Ο Βενγκέρ κατανοεί τον Φέργκιουσον
Ο Γάλλος ήταν στην θέση του Σκωτζέζου πριν δύο μήνες και μάλιστα στη μεταξύ τους μονομαχία. Ορμώμενος από τη συντριβή της Γιουνάιτεντ δείχνει μια κάποιου είδους συμπάθεια στον Σερ Άλεξ για αυτό που συνέβη στην ομάδα του.
Πριν από 2 μήνες είχε βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Η Άρσεναλ είχε δεχτεί 8 γκολ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκε σε φοβερ άβολη θέση.
Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και ο άνθρωπος που τον πλήγωσε τότε, βρέθηκε την Κυριακή στη θέση του. Ο Άλεξ Φέργκιουσον σίγουρα κατάλαβε πως ένιωθε ο Βενγκέρ τον Αύγουστο, όταν είδε τη Γιουνάιτεντ να δέχεται 6 γκολ από τη μισητή συμπολίτισσα Σίτι, μέσα στο “Όλντ Τράφορντ”.
Ο Βενγκέρ τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα λέγοντας ότι δεν παρακολούθησε τον αγώνα, αφού η Γαλλία έπαιζε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου στο ράγκμπι κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. : “Είναι έκπληξη, πράγματι. Αλλά η Γαλλία παραλίγο να κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία και αυτό ήταν έκπληξη επίσης”, δήλωσε ο προπονητής της Άρσεναλ. “Όπως όταν είχαμε ηττηθεί εμείς 8-2. Είναι ακριβώς το ίδιο. Τα μεγάλα σκορ δεν σημαίνουν κάτι ουσιαστικά, αλλά αποτελούν ένα μεμονομένο γεγονός που αφορά εκείνο το παιχνίδι.
Όταν επιτίθεσαι με αριθμητικό μειονέκτημα, τότε είσαι ευάλωτος στην άμυνα. Δεν είναι οι τρεις βαθμοί που χάνονται, αλλά το συναισθηματικό κόστος μιας τέτοιου μεγέθους ήττας μένει στο μυαλό σου”, ήταν τα λόγια του Αλσατού που φαίνεται να έδειξε κατανόηση για τον Σκωτζέζο ομόλογό του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.