Ο... υποβιβασμός του Παναθηναϊκού κρίνεται από 2-3 ψήφους

Πώς εξελίσσονται οι οριακές ισορροπίες λίγες ώρες πριν απ' το κρίσιμο ΔΣ της Superleague για την αλλαγή του κανονισμού και της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Το παρασκήνιο, οι 2-3 ψήφοι ομάδων που είναι στον… αέρα και ο μονόδρομος του Αλαφούζου, εάν δεν περάσει η αλλαγή για να μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
konstantinou panathinaikos omadiki EUROKINISSI

Στις 26 Μαρτίου, το ΔΣ της Λίγκας έριξε... πόρτα στην πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Μια τροποποίηση που θα "ευνοούσε" εν πολλοίς τον Παναθηναϊκό κι άλλες 4-5 ομάδες της Superleague, οι οποίες είχαν σοβαρά θέματα στη διαδικασία αδειοδότησης και λειψούς φακέλους.

Οι "πράσινοι" για τα πάμπολλα ληξιπρόθεσμα χρέη και οι υπόλοιποι για το πλάνο βιωσιμότητας λόγω έλλειψης τηλεοπτικού συμβολαίου. Από τα 3/4 που χρειάζονταν για να περάσει η πρόταση (12 στις 16 "παρούσες" ΠΑΕ) υπέρ ψήφισαν μόλις 7. Οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος. Κατά τάχθηκαν 6 ΠΑΕ: Οι ΠΑΟΚ, Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, ενώ από εκεί και πέρα "απείχε" ο Λεβαδειακός, "παρών" ψήφισε η Ξάνθη και "λευκό" η Κέρκυρα. Σε μία διαδικασία που εξελίχθηκε σε μεγάλο "κάζο" για το "τριφύλλι", που έβγαζε προς τα έξω "σιγουριά" για 12 ή 13 ψήφους.

Λίγες ημέρες μετά ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να τραβήξει την... κουρτίνα που τον έκρυβε από τον έξω κόσμο εδώ και 6,5 μήνες και να "ενεργοποιηθεί" μετά από καιρό. Άφησε εκτός συζητήσεων για το τηλεοπτικό τον Χρήστο Παναγόπουλο (ίσως και λόγω της τεράστιας κόντρας του τελευταίου με τον ιθύνοντα νου της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο), πήγε ο ίδιος στη συνάντηση με τις υπόλοιπες "άστεγες" ομάδες και υπέγραψε μαζί τους το μνημόνιο συμφωνίας που τις "δένει" στην κοινή αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης.

Μία κίνηση που σαφώς είχε διπλή ερμηνεία κι αποσκοπούσε στο βάθος της και στις ψήφους ομάδων που δεν είχαν ψηφίσει σε πρώτο βαθμό την πρόταση αλλαγής κανονισμού. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως στην "κίνηση των 7+2" (με ΟΦΗ και Άρη), υπάρχουν τέσσερις ομάδες (Απόλλων, Κέρκυρα, Παναιτωλικός, Πλατανιάς) που δεν είχαν ψηφίσει υπέρ στις 26 Μαρτίου.

Οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως, με την κίνηση αυτή, ο Παναθηναϊκός θα είχε πλέον 11 ψήφους στην όλη διαδικασία που ήρθε ξανά στο προσκήνιο, με τη σύγκλιση έκτακτου ΔΣ στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (11/4), για να εξεταστεί εκ νέου η αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού. Και πλέον θα έψαχνε άλλη μία απ' τη "δεξαμενή" του Λεβαδειακού ή της Ξάνθης, για να περάσει η τροποποίηση του κανονισμού.

Οι πληροφορίες του Contra.gr ωστόσο αναφέρουν πως τα πράγματα είναι απολύτως οριακά και πως η ψηφοφορία της Τετάρτης έχει ήδη εξελιχθεί σε ένα μεγάλο παρασκηνιακό "θρίλερ" σε επίπεδο κορυφής, αφού υπάρχουν πιέσεις κι από άλλες πλευρές (ΠΑΟΚ) για να μην περάσει η αλλαγή. Οι ίδιες πηγές μάλιστα επισημαίνουν πως ετούτη τη στιγμή είναι στον... αέρα 2 με 3 ψήφοι, οι οποίες θα κρίνουν την έκβαση της ψηφοφορίας. Υπενθυμίζουμε πως για να αλλάξει ο κανονισμός, απαιτούνται τα 3/4 των παρευρισκόμενων ΠΑΕ.

Κι αν το μεσημέρι της Τετάρτης δεν περάσει για δεύτερη φορά η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, πλέον... σώθηκαν και τα "κανονάκια" για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού κι εν προκειμένω για τον Γιάννη Αλαφούζο. Γιατί το ενδεχόμενο να πάει πλέον η όλη διαδικασία στην ΕΠΟ μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.

Σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η παραμονή του Παναθηναϊκού στην κατηγορία έχει έναν και μόνο δρόμο: να πληρώσει ο μεγαλομέτοχός του τα περίπου 4 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/12 προς τους δεκάδες πιστωτές της ομάδας έως την 16η Απριλίου. Διότι διαφορετικά, θα υπογράψει την κορύφωση του εφετινού, "πράσινου" δράματος με τη χειρότερη στιγμή στην 110η ιστορία του συλλόγου. Τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στη Football League λόγω χρεών!

News 24/7

24MEDIA NETWORK