ΟΦΗ-ΑΕΚ: Ο Σάκχοφ δίνει το παράδειγμα στους συμπαίκτες του

Η ΑΕΚ πήρε τη συνήθη νίκη της επί του ΟΦΗ, έχοντας μεταξύ των πρωταγωνιστών έναν συνήθη αθόρυβο εργάτη και εσχάτως σκόρερ, τον Γεβγέν Σάκχοφ.

Ο Γεβγέν Σάκχοφ της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021
Ο Γεβγέν Σάκχοφ της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η ΑΕΚ φαίνεται πως κυκλώνει στο καλεντάρι τις ημερομηνίες στις οποίες αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, αφού της προσφέρουν 3 βαθμούς. Όχι απαραίτητα εύκολους, αλλά σίγουρους. Από τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες επέστρεψαν στη Super League Interwetten, έχουν τεθεί αντιμέτωπες 8 φορές. Η Ένωση έχει 7 νίκες, ύστερα και από το 2-0 της Κυριακής στο 'Γεντί Κουλέ', για την 20ή αγωνιστική.

Η μοναδική φορά που η ΑΕΚ ηττήθηκε ήταν την περσινή σεζόν στο ίδιο γήπεδο, από τον εντυπωσιακό ΟΦΗ ειδικά των αρχών του 2019-2020. Έκτοτε έχει μόνο νίκες, κάτι που επεδίωξε και γι' αυτό το παιχνίδι, ύστερα από το 'στραπάτσο' στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε 5 αλλαγές στην ενδεκάδα, επαναφέροντας στο βασικό σχήμα και τον Γεβγέν Σάκχοφ. Δικαιώθηκε, όπως κάνει ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής σε κάθε προπονητή στην Ελλάδα που τον εμπιστεύεται.

Ο 30χρονος κεντρικός χαφ αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στα φετινά σκαμπανεβάσματα της ΑΕΚ. Σταθερός στην απόδοσή του, αυτά που προσφέρει είναι πάντα περισσότερα από τα αδύνατα σημεία του. Το τελευταίο διάστημα, άρχισε να προσφέρει και γκολ. Προειδοποίησε στο 19', όταν ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα από τον Αμπντούλ Ραχμάν Ουές κι ενώ η ΑΕΚ είχε χάσει ήδη τετ α τετ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Στο 43' έκανε πράξη την απειλή του, δείχνοντας ξανά ότι... διαχωρίζει τη θέση του από τα άσχημα της φετινής ΑΕΚ. Ένα από αυτά είναι το ψηλό παιχνίδι, όμως ο Σάκχοφ βρήκε δίχτυα με αυτόν τον τρόπο. Κόρνερ από αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Ζίγκα Λάτσι (άλλος ένας παίκτης που δεν έχει... σχέση με όσα άσχημα συνέβησαν στην Ένωση μέχρι στιγμής) και από κοντά ο Σάκχοφ έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Όταν, δε, το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο έχασε τον ρυθμό, τότε το γκολ του Σάκχοφ άρχισε να μοιάζει με αυτό που θα έκανε τη διαφορά. Διαφώνησε με αυτό ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ακόμα ένας παίκτης που διασώνεται τη φετινή σεζόν, αφού εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη πάσα του Νέλσον Ολιβέιρα (από κλέψιμο του Σάκχοφ) στο 71' και με την είσοδό του στο ματς έγραψε το 2-0.

Το γκολ του Σουηδού φυσικά δεν μειώνει την προσφορά του Σάκχοφ για 2ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, ύστερα από το γκολ που σημείωσε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες και στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League Interwetten κι ένα σημαντικό μέρος του συγκεκριμένου πλασαρίσματος οφείλεται στον Σάκχοφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK