Ο Βιγιαφάνες δεν κερδίζει το στοίχημα του Πογιάτος

Ο Λούκας Βιγιαφάνες είναι η έως τώρα σημαντικότερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Η επόμενη 'μεταγραφή' που χρειάζεται είναι η ηρεμία. Και η μεγάλη πρόκληση για την ομάδα είναι να βρει το χαμένο της DNA. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Πογιάτος. Όσοι 'Βιγιαφάνηδες' κι αν έρθουν στους 'πράσινους'.

Ο Λούκας Βιγιαφάνες επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για την δεύτερη θητεία του με τα πράσινα μετά την περίοδο 2016-2018. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Λούκας Βιγιαφάνες επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για την δεύτερη θητεία του με τα πράσινα μετά την περίοδο 2016-2018. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Γυρίζοντας καμιά 25αριά χρόνια πίσω, τότε που ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι έφυγε από τον Παναθηναϊκό αναζητώντας κάτι καλύτερο στην Ισπανία και την Οβιέδο και τότε που λίγο μετά δεν σταματούσε να λέει πόσο μετανιωμένος ήταν με τη συγκεκριμένη απόφαση να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Fast forward στο 2020. Άλλη εποχή, διαφορετικός ο λόγος αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό, διαφορετική κατάληξη.

Ο Λούκας Βιγιαφάνες, ένας έτερος Αργεντίνος από τους πολλούς που έχουν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού, επέστρεψε στα πράσινα. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο συμπατριώτης του, Χουάν ή αλλιώς 'Χότα-Χότα'. Και ο Παναθηναϊκός θα πάρει ακριβώς αυτά που του έλειψαν μετά την αποχώρηση του Μπορέλι. Είπαμε, η ιστορία γράφεται ξανά με διαφορετικό φινάλε.

Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του είναι ότι δεν χρειάζονται συστάσεις. Και είναι από εκείνες τις περιπτώσεις -πράγμα σπάνιο στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου- που μια μεταγραφή θεωρείται επιτυχημένη εξ αρχής. Δίχως αναμονή και τσεκάρισμα. Ο Βιγιαφάνες επιστρέφει σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, γεμάτος όρεξη και έτοιμος να συνεχίσει ό,τι άφησε τη μέση.

Τον Αργεντινό τον ξέρουν άπαντες. Άρα αυτομάτως δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ούτε ο ίδιος ούτε ο κόσμος. Και δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι είναι μία περίπτωση που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τους 'πράσινους'.

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι είναι καλύτερος του Ζαχίντ. Επί της ουσίας, επιστρέφει για να πάρει τη θέση του, όπερ σημαίνει επιτελικός χαφ πίσω από τον φορ. Βέβαια, στον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη ο Λούκας Βιγιαφάνες έδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί και στα άκρα, αλλά αν θεωρήσουμε τα 'φτερά' γεμάτα, τότε πάμε στο δεδομένο του επιτελικού χαφ. Και εδώ το -επίσης- πλεονέκτημα του Αργεντινού, ειδικά σε σχέση με τον Ζαχίντ, είναι ότι μπορεί να θεωρηθεί καλύτερός του.

Για τον Ζαχίντ χρειάστηκε αναμονή, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε κάποια από τα λάθη του και άργησε να πάρει πράγματα. Με τον Βιγιαφάνες διαφοροποιείται η όλη κατάσταση. Έρχεται να 'κουμπώσει' στην ομάδα που φτιάχνουν Ρόκα και Πογιάτος, η οποία κατά τα φαινόμενα θα είναι πιο επιθετική και δημιουργική σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Το τονίζουμε: 'κατά τα φαινόμενα'. Τα φαινόμενα για να γίνουν πράξη στο χορτάρι χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Ας γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω, στο περσινό καλοκαίρι, στον εντυπωσιακό Παναθηναϊκό των φιλικών που κατατάσσαμε στις πρωταθληματικές ομάδες. Η συνέχεια γνωστή.

Φέτος τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί λόγω κορωνοϊού. Για όλες τις ομάδες πόσω μάλλον για τους 'πράσινους' που θέλουν να 'χτίσουν' κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Λιγότερος χρόνος προετοιμασίας, λιγότερα φιλικά, το ίδιο υψηλή η ένταση και οι προσδοκίες. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός του Πογιάτος θα 'χτίζεται' μέσα από τα φιλικά παιχνίδια.

Εκ πρώτης, όμως, δείχνει κάτι διαφορετικό. Βγαίνει ένας Παναθηναϊκός που το στιλ του θα καθορίζει και το παιχνίδι. Με ποδοσφαιριστές που βγάζουν μεσοεπιθετική ποιότητα και με την επιστροφή του Βιγιαφάνες, η ομάδα του τριφυλλιού πηγαίνει στο μοντέλο 'κάνουμε το παιχνίδι μας όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος'.

Το σίγουρο είναι ότι ο Λούκας Βιγιαφάνες είναι η έως τώρα σημαντικότερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Η επόμενη 'μεταγραφή' που χρειάζεται είναι η ηρεμία και οι χαμηλοί τόνοι. Το θετικό για τον Πογιάτος είναι ότι η παρουσία του έχει περάσει κάπως αδιάφορα. Ούτε κρύο ούτε ζέστη η πρόσληψή του. Το αρνητικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να αναζητά το χαμένο του DNA. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Ισπανό προπονητή. Όσοι 'Βιγιαφάνηδες' κι αν έρθουν στον Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK