Ο Ζιντάν έδιωξε τους παίκτες που απειλούν να τον... διώξουν

Τα πρώτα... όργανα άρχισαν στην Ρεάλ μετά την εντός έδρας ήττα από την Κάντιθ. Ακολουθούν Σαχτάρ και Μπαρτσελόνα. Και οι παίκτες που ο Ζινεντίν Ζιντάν άφησε ελαφρά τη καρδία το καλοκαίρι μπορεί να επιστρέψουν ως φαντάσματα και να στοιχειώσουν την δεύτερη θητεία του Γάλλου τεχνικού στον πάγκο των Μαδριλένων.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. AP

Αν στην περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ είχε το... σκριν της διοίκησης, που ήθελε να ξεφορτωθεί μέρος του τεράστιου συμβολαίου που είχε υπογράψει με τον Ουαλό, στις υπόλοιπες περιπτώσεις των παικτών που 'κούνησαν μαντήλι' στο 'Santiago Bernabeu' o Ζινεντίν Ζιντάν είναι μόνος του. Και όπως φαίνεται θα τις χρεωθεί στο 100% αν για την Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθήσουν κι άλλες εμφανίσεις όπως αυτή στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από την Κάντιθ.

Είχε προηγηθεί η ισοπαλία εκτός έδρας με την Ρεάλ Σοθιεδάδ και τρεις οριακές νίκες στη σειρά κόντρα σε Μπέτις, Βαγιαδολίδ και Λεβάντε. Ματς τα οποία οι 'μερένγκες' κέρδισαν στις λεπτομέρειες. Το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης 'ξεφόρτωσε' παίκτες, ανάμεσα τους και οι Χακίμι, Ρεγκιλόν που πωλήθηκαν σε Ίντερ και Τότεναμ αντίστοιχα. Κινήσεις που αρκετοί αμφισβήτησαν, θεωρώντας πως πρόκειται για παίκτες με παρόν και μέλλον στο 'Santiago Bernabeu'.

Ενστάσεις υπήρξαν ακόμη και για την παραχώρηση του Ντάνι Θεμπάγιος στην Άρσεναλ, τη στιγμή που οι λύσεις στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού: Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος και ο 35χρονος Μόντριτς είναι οι μοναδικοί κλασικοί κεντρικοί μέσοι στο ρόστερ, με τους Ίσκο, Έντεγκαρντ να αγωνίζονται σε πιο επιθετικούς ρόλους.

Ωστόσο το μεγαλύτερο 'πρόβλημα', εντοπίζεται στην περίπτωση του Χάμες Ροντρίγκες. Μετά την ήττα από την Κάντιθ ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε έντονο ύφος στους παίκτες του, σχετικά με την αγωνιστική τους συμπεριφορά στην εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιση Κάντιθ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιβηρική, άπαντες συμφώνησαν πως δεν είχαν τη σωστή νοοτροπία και αυτό τους στοίχισε την ήττα. Ωστόσο για τη διοίκηση των 'μερένγκες', που βλέπει τον Χάμες Ροντρίγκες να αποδίδει εξαιρετικά στην Έβερτον, η ιστορία δεν είναι τόσο απλή...

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός ήταν εκτός πλάνων του Ζιντάν από τη στιγμή που ο Γάλλος επέστρεψε στο 'Santiago Bernabeu', θεωρούσε τον παίκτη ανεπαρκή και δεν είχε πρόβλημα να τον δει να φεύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι με προορισμό το 'Goodison Park'. Με 3 γκολ και 4 ασίστ στις πρώτες 6 συμμετοχές του (5 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο), ο Χάμες Ροντρίγκες μοιάζει ήδη με 'κλοπή' για την Έβερτον και τον Κάρλο Αντσελότι, που δεν ξόδεψαν ευρώ για την απόκτηση του.

Ψηλά στην ιεραρχεία της Ρεάλ Μαδρίτης τα κατορθώματα του 29χρονου μεσοεπιθετικού δεν περνούν απαρατήρητα. Ο παίκτης έμοιαζε να θέλει το σωστό περιβάλλον για να αποδώσει, περιβάλλον που δεν μπορούσε να του προσφέρει ο Ζιντάν στη Μαδρίτη. Για τον λόγο αυτό ο Γάλλος τεχνικός έχει ήδη εισπράξει την δυσαρέσκεια της διοίκησης σχετικά με τον χειρισμό του στην υπόθεση του Χάμες Ροντρίγκες. Για έναν παίκτη που ήδη από πέρσι υπήρχαν κάμποσες ενστάσεις για την μη χρησιμοποίηση του από τον προπονητή.

Με τον Έντεγκαρντ εκτός μάχης για τον επόμενο μήνα, τον Αζάρ ξανά τραυματία και υπέρβαρο, τον Μαριάνο Ντίαζ να επιστρέφει από τραυματισμό, τον Γιόβιτς να μην απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και τον Λούκας Βάθκεθ να υπολογίζεται μονάχα ως εφεδρικός, οι λύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στο μεσοεπιθετικό και επιθετικό κομμάτι δεν είναι τόσες πολλές, ειδικά στον τομέα της δημιουργίας. Μοιραία το βάρος πέφτει στους Βινίσιους, Ασένσιο και Μπενζεμά, που μαζί με τον 19χρονο Ροντρίγκο προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά... Το ίδιο μοιραία γίνονται και οι συγκρίσεις με τον Χάμες, που έφυγε κακήν κακώς το καλοκαίρι κατόπιν επιθυμίας του Ζιντάν.

Για την Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί μια περίοδος με βεβαρημένο πρόγραμμα. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Σαχτάρ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και την επίσκεψη αμέσως μετά στο 'Camp Nou' για το clasico με την Μπαρτσελόνα. Παιχνίδια ικανά να διαμορφώσουν το κλίμα στα αποδυτήρια της 'βασίλισσας' ανάλογα με την εξέλιξη και έκβαση τους. Παιχνίδια που μπορεί να βγάλουν από το μυαλό της διοίκησης τις... κακές σκέψεις ή να το τροφοδοτήσουν με περισσότερες.

Ο Ζιντάν πρέπει άμεσα να αποδείξει πως η εντός έδρας ήττα από την Κάντιθ ήταν μια κακή παρένθεση, ένα αποτέλεσμα μιας άσχημης μέρας. Διαφορετικά οι Χακίμι, Ρεγκιλόν, Θεμπάγιος, Χάμες Ροντρίγκες θα τον στοιχειώσουν, αφού δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα του τι δεν πήγε καλά στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Οι παίκτες που έδιωξε ο Γάλλος τεχνικός απειλούν να τον... διώξουν, εκτός αν αυτοί που κράτησε αποφασίσουν να μοιράσουν απαντήσεις στα ματς που έρχονται...

News 24/7

24MEDIA NETWORK