Ο 'υποβιβασμός' του Καπίνο ορίζει, ολότελα, το μέλλον του

Πηγαίνοντας δανεικός στη Zαντχάουζεν ο Στέφανος Καπίνο άρχισε ήδη να δοκιμάζεται ξανά ως πρώτος τερματοφύλακας. Με στόχο να μην χτίσει ένα παλάτι στην άμμο, αλλά να γυρίσει στη Βέρντερ και να μονιμοποιηθεί. Ειδάλλως να φύγει.

Ο Στέφανος Καπίνο έκανε το ντεμπούτο του με τη Σαντχάουζεν στο 1-1 με την Μπόχουμ
Ο Στέφανος Καπίνο έκανε το ντεμπούτο του με τη Σαντχάουζεν στο 1-1 με την Μπόχουμ TWITTER.COM/SV_SANDHAUSEN

Η απόσταση που χωρίζει τη Βρέμη από το Ζαντχάουζεν είναι περί τα 530 χιλιόμετρα και η καθημερινότητα του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος -προ λίγων ημερών- παραχωρήθηκε δανεικός από τη Βέρντερ στην τοπική SV (Sportverein=Αθλητικός Όμιλος) αλλάζει κάμποσο. Άφησε βορρά για να πιάσει τα πιο νότια τμήματα της χώρας. Προς όφελός του προβλέπεται πάντως ότι θα λειτουργήσει η μεταβολή αυτή εντός της γερμανικής επικράτειας, διότι ο 26χρονος Έλληνας τερματοφύλακας πήγε στην ομάδα της 2.Bundesliga έχοντας κατά νου πως θα είναι η μόνιμη Νο1 επιλογή του προπονητή Μίχαελ Σίλε για την υπεράσπιση των γκολπόστ στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν. Άρα θα έχει εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής σε επίσημους αγώνες, επιστρέφοντας στη δράση, που τόσο πολύ του έλειψε τα 2,5 χρόνια παρουσίας του στους 'πράσινους'.

Ο άχαρος ρόλος του μόνιμα δεύτερου

Διαφορετικά δεν θα 'χε λόγο να πιέσει ο ίδιος προς την εξεύρεση μιας τέτοιας -προσωρινής- λύσης, τουλάχιστον ως το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου στη Γερμανία. Τόσον καιρό (και μετά από έναν αρχικό τραυματισμό) ο Καπίνο παρέμενε ο αναπληρωματικός του Γίρι Παβλένκα δίχως ορατά δείγματα ανέλιξης στην ιεραρχία. Είχε αγωνιστεί μόνο σε δύο περιπτώσεις (τη μία μπήκε ως αλλαγή στο 46') σε χρονική απόσταση 11 μηνών και βρισκόταν διαρκώς σε δεύτερο πλάνο όποια κι αν ήταν τα αποτελέσματα της Βέρντερ. Πέρυσι φερ' ειπείν η εστία της είχε παραβιαστεί 69 φορές - δεύτερη χειρότερη επίδοση - αλλά ο Καπίνο παρέμενε θεατής των καταστάσεων.

Ο εγκλωβισμός του σε αυτήν την ατέρμονη κατάσταση θα δικαιολογούσε, εν μέρει, μια κάποια αντίδραση. Μολαταύτα "δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα" έως τώρα, λόγια που ανήκουν στον αθλητικό διευθυντή Φρανκ Μπάουμαν. Απλώς "γινόταν όλο και πιο ανήσυχος", όπως συμπλήρωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Βέρντερ, με λογική συνέπεια το νωπό αίτημά του για μετακίνηση κατά τη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών να γίνει αποδεκτό. Ήταν η πιο εφικτή και βιώσιμη λύση για κάθε πλευρά.

Ο Στέφανος Καπίνο ήταν μονίμως στον πάγκο της Βέρντερ
Ο Στέφανος Καπίνο ήταν μονίμως στον πάγκο της Βέρντερ HTTPS://TWITTER.COM/WERDERBREMEN

"Όλοι στην ομάδα καταλαβαίνουν ότι τρελαίνομαι να αγωνίζομαι όσο περισσότερο γίνεται, επομένως η ευκαιρία να το κερδίσω αυτό στη Ζαντχάουζεν ως το καλοκαίρι είναι πολύ καλή για μένα", εξήγησε λίγο πριν φύγει ο Καπίνο, ο οποίος από τις 29/11 του 2017, όταν για τελευταία φορά υπερασπίστηκε το τέρμα του Ολυμπιακού σε ματς κυπέλλου, και ως τις 23/1 του 2021 είχε μετρήσει όλες κι όλες 6 επίσημες συμμετοχές σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ήταν στο ψυγείο και δεν έφταιγαν οι χαμηλές θερμοκρασίες στη Βρέμη, αλλά οι πάγιες επιλογές του Φλόριαν Κόχφελντ.

Αποχωρώντας από τη Νότιγχαμ Φόρεστ τον Αύγουστο του 2018, ο σχεδόν δίμετρος γκολκίπερ διάλεγε τη Βέρντερ, υπογράφοντας μάλιστα συμβόλαιο για 4 χρόνια, καθώς του 'χαν μιλήσει για την προοπτική της πώλησης του Παβλένκα και τη δική του προώθηση στη θέση του βασικού. Κόντρα στις πιθανότητες, δεν ήταν μια εκδοχή που επαληθευόταν όσο κυλούσαν οι μήνες. Επειδή όμως είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να συμβεί μετά το τέλος της εν εξελίξει σεζόν, υπήρξε η μέριμνα έτσι ώστε ο Καπίνο να παραχωρηθεί δανεικός και, επιτέλους να 'βγει από τη φορμόλη'.

Ένας δανεισμός που βγάζει νόημα

Ο Στέφανος Καπίνο θα παίξει δανεικός στη Ζαντχάουζεν ως το φινάλε της σεζόν, αφήνοντας τον πάγκο τη Βέρντερ μετά από 2,5 χρόνια
Ο Στέφανος Καπίνο θα παίξει δανεικός στη Ζαντχάουζεν ως το φινάλε της σεζόν, αφήνοντας τον πάγκο τη Βέρντερ μετά από 2,5 χρόνια TWITTER.COM/SV_SANDHAUSEN

Η αξία της συμφωνίας Βέρντερ-Ζαντχάουζεν είναι διττή. Από τη μία θα πληρωθεί η 'δίψα' του 26χρονου Έλληνα για άμεση ενεργοποίηση, κάτι που έχει ανάγκη για να αισθανθεί ότι ο χρόνος δεν έχει παγώσει. Σαν τον ίδιο στον πάγκο. Από την άλλη οι άνθρωποι της Βέρντερ θα καταλήξουν, αν όντως θα 'ναι ο Καπίνο αυτός που θα πάρει τα γάντια του βασικού, δεδομένου ότι το συμβόλαιο του Παβλένκα λήγει το καλοκαίρι του 2022 κι αν θέλουν να καρπωθούν κάποια από τα 6.5 εκατ. ευρώ της τωρινής χρηματιστηριακής αξίας του οφείλουν να βρουν όπως και να 'χει αγοραστή. Διαφορετικά θα τον χάσουν ελεύθερο - που δεν το θέλουν.

"Έχουμε ακόμη μια εξαιρετική γνώμη γι' αυτόν, την οποία επιβεβαιώνει τακτικά μέσα από την προπόνηση, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε την εκτίμησή μας στο πρόσωπό του", κατέληξε ο Μπάουμαν για το όλο σχέδιο που έχει τον Καπίνο στον πυρήνα του. Ο δανεισμός του αυτό ακριβώς αντανακλά.

Ώρα για δράση

Στη Ζαντχάουζεν ο Καπίνο θα παίξει δεδομένα - τουλάχιστον στην αρχή. Το ότι πραγματοποίησε ήδη το ντεμπούτο του στο 1-1 της Κυριακής με την ισχυρή (δεύτερη πίσω από το Αμβούργο) Μπόχουμ, κερδίζοντας το βραβείο του 'Spieler des Spiels' (man of the match), είναι τρανή απόδειξη του πόσο τον είχαν ανάγκη. Ο Μάρτιν Φράισλ, που ήταν η πρώτη επιλογή, είχε λύσει από τον Δεκέμβριο το συμβόλαιό του, διότι προκάλεσε επεισόδιο στ' αποδυτήρια, και ο ανταγωνισμός είναι επί της ουσίας ανύπαρκτος. Γι' αυτό και ο Μιχάιλ Κάμπακα (αθλητικός διευθυντής του κλαμπ) εμφανίστηκε "πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να υπογράψουμε έναν τέτοιο διεθνώς έμπειρο τερματοφύλακα", ο οποίος είναι πεπεισμένος πως "θα μας βοηθήσει στη δύσκολη αυτή κατάσταση".

Στην περίπτωση τώρα που υπό την παρουσία του στα γκολπόστ η νέα ομάδα του βελτιώσει μία από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της κατηγορίας, κάτι που φάνηκε ότι μπορεί να συμβεί βοηθώντας στην ενδυνάμωση των μετόπισθεν, και συνδυαστικά εξασφαλίσει την παραμονή της, τη στιγμή που μετά από 17 αγώνες είναι τρίτη από το τέλος (πλέι άουτ), ο Καπίνο θα έχει κερδίσει ένα προσωπικό στοίχημα. Μαζί και τη θέση του Νο1 στη Βέρντερ, ανεπηρέαστος από το αν οι 'πράσινοι', πλην του Παβλένκα, θα διαθέτουν άλλους τέσσερις τερματοφύλακες (Χέσλερ, Τζέτερερ, Πλόγκμαν, συν τον έμπειρο που θα έρθει άμεσα για να τον αντικαταστήσει ως δεύτερος).

Τότε ναι, ο Καπίνο δεν θα έχει χτίσει ένα παλάτι στους αμμόλοφους του Ζαντχάουζεν. Τότε όντως, ο δανεισμός αυτός θα του έχει χαρίσει ό,τι προσδοκούσε. Όπως και να 'χει πάντως θα λειτουργήσει ξεκάθαρα σαν πυξίδα για το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Θα του δείξει το δρόμο. Εντός ή εκτός Βέρντερ. Ήταν καιρός, θα πούμε εμείς. Η συνέχεια στα διαδοχικά παιχνίδια με Ντάρμσταντ (27/1) και Νυρεμβέργη (31/1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK