Ζουνγκού: "Στόχος" του Ολυμπιακού και ένοπλων ληστών

"Survivor" εντός κι εκτός γηπέδου ο Νοτιοαφρικανός χαφ, που παρουσιάζεται ως στόχος του Ολυμπιακού για τη μεσαία γραμμή. Πότε έπεσε θύμα ενόπλων, ποιος τραυματισμός λίγο έλειψε να του στερήσει την πρώτη μεγάλη μεταγραφή, η σούπερ απόδοση κόντρα στην Παρί και η σύνδεση με το "ερυθρόλευκο" περιβάλλον.

Ζουνγκού: "Στόχος" του Ολυμπιακού και ένοπλων ληστών

Ο Μπονγκανί Ζουνγκού μπήκε απότομα στην "ερυθρόλευκη" επικαιρότητα. Προτού κλείσει τα 26 του ο διεθνής Νοτιοαφρικάνος κεντρικός χαφ της Αμιάν εμφανίζεται ως βασικός στόχος του Ολυμπιακού για την κάλυψη του κενού στον άξονα. 6-8άρι ύψους 1μ84 (τον παρομοιάζουν με τον Πογκμπά) που έρχεται από μια χρονιά 26 συμμετοχών (24 ως βασικός) και 1 γκολ (σουτ με το δεξί στο 2-0 επί της Μετς) στο Σαμπιονά. Μία μάλιστα από τις καλύτερες 90λεπτες εμφανίσεις του στο 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν!

Ζουνγκού: "Στόχος" του Ολυμπιακού και ένοπλων ληστών

Το δημοσίευμα στην πατρίδα του ανεβάζει πολύ τον πήχη και κάνει λόγο για προσφορά των Πειραιωτών που φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Συνδέεται η περίπτωσή του αφενός με το μεταγραφικό κανάλι που έχει ανοίξει ο Ολυμπιακός με τη γαλλική αγορά (Καρεμπέ, Μοντεστό, Ισά) και έχει φέρει στο λιμάνι ουκ ολίγους, αφετέρου με τη συνύπαρξη του Ζουνγκού με τον Μαρτίνς στη Γκιμαράες τη σεζόν 2016-17 (15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα - όλες μετά τον Ιανουάριο).

Οι Γάλλοι εμφανίζονται διστακτικοί. Τον θέλουν για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, αφού η Μονακό φέρεται να τον παρακολουθεί σταθερά, οπότε μπορούν ν' αποκομίσουν πολλά περισσότερα σε περίπτωση που γεμίσει το βιογραφικό του με συμμετοχές. Τορίνο και Λιόν παρουσιάζονται επίσης ως διεκδικήτριες της υπογραφής του, τώρα ή στο μέλλον.

Όπου κι αν καταλήξει, αν καταλήξει, ο Νοτιοαφρικανός χαφ θα πρέπει να "επιβιώσει". Όπως πριν από 4 χρόνια. Τέτοιες μέρες ήταν το 2014 όταν στην Ντουντούζα, στην πόλη που γεννήθηκε, έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας, τη στιγμή που φόρτωνε το αυτοκίνητό του. Βρήκε τον τρόπο να διαφύγει της συμμορίας των κακοποιών και να κρυφτεί σε ασφαλές μέρος χωρίς να τραυματιστεί. Το αυτοκίνητό του βέβαια και ό,τι είχε μέσα έκαναν φτερά.

Ήταν μία από τις δύο πιο σκληρές εμπειρίες της ζωής του ως τώρα. Η άλλη όταν τραυματίστηκε γνωρίζοντας πως θα πάρει μεταγραφή στη Γκιμαράες. Λίγες ημέρες μετά τη χαρμόσυνη γι' αυτόν είδηση υπέστη κάταγμα κοπώσεως στο πόδι και για τρεις μήνες ήταν ανενεργός. Επανήλθε πάντως υγιής και, κάνοντας ένα-ένα τα βήματα, ονειρεύεται πλέον να παίξει στη... Λίβερπουλ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK