Ο Ζοζέφ Μιναλά ορκίζεται πως είναι πιο μικρός απ' όσο φαντάζεσαι

Ο Ζοζέφ Μιναλά είναι παιδί της δεκαετίας του '90 και ετοιμάζεται να πάρει ευκαιρίες για να παίξει ποδόσφαιρο πολύ μακριά από το ιταλικό πρωτάθλημα, πολύ μακριά από την Ευρώπη. Στο πλευρό του κι ένας πρώην βασικός σέντερ μπακ του Ολυμπιακού.

Ο Ζοζέφ Μιναλά σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Λάτσιο
Ο Ζοζέφ Μιναλά σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Λάτσιο JOSEPH MINALA/YOUTUBE

Το 2014, ένας 17χρονος παίκτης από το Καμερούν, ονόματι Ζοζέ Μιναλά, προκαλούσε αναστάτωση στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η φυσιογνωμία του παρέπεμπε σε ένα νεαρό αγόρι που έχει ζήσει πολλές περισσότερες δεκαετίες απ' όσο μαρτυρούσε η ταυτότητά του. Κάποια δημοσιεύματα ενός site ποδοσφαιρικής θεματολογίας από τη χώρα του, τα οποία περιείχαν βάσιμες πληροφορίες πως ο Μιναλά στην πραγματικότητα ήταν 42 ετών, έγιναν η αφορμή ώστε η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να ερευνήσει τη διαδρομή του στο ποδόσφαιρο και την ηλικία του. Το σχετικό πόρισμα είχε δικαιώσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αν και το στίγμα της αμφιλεγόμενης ηλικίας είχε ορίσει ήδη την πορεία του στον χώρο.

Ο γεννημένος τον Αύγουστου του 1996 Μιναλά κατάφερε να καταγράψει μόλις 3 εμφανίσεις στη Serie A με τη φανέλα της Λάτσιο. Στη συνέχεια, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι και τις αρχές του φετινού έτους, η βάση του έγινε η Serie B, όπου προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Μπάρι (2014-2015), στη Λατίνα Κάλτσιο (2015-2016), ξανά στην Μπάρι (2016-2017) και τέλος στη Σαλερνιτάνα (2017-2019).

Αφού επέστρεψε στο ρόστερ της Β' ομάδας της Λάτσιο, νέος σταθμός στο ποδοσφαιρικό ταξίδι του έγινε η κινεζική Κιντάο, στην οποία παραχωρήθηκε επίσης με δανεισμό. Αξίζει να τονίσουμε πως σύμφωνα με στοιχεία του transfermakt.de, o δανεισμός του Μιναλά πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2020, σε μια χρονική στιγμή που πανδημία του κορονοϊού είχε ήδη στο επίκεντρο της την πόλη Γουχάν της Κίνας.

Στην Κιντάο, ομάδα που -προ πανδημίας- είχε πετύχει την άνοδο της στην κινέζικη Super League, ο Μιναλά βρήκε έναν παίκτη γνωστό σε όλους μας από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, τον Γιάγκος Βούκοβιτς. Επίσης, η ίδια ομάδα είναι η τελευταία στην καριέρα του Γιάγια Τουρέ. Δεν θα το έλεγες ακριβώς 'ευκαιρία καριέρας' αυτό το ξεκίνημα του Μιναλά στην Κίνα. Αλλά αφού αντέχουν τα πόδια του και συνεχίζει, ποιοι είμαστε εμείς να τον κρίνουμε;



News 24/7

24MEDIA NETWORK