Όχι άλλος... Άγιαξ (για τον ΠΑΟΚ)

Η κατάκτηση του Europa League από την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήταν η επιθυμητή εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ, αφού στο δρόμο για τα προκριματικά του Champions League θα συναντήσει είτε τη Βασιλεία είτε τον "εφιάλτη" Άγιαξ.

Όχι άλλος... Άγιαξ (για τον ΠΑΟΚ)
EUROKINISSI

Το βράδυ της Τετάρτης (17/5) συνέβη αυτό που απεύχονταν άπαντες στον ΠΑΟΚ. Να κατακτήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης το τρόπαιο του Europa League. Γιατί; Επειδή η εξέλιξη αυτή δρομολόγησε το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον "Δικέφαλο".

Εξηγούμαστε: λόγω της βαθμολογικής κατάταξης της UEFA, η ομάδα του Λουτσέσκου θ' αγωνιστεί στο β' προκριματικό γύρο του Champions League ως ανίσχυρη και θα βρει απέναντι της μια εκ των Βασιλεία και Άγιαξ.

Προφανώς και το όνομα του "Αίαντα" φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις. Διότι, αν κάνουμε μια αναδρομή στο ευρω-παρελθόν του ΠΑΟΚ, θα θυμηθούμε πως από το 2010 αποκλείστηκε δις από τους Ολλανδούς στα προκριματικά.

Πριν οκτώ χρόνια, στις 28 Ιουλίου του 2010, ο Άγιαξ του Λουίς Σουάρες τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ σε δυο συγκλονιστικές μονομαχίες που, όμως, ανέδειξαν νικητή τον "Αίαντα". Στον πρώτο αγώνα του Άμστερνταμ ο "δικέφαλος" κοίταξε κατάματα τον Άγιαξ και απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1, έχοντας ως σκόρερ τον Ίβιτς.

Στη ρεβάνς της "Τούμπας", η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφεί αλλιώς. Ο ΠΑΟΚ είχε πληρώσει ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να δεχθεί τρία γκολ. Το τελικό 3-3, τη στιγμή που είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι του Βλάνταν Ίβιτς, έστειλε τους Θεσσαλονικείς εκτός διοργάνωσης και τον Άγιαξ στην επόμενη φάση.

Το καλεντάρι της επόμενης μεταξύ τους αναμέτρησης έγραφε 27 Ιουνίου 2016 και η εξέλιξη δεν διέφερε πολύ με τη προηγούμενη. Μόνο που αυτή τη φορά ο μοιραίος -τότε- του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς καθόταν στον πάγκο ως προπονητής. Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας έγινε στο ίδιο γήπεδο και έληξε με το ίδιο σκορ, 1-1. Όπως τότε δηλαδή... Ωστόσο, στις 3 Ιουλίου 2016 ο Κλάασεν με τα δύο γκολ που σημείωσε, "πάγωσε" την... καυτή "Τούμπα" και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Πλέον η κλήρωση της 19ης Ιουνίου αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Σε περίπτωση που το μπαλάκι δείξει ξανά Άγιαξ, είτε ο ΠΑΟΚ θα πάρει... εκδίκηση είτε το κακό θα τριτώσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK