Ο βετεράνος προπονητής που 'παρακαλάει' να μείνει κουφός

Ο Χάρι Ρέντναπ έζησε μια παραλίγο τραγωδία, για δεύτερη φορά. Τυχαίο, ή μήπως συμβαίνει επίτηδες;

Ο Χάρι Ρέντκναπ ως προπονητής της Τότεναμ, στο εντός έδρας ματς της κόντρα στη Σάντερλαντ.
Ο Χάρι Ρέντκναπ ως προπονητής της Τότεναμ, στο εντός έδρας ματς της κόντρα στη Σάντερλαντ. AP PHOTO/SCOTT HEPPELL

Είναι σπάνιες οι φορές που οι ποδοσφαιριστές ή οι προπονητές, νυν και πρώην, προκαλούν το ενδιαφέρον με την ρητορική τους ευφράδεια. Έχω την εντύπωση πως είναι πιο εύκολο να πείσεις έναν τραγουδιστή, πχ. τον Γιάννη Κότσιρα, να παίξει ένα μονό στο μπάσκετ με αντίπαλο την Δήμητρα Γαλάνη, από το να πείσεις τον Γιώργο Καραγκούνη ή τον Ράιαν Γκιγκς να σου αφηγηθούν με λεπτομέρειες, μια ή περισσότερες σεζόν από τις πλούσιες καριέρες τους. Γι' αυτό και οι πρώην-αθλητές νυν celebrities, πιο συχνά γίνονται γνωστοί για τις γκάφες, τα ατυχήματα, τα σαρδάμ, τις κωμικοτραγικές τους στιγμές, παρά για την ρητορική τους ευφράδεια.

Ο Χάρι Ρέντναπ είναι ένα παράδειγμα φημισμένου πρώην προπονητή, που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα με ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ και η Μπόρνμουθ και έχει βάλει το στήθος του μπροστά στα δύσκολα χρόνια ομάδων όπως η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και η Τότεναμ. Δεν Ο Χάρι Ρέντκναπ στα 72 του, εργάζεται ως τηλεσχολιαστής αγώνων στο κανάλι BT Sport και απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα της τηλεπερσόνας. Χθες, κινδύνεψε να χάσει την ακοή του, όταν το ακουστικό που φορούσε, όντας καλεσμένος σε αθλητικό μαγκαζίνο για να σχολιάσει αγώνα της Τότεναμ, διαλύθηκε και το πλαστικό τμήμα του, σφήνωσε μέσα στο αυτί του! Ο συμπαθής βετεράνος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου εκεί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να εντοπιστεί το εξάρτημα του ακουστικού και να αφαιρεθεί. Το συμβάν αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει το κανάλι BT την πλήρη απαγόρευση της χρήσης συμβατικών ακουστικών από τους καλεσμένους του.

To ακόμα πιο εντυπωσιακό σημείο αυτής της υπόθεσης, είναι ότι ο 72χρονος βετεράνος είχε παρόμοιο περιστατικό με τα αυτιά του λίγους μήνες πριν, όταν ως συμμετέχων στο ριάλιτι 'I'm a Celebrity...Get Me Out of Here', ένας γρύλος είχε εισχωρήσει στο αυτί του. Είναι τυχαίο; Είναι μήπως ένας θεσμός που ξεκίνησε να συμβαίνει; Ποιο άλλο τρικ θα χρησιμοποιήσουν τα βρετανικά media για τηλεθέαση και pageviews από βετεράνους αθλητές που δεν έχουν άνεση με το λόγο; Όταν στείλουν τον Χάρι Ρέντναπ στη ζούγκλα μαζί με τα θηρία, αυτό θα ήθελα να το δω.

(Wait, αυτό έγινε ήδη!)

News 24/7

24MEDIA NETWORK