Ο ξάδερφος του Τζέραρντ δεν άντεξε το bullying στη Λίβερπουλ

Το ταλέντο του Μπόμπι Ντάνκαν σε συνδυασμό με την συγγενική σχέση του με τον Στίβεν Τζέραρντ, δεν έπεισαν την Λίβερπουλ να του εμπιστευτεί μια θέση στην πρώτη ομάδα. Με τον ατζέντη του να εκτοξεύει σοβαρές κατηγορίες για την διοίκηση των 'κόκκινων', ο 18χρονος φορ ψάχνει το μέλλον του στην Φλωρεντία.

Liverpool's Steven Gerrard controls the ball during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, May 16, 2015. (AP Photo/Jon Super)
Ο Τζέραρντ στην διάρκεια της αναμέτρησης Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας στο 'Anfield Stadium', στις 16 Μαΐου του 2015 (AP PHOTO/JON SUPER)

Το όνομα του Μπόμπι Ντάνκαν δεν λέει κάτι στον μέσο ποδοσφαιρόφιλο, πλην των οπαδών της Λίβερπουλ. Πρόκειται για έναν 18χρονο, εξαιρετικά ταλαντούχο, στράικερ που ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Γουίγκαν, μετακόμισε το καλοκαίρι του 2011 σε αυτά της Μάντσεστερ Σίτι και έδωσε μάχη με τους 'πολίτες' για να μεταγραφεί στην U-18 της Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2018. Είναι διεθνής με την U16, U17 και U18 της Αγγλίας. Σημαντική λεπτομέρεια: είναι και ξάδερφος του Στίβεν Τζέραρντ.

Ποια είναι η σύντομη εκδοχή της ιστορίας του Μπόμπι Ντάνκαν; Είναι έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του στην Φιορεντίνα, καθώς σύμφωνα με τον ατζέντη του, το ταλέντο του δεν εκτιμήθηκε από τη Λίβερπουλ, που συν τοις άλλοις του άσκησε πνευματικό εκφοβισμό! Πώς όμως η κατάσταση έφτασε στο σημείο όπου ο Σαΐφ Ρουμπιέ κατηγορεί τους 'κόκκινους' για 'mental bullying' στον πελάτη του;

Την σεζόν 2018-2019 ο Μπόμπι Ντάνκαν σκόραρε 32 γκολ παίζοντας για τις U18 και U23 της Λίβερπουλ. Επίδοση που ο 18χρονος φορ και ο ατζέντης του θεώρησαν υπεραρκετή για να του δώσει... προαγωγή. Ωστόσο οι υπεύθυνοι της αγγλικής ομάδας δεν είχαν καμία τέτοια πρόθεση αναφορικά με την φετινή σεζόν, γεγονός που ώθησε τους Ντάνκαν και Ρουμπιέ να θέσουν θέμα αποχώρησης.

Σύμφωνα με τον Ρουμπιέ "πριν από μερικούς μήνες, στο τέλος της περσινής σεζόν, ο Μπόμπι συναντήθηκε με τον διευθυντή της Ακαδημίας, Άλεξ Ίνγκλθορπ. Έγινε ξεκάθαρο πως ο παίκτη δεν ήταν ευτυχισμένος στη Λίβερπουλ για διάφορους λόγους και ο Άλεξ μας ζήτησε να φέρουμε προτάσεις για την μεταγραφή του. Για έναν παίκτη με μηδέν συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, κανένας σύλλογος δεν ήταν διατεθειμένος να καταβάλλει άμεσα χρήματα. Ο Μπόμπι είχε στοιχίσει 200.000 λίρες πέρσι στην Λίβερπουλ. Με αυτά τα δεδομένα, βρήκαμε συλλόγους έτοιμους να πάρουν δανεικό για μια σεζόν τον Ντάνκαν, με οψιόν αγοράς στο 1,5 εκατ. λίρες, που αποτελεί μεγάλο κέρδος για την Λίβερπουλ, από έναν παίκτη που δεν θα παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα και δεν θέλει να βρίσκεται εκεί. Ο σύλλογος και ο Μάικλ Έντουαρντς (αθλητικός διευθυντής) μας ξεκαθάρισαν πως μια τέτοια συμφωνία δεν θα προχωρήσει με τίποτα. Έτσι οι συνεργάτες μου κι εγώ προσπαθήσαμε ακόμη πιο σκληρά και φέραμε μια πρόταση για τον δανεισμό ενός χρόνου, με υποχρεωτική αγορά μετά από πέντε ματς που θα ξεκινούσε βασικός, με περισσότερα χρήματα από όσα πριν και με ποσοστό μεταπώλησης για την Λίβερπουλ.

Ο πραγματικός λόγος που ο Μπόμπι δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς της U23 την Δευτέρα, είναι γιατί αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα με όλη αυτή την πίεση που του ασκήθηκε από την Λίβερπουλ. Του δημιούργησαν στρες, λέγοντας του ότι μπορεί να φύγει και μετά προσπάθησαν να τον κρατήσουν με το ζόρι και παρά τη θέληση του. Έχει έναν πολύ μικρό μισθό, μόλις έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου και η Λίβερπουλ τον είχε ενημερώσει εντελώς κυνικά πως δεν θα του προσφέρει νέο. Ο Μπόμπι δεν έχει βγει από το δωμάτιο του για 4 μέρες εξαιτίας όλων αυτών, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στη Λίβερπουλ και το μόνο που με ανησυχεί είναι η πνευματική του υγεία.

Η διοίκηση της Λίβερπουλ αδιαφορεί για την κατάσταση του και γραπτώς ενημέρωσαν πως θα τον τιμωρήσουν, αναγκάζοντας τον να μείνει στην ομάδα μέχρι τον Γενάρη για παραδειγματισμό. Αυτή δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά για έναν σύλλογο με πλούσια ιστορία, μιας ομάδας που ένας από τους καλύτερους παίκτες της διαχρονικά, ο Στίβεν Τζέρναντ, τυγχάνει να είναι ξάδερφος του Μπόμπι. Είναι λυπηρό το γεγονός πως ουσιαστικά επιτρέπεται στην Λίβερπουλ να εκφοβίσει πνευματικά και να καταστρέψει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου όπως ο Μπόμπι. Αν ξέρω κάτι σίγουρα, είναι πως δεν θα επιστρέψει εκεί ποτέ και από τη στιγμή που παίρνει τόσα λίγα χρήματα, κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε μια τέτοια κατάσταση έχει σημασία μόνο η υγεία του παίκτη, κάτι που ο Μάικλ Έντουαρντς αγνοεί τελείως εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς του. Εύχομαι κανείς νέος παίκτης να μην έχει μια παρόμοια εμπειρία στο μέλλον".

Αυτή τοποθέτηση του Ρουμπιέ έφερε αντιδράσεις. Τόσο της επίσημης Λίβερπουλ, όσο και των Τζέιμι Κάραχερ, Ντάνι Μέρφι. "H Λίβερπουλ γνωρίζει και είναι απογοητευμένη για τους αβάσιμους ισχυρισμούς που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με έναν από τους παίκτες μας. Δεδομένου ότι τα συμφέροντα του εν λόγω παίκτη δεν εξυπηρετούνται καλύτερα από ανακριβείς εικασίες, πομπώδεις δηλώσεις ή δημόσια αντιπαράθεση, δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να βρούμε με τον παίκτη την λύση με γνώμονα το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων", ήταν η επίσημη τοποθέτηση της αγγλικής ομάδας, ενώ Κάραχερ και Ρουμπιέ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση στο twitter, με τον ατζέντη του Ντάνκαν λίγη ώρα μετά να 'κατεβάζει' τον λογαριασμό του.

Ο ξάδερφος του Τζέραρντ δεν άντεξε το bullying στη Λίβερπουλ
Ο ξάδερφος του Τζέραρντ δεν άντεξε το bullying στη Λίβερπουλ

"Δεν υπάρχει περίπτωση ο Μάικλ Έντουαρντς ή οποιοσδήποτε άλλος από τον σύλλογο να ασκούν bullying σε κάποιον. Ένας ατζέντης είναι υπεύθυνος για το συμφέρον του πελάτη του και αυτό σημαίνει το να καλλιεργεί μια καλή σχέση με τον σύλλογο στον οποίο αγωνίζεται ο παίκτης που εκπροσωπεί, προκειμένου η καριέρα του να προοδεύει. Το να βγάζεις ένα πρόβλημα στα social media δείχνει πως δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου ως ατζέντης. Είναι πραγματικό παράξενο που πιστεύει ότι έτσι θα τον βοηθήσει. Κατηγορώντας τον σύλλογο για τακτικές εκφοβισμού... Κανείς ατζέντης δεν πρέπει να μιλάει δημόσια για θέματα πνευματικής υγείας του παίκτη του. Αυτά πρέπει να λυθούν με τον σύλλογο και όχι να εμφανίζονται στα social media", υποστήριξε από την πλευρά του ο Μέρφι.

Η όλη κατάσταση ώθησε τα ΜΜΕ στην Αγγλία να ψάξουν το παρελθόν του Σαΐφ Ρουμπιέ (με πελάτες μεταξύ άλλων τους Κόλο Τουρέ, Άβραμ Γκραντ, Αντόνιο Ρίντιγκερ, Κάρλτον Κόουλ και Σαϊντό Μπεραϊνό), ανακαλύπτοντας κάποια tweets ομοφοβικού και σεξιστικού περιεχομένου αλλά και φωνητικά μηνύματα σε μοντέλα στο Ντουμπάι, όπου o 40χρονος ατζέντης τους ζητάει να του στείλουν φωτογραφίες για να τις βοηθήσει με την καριέρα τους...

Και τη στιγμή που ο Γιούργκεν Κλοπ ευχόταν να βρεθεί μια λύση, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, η Λίβερπουλ έδινε τα χέρια με την Φιορεντίνα. Σε μια συμφωνία που θα φέρει άμεσα 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία των 'κόκκινων', που κράτησαν έναν ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη, ύψους 20%. Ο Μπόμπι Ντάνκαν θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο στους 'βιόλα', ελπίζοντας να βρει στη Φλωρεντία την εμπιστοσύνη που -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- δεν βρήκε στο Anfield. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 18χρονος φορ δεν θα κάνει την καριέρα που ονειρευόταν με την ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK