ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEOS)

Με τον "Τσόρι" Ντομίνγκες να συνδυάζει με γκολ την επιστροφή του στην βασική 11άδα και τους Φορτούνη και Μήτρογλου να χρίζονται σκόρερ, οι "ερυθρόλευκοι" δραπέτευσαν με 3-0 από την έδρα του ΟΦΗ. Ένταση και προσωρινή διακοπή στο δεύτερο ημίχρονο. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Περέιρα.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Το LIVE του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Με μόλις 15 παίκτες στην αποστολή, ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου είχε εξ' αρχής δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Κρητικοί παρατάχθηκαν με 4-5-1 κι αρκετούς νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές στο βασικό σχήμα. Από την άλλη πλευρά, ο Βίτορ Περέιρα, ακολούθησε την γνωστή του "συνταγή", με 4-2-3-1, τους Ντοσεβί-Αφελάι στα "φτερά", τον Μήτρογλου ως "αιχμή του δόρατος" και τον "Τσόρι" Ντομίνγκες να επιστρέφει στην βασική 11άδα.

Μόλις στο 9' ο Ολυμπιακός απείλησε την εστία των γηπεδούχων, όταν μετά από φανταστική ενέργεια του Μήτρογλου, περνώντας ανάμεσα από δύο παίκτες, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Σιόβα να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 13' ήρθε και η πρώτη υποψία φάσης για τον ΟΦΗ, όταν ο Τζορτζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, όμως ο Σιόβας πρόλαβε και τον έκοψε έγκαιρα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αφελάι λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όμως ο Λόρια είπε "όχι" στο σουτ του Ολλανδού.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 21', ο ιδιαίτερα κινητικός Ντομίνγκες έβαλε την κόντρα στον Φαζό, βγήκε "φάτσα" με τον Λόρια, με το πλασέ του να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει με την κατοχή του να φτάνει το 75%. Ώσπου στο 30' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κάλαϊτζιτς, από φάουλ του Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός ανέλαβε και την εκτέλεση, πλάσαρε υποδειγματικά τον Λόρια και άνοιξε το σκορ.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Με την ένταση του παιχνιδιού να αυξάνεται, λίγο έλειψε να χαθεί ο έλεγχος όταν στο 38' οι Μήτρογλου και Δαμιανάκης είχαν μια "κοκορομαχία" με τον διαιτητή του αγώνα, κ. Τριτσώνη, να προλαβαίνει τα χειρότερα. Η καλύτερη στιγμή του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 44', όταν η σέντρα του Μερεμπασβίλι κόντραρε στον Αφελάι, αναγκάζοντας τον Μέγιερι να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τζορτζ έφυγε και πάλι στην πλάτη του Αυλωνίτη, "τσίμπησε" την μπάλα από τον Μέγιερι, όμως ο Σιόβας πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος. Τα επεισόδια δεν έλειψαν, καθώς δύο λεπτά αργότερα (52'), το ματς διεκόπη προσωρινά όταν ένα καπνογόνο έπεσε πίσω από την εστία του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα δίχτυα. Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε (μετά από περίπου 9 λεπτά) και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-3 (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ο παθιασμένος ΟΦΗ δεν κατέθεσε τα όπλα σε καμία στιγμή του αγώνα. Οι Κρητικοί συνέχισαν να "μάχονται", έκαναν κάποια σουτ, όμως ο Ολυμπιακός τους "πλήγωσε" εκ νέου στο 74'. Ο Φορτούνης, ο οποίος είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς, εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο κόψιμο του Δαμιανάκη κι από κοντά έγραψε το 0-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, πρώτα με το σου του Μερεμπασβίλι στο 86' και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Τζορτζ στο 87', όμως καμία από τις προσπάθειές τους δεν κατέληξε στο τέρμα.

Και σαν να μην έφτανε το 0-2 για τον ΟΦΗ, δέχθηκε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Μήτρογλου στο 88'. Ο Κασάμι βρήκε όμορφα τον Έλληνα επιθετικό μέσα στην αντίπαλη περιοχή κι αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, φτάνοντας τα 11 γκολ στην Super League. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την λήξη του αγώνα, βάζοντας ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος, στο +2 από τον ΠΑΟΚ (πήρε τρεις βαθμούς κόντρα στην Νίκη Βόλου, η οποία έχει αποβληθεί).

MVP

Με τον Ντομίνγκες στην 11άδα του, ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός. Ο Αργεντινός προσέφερε κίνηση, φαντασία και ουσία στο παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" για όσο χρόνο αγωνίστηκε, ενώ παράλληλα σκόραρε και το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Ντοσεβί ήταν συνεχώς "φλύαρος" στις προσπάθειές του. Άσχημα τελειώματα, κακές σέντρες και αποτυχημένες ντρίμπλες από τον Γάλλο που περισσότερο χαλούσε, παρά έφτιαχνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Βίτορ Περέιρα.

Σχόλιο

Τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφτασε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βίτορ Περέιρα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι σε έναν "αποδεκατισμένο" ΟΦΗ, φτάνοντας στην επικράτηση με 0-3, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα στην επίθεση.

Δεν συνέβη το ίδιο και στο αμυντικό κομμάτι όμως, με τον Αυλωνίτη να κάνει αρκετά λάθη, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες προς την εστία του Μέγερι. Η ήττα για τον ΟΦΗ από τον πρωταθλητή Ελλάδας ήταν μέσα στο πρόγραμμα, ωστόσο οι Κρητικοί πάλεψαν με ό,τι δυνάμεις είχαν. Πολύ καλή εμφάνιση για τους Τζορτζ και Μερεμπασβίλι, οι οποίοι έδωσαν "μάχες" με τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά στάθηκαν άτυχοι στις τελικές προσπάθειες.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Φαζός, Μπολάκης, Μονιάκης (90+8' Μανιδάκης), Λαμπρόπουλος (90+3' Μαραθιανός), Κάλαϊτζιτς, Μερεμπασβίλι, Ροβίθης (70' Μακρής), Κουτσιανικούλης, Τζορτζ

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγιερι, Ελαμπνταλουί, Μαζουακού, Σιόβας, Αυλωνίτης, Κασάμι (90+4' Μιλιβόγεβιτς), Μανιάτης, Αφελάι, Ντοσεβί (84' Ντουρμάζ), Ντομίνγκεζ (73' Φορτούνης), Μήτρογλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK