Από τον Αμαλφιτανό στον Ζινιάκ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός έχει πολύ ψηλά στη μεταγραφική του λίστα έναν Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ. Τότε ήταν ο Μόργκαν Αμαλφιτανό, τώρα είναι ο Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ.

Από τον Αμαλφιτανό στον Ζινιάκ

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ την εκπομπή Super BALL την Δευτέρα στις 21:00, με πλούσιο ρεπορτάζ από την Βραζιλία και συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που σχολιάζει το Μουντιάλ.

Αν πάμε το χρόνο μερικά χρόνια πιο πίσω, θα θυμηθούμε ότι ένας ακόμη άσος της ομάδας του "Βελοντρόμ" είχε βρεθεί πολύ κοντά στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι" κυνήγησαν το κόλπο γκρόσο με τον Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος μάλλον θα είχε φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας, αν δεν κωλυσιεργούσε στην τελική του απόφαση ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο, ο οποίος πέρασε, αλλά δεν ακούμπησε… Τουλάχιστον ήταν παικταράς όσο κλωτσούσε το τόπι.

Ο Μόργκαν Αμαλφιτανό, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, είχε εξελιχθεί πέρυσι τέτοιο καιρό στο σίριαλ του καλοκαιριού. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμφωνήσει μαζί του σε προφορικό επίπεδο, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τη «χρυσή τομή» με τη διοίκηση των Μαρσεγέζων. Μετά από πολλές προσπάθειες και ατελείωτες διαπραγματεύσεις, οι δύο σύλλογοι τα βρήκαν, αλλά όταν όλα ήταν έτοιμα για να ολοκληρωθεί το deal, κλώτσησε –για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, αλλά πιθανότατα για μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω…- ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν ακόμη το φαξ με το «ναι» της Μαρσέιγ και από τότε δεν θέλουν ούτε να ακούνε το όνομα του Αμαλφιτανό, ο οποίος αθέτησε την αρχική συμφωνία και τελικά λίγες ημέρες αργότερα μετακόμισε στην Αγγλία και την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον.

Φέτος οι αρμόδιοι του συλλόγου βρέθηκαν στην ίδια αφετηρία και σε κοινό παρονομαστή. Η διοίκηση της Μαρσέιγ έχει εκφράσει τη διάθεση να συζητήσει για πιθανή μεταγραφή του πρώτου σκόρερ της, με το αζημίωτο φυσικά. Ο ίδιος ο παίκτης δείχνει… αμέτοχος μέχρι στιγμής και απλά περιμένει τις εξελίξεις, αφού για να φτάσει η υπόθεση στα δικά του χέρια θα πρέπει προηγουμένως να συμφωνήσουν οι δύο σύλλογοι.

Αυτή τη στιγμή η «χρηματιστηριακή αξία» του 28χρονου Ζινιάκ βρίσκεται γύρω στα 9 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στην άκρη ένα ποσό γύρω στα 6, τα οποία θα σπρώξουν για να ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης με έναν επιθετικό πρώτης γραμμής. Αυτό το ποσό, άλλωστε, πρόσφεραν και στη Χέρενφεν για τον Ισλανδό Φινμπόγκασον.

Λογικά με αυτά τα ποσά στο τραπέζι, άκρη μπορεί να βρεθεί, ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γάλλοι και ειδικά η Μαρσέιγ δεν χαρίζει… κάστανα. Μπροστινός σε όλες τις διαπραγματεύσεις είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος έχει και την εμπειρία και τον τρόπο να χειριστεί τέτοιου είδους υποθέσεις προς όφελος της ομάδας του.

Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από τότε που ο πανούργος αθλητικός διευθυντής της Μαρσέιγ έχασε ξαφνικά τον γιο του, ο οποίος δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες και από τότε ακούγεται έντονα ότι το φονικό αφορούσε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», το οποίο ενδεχομένως δεν αφορούσε αποκλειστικά τον άτυχο πιτσιρικά Αντριέν…

Ο Ανιγκό, λοιπόν, εξακολουθεί να λύνει και να δένει στο «Βελοντρόμ», για ένα διάστημα φέτος κάθισε και στον πάγκο της, και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να βάλουν τα δυνατά τους για να μπορέσουν να κάνουν δικό τους τον Ζινιάκ, ο οποίος έκλεισε τη φετινή σεζόν με 22 γκολ, 16 στο πρωτάθλημα και 6 στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Με άλλα λόγια, το έργο των «ερυθρολεύκων» δεν είναι εύκολο, ούτε μπορεί να αποκτηθεί ένας επιθετικός με τέτοιο όνομα και τέτοια ποιότητα, με ένα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια όπως ακούγεται δεξιά και αριστερά κι ας μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο. Τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει διάθεση να τα καλύψει στο μέτρο του δυνατού και να κάνει τη δουλειά, αρκεί τα δεδομένα να είναι ξεκάθαρα. Τι εννοώ; Αν η Μαρσέιγ και ο παίκτης έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και δεν τις ανεβάζουν μέρα με τη μέρα, έχει και ο Ολυμπιακός τη διάθεση να το συζητήσει και να εξαντλήσει τα περιθώρια.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς κανείς δεν έχει τη διάθεση να περάσει τα περσινά του Αμαλφιτανό, τουλάχιστον στον Πειραιά…

News 24/7

24MEDIA NETWORK