"Όχι μόνο δεν βρήκαμε συμπαράσταση, βρήκαμε και αντίδικους"

Η επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Λίγκα, μέσω της οποίας εξηγείται γιατί ο Δικέφαλος ψήφισε υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας."Καρφιά" για την στάση του Παναθηναϊκού στον περσινό αγώνα των "ασπρόμαυρων" για την αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ.

"Όχι μόνο δεν βρήκαμε συμπαράσταση, βρήκαμε και αντίδικους"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε πριν από λίγο την επιστολή που διαβίβασε στο ΔΣ της Λίγκας. Αφού στο κείμενο τονίζεται ότι η επικύρωση ή όχι της βαθμολογίας της πρώτης πεντάδας σήμερα δεν έχει το παραμικρό νόημα, αφού "θα τιμωρηθούν όσοι συμμετέχουν και όχι όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου", αφήνει αιχμές για μικροπολιτικά συμφέροντα και για την στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός στον περσινό αγώνα του Δικεφάλου για την αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ.

Αναλυτικά: "Είναι ξεκάθαρο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν σταματούμε να καταθέτουμε προτάσεις. Οι προτάσεις μας δεν γίνονται υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής και του προσωρινού όφελους, το διακύβευμα δεν είναι να τιμωρηθεί ένας απλά για να ευνοηθεί ένας άλλος.

Νόμοι υπάρχουν και αν τηρηθούν τα προβλέπουν όλα. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να επιβάλει ποινή που να ανατρέπει την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα σε λίγες μέρες, μάλλον δεν έχει εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα.

Για πολλούς λόγους η επικύρωση ή όχι της βαθμολογίας της πρώτης πεντάδας σήμερα δεν έχει το παραμικρό νόημα. Το μόνο που θα επιφέρει είναι παράλογη καθυστέρηση και ανατροπή στους προγραμματισμούς. Θα τιμωρηθούμε όσοι συμμετέχουμε και όχι όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρεμούρα να μην επικυρώσουμε τη βαθμολογία εντάσσεται σε μια προσπάθεια να προασπιστούν συμφέροντα κι αυτό δεν είναι καλό δείγμα για το μέλλον. Δεν θέλουμε ποδόσφαιρο μικροπολιτικών μόλις με το καλό ξεμπερδέψουμε με τα σημερινά προβλήματα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υπέρμαχος της νομιμότητας αλλά και της κοινής λογικής. Να εφαρμοστούν οι νόμοι -από οικεία ή ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα- να τιμωρηθούν οι ένοχοι το συντομότερο. Αν γίνει αυτό η επικύρωση της βαθμολογίας δεν θα εμποδίσει καμία προβλεπόμενη τιμωρία. Ας προασπίσει ο καθένας τα συμφέροντα της ομάδας του όπως νομίζει, αλλά όσοι πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτω από το πρίσμα συλλογικών συμφερόντων.

Δεν βρήκαμε κανέναν συμπαραστάτη πέρυσι στον αγώνα μας να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ, όπως αυθαίρετα αποφάσισαν οι επιτροπές της ΕΠΟ -που σήμερα γκρεμίζονται ηθικά και νομικά- και μάλιστα βρήκαμε και αντίδικους στο CAS! Για μια απόφαση που στηρίχθηκε σε λανθασμένη ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα που παραδέχτηκε εγγράφως και η Λίγκα στις παρατηρήσεις της για τις αλλαγές του!

Θέλουμε να επικυρωθεί η βαθμολογία για την πρώτη πεντάδα και να ξεκινήσουν κανονικά τα πλέι οφ. Και παράλληλα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επίσπευση των αποφάσεων που οφείλει να ανακοινώσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με βάση τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας για την εγκληματική οργάνωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK