ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Το σλάλομ του Μπρούμα είναι λόγος για να δεις αγώνα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο για τη Super League Interwetten, σε ένα παιχνίδι που υπήρχαν πολλοί λόγοι να μην το δει κανείς, αλλά και το σλάλομ του Μπρούμα, που ήταν λόγος από μόνος του για να ομορφύνει το ματς.

Ο Μπρούμα του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
Ο Μπρούμα του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten στο 'Θόδωρος Βαρδινογιάννης', που βρήκε νικητές τους 'ερυθρολεύκους' με 2-0, ήταν ακόμα ένα παιχνίδι εντός ελληνικής πραγματικότητας, δηλαδή με πολλά στραβά και άσχημα, που συνιστούν αποτρεπτικούς λόγους να παρακολουθείς το πρωτάθλημα.

Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι ο αγωνιστικός χώρος στον οποίο διεξήχθη το παιχνίδι και ο οποίος μόνο γήπεδο κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας δεν θύμιζε. Ο χλοοτάπητας έμοιαζε κατεστραμμένος σε πάρα πολλά σημεία και ίσως επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ευρωπαϊκός αγώνας σε αυτό το γήπεδο, παρ' όλα αυτά φιλοξένησε δύο ομάδες που εκπροσώπησαν κι εκπροσωπούν τη χώρα μας στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο παραλίγο να σημειωθεί κι ένας σοβαρός τραυματισμός. Ο Παπ Αμπού Σισέ 'κλείδωσε' το πόδι του στο έδαφος, σε μία προσπάθεια να διώξει στην αρχή του 2ου ημιχρόνου. Αρχικά δέχθηκε πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο, ο οποίος ζήτησε αλλαγή για τον παίκτη. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός αρνήθηκε και ζήτησε να μείνει στον αγώνα, με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Βασίλη Τοροσίδη να προσπαθούν να ρυθμίσουν την κατάσταση.

Ένα άλλο παράδειγμα που στιγμάτισε τον αγώνα ήταν η χρήση του VAR. Με το παιχνίδι να έχει 'ανάψει' ύστερα από τη μεγάλη ευκαιρία του Αχμέντ Χασάν και το δοκάρι του Απόστολου Γιάννου, στο 28ο λεπτό ο επιθετικός των Κρητικών ανατράπηκε από τον Χοσέ Χολέμπας και ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Η φάση μεταφέρθηκε στην αίθουσα του VAR, όπου εξετάστηκε ενδελεχώς. Όχι για το αν υπάρχει πέναλτι, αλλά για το αν υπάρχει οφσάιντ. Η απόφαση ελήφθη περίπου 6 λεπτά αργότερα και ήταν ορθή, αφού υπήρχε παράβαση. Όμως αυτό το οφσάιντ, αν ένας βοηθός διαιτητή δεν το καταλόγιζε στην προ-VAR εποχή, θα τιμωρείτο από την ΚΕΔ. Στην Ελλάδα χρειάστηκε το VAR και 6 λεπτά μέχρι να μπουν οι γραμμές του οφσάιντ, γιατί φέρεται να υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και κατά συνέπεια το VAR στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν προβληματικό. Μόνο έτσι εξηγείται ότι χρειάστηκε ξανά περίπου ένα 5λεπτο για να καταλήξουν οι διαιτητές του αγώνα για την εγκυρότητα του τέρματος που σημείωσε ο Μαντί Καμαρά στο 86'. Αρχικά υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό, ωστόσο η φάση ελέγχθηκε από το VAR, που επιβεβαίωσε την υπόδειξη με αρκετή καθυστέρηση.

Ευτυχώς, υπήρχαν και λόγοι για να δει κάποιος τον αγώνα. Ο κυριότερος όλων, προσπάθειες όπως εκείνη του Μπρούμα, του Πορτογάλου εξτρέμ που βρέθηκε ξανά στην ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς (ύστερα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα), αρπάζοντας την ευκαιρία. Ένα λεπτό πριν από τη 'μαγεία' του είχε απειλήσει με κεφαλιά στο δοκάρι και στο 43' έκανε ένα εκπληκτικό σλάλομ, περνώντας 2 αντιπάλους (τον έναν σε δύο περιπτώσεις). Αυτός κι αν είναι λόγος για να βλέπεις έναν αγώνα, είτε διεξάγεται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ο 26χρονος διεθνής ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας του, έστω κι αν ο έτερος εξτρέμ, ο Γιώργος Μασούρας, ήταν αυτός που τελικά βρήκε δίχτυα, για να σπάσει ένα σερί 4 γκολ του Χασάν (που είχε ανοίξει το σκορ στο 53') κι ένα σερί 9 γκολ των Γιουσέφ ελ Αραμπί και Χασάν. Η απόδοσή του δανεικού από την Αϊντχόφεν ποδοσφαιριστή σε αυτό το παιχνίδι τον καθιστά και λόγο προβληματισμού του Μαρτίνς για την ενδεκάδα, στην επανέναρξη της σεζόν (ακολουθούν αγώνες εθνικών ομάδων). Λόγος που μάλλον δεν υφίσταται για την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη, παρότι ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μασούρα. Η περίπτωσή του είναι διαφορετική και δεν χρειάζεται το παιχνίδι του ΟΦΗ για να γίνει αντιληπτή η ποδοσφαιρική αξία του παίκτη.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από μία δύσκολη έδρα με νίκη, έστω κι αν η ομάδα του Γιώργου Σίμου είχε 5 αγώνες δίχως 'τρίποντο'. Αυτή η νίκη τον έστειλε στην κορυφή (στην ισοβαθμία με τον Άρη, το παιχνίδι του οποίου με την ΑΕΚ αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις δύο ομάδες), αλλά έδωσε και στο ποδοσφαιρικό κοινό κάποιους λόγους να παρακολουθούν τους αγώνες του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK