, πολύ περισσότερο να προσπαθεί με όχημα το παρελθόν του να βρει δίοδο στον Παναθηναϊκό. Όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει ξανά στο παρελθόν και επανέλαβε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, δεν το κυνήγησε ποτέ. Όταν υπήρξε μια συζήτηση για να αναλάβει την θέση του προπονητή τερματοφυλάκων, βρέθηκε άνθρωπος της 'πράσινης' ΠΑΕ να του ζητήσει... βιογραφικό.

Βάζοντας την αξιοπρέπεια του πάνω από το ενδεχόμενο να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, ευχαρίστησε και αποχώρησε δίχως ποτέ να επανέλθει. Ούτε να ψάξει οτιδήποτε μέσω... τρίτων. Μια ιστορία που πιθανότατα δημιουργεί και μια παραπάνω εκτίμηση των φίλων του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του παλαίμαχου Πολωνού τερματοφύλακα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK