ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3 (video)

Μετά από ένα ματς που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω ρίψης χημικών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο και έκλεισε με θετικό τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2008. Και τα δύο τέρματα των πράσινων στις αρχές τις επανάληψης. Με 10 παίκτες (λόγω αποβολής του Ρουμπάκη) από το 33’ αγωνιζόταν ο ΟΦΗ ο οποίος έκλεισε τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη στο γήπεδό του.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3 (video)
Eικόνα αγώνα

O ΟΦΗ έκανε από την αρχή του αγώνα σαφές ότι κατέβηκε στο γήπεδο με πρώτο στόχο να αμυνθεί καλά και να κλείσει τους χώρους στον Παναθηναϊκό. Στην επίθεση ο Πόποβιτς ήταν μόνος (ο Ν Ντόι έμεινε εκτός αποστολής πριν τον αγώνα) και δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη από τους μέσους.

Με βάση το γεγονός ότι ο τεν Κάτε θυσίασε έναν αμυντικό χαφ για να χρησιμοποιήσει τον Νίνη, περιμέναμε να δούμε έναν πιο επιθετικό Παναθηναϊκό. Όμως οι πράσινοι αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα ενώ, όταν κατάφερναν, έπεφταν στην παγίδα του τεχνητού οφ-σάιντ. Η αποβολή του Ρουμπάκη στο 33’ (ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη λίγο πριν μπει στην περιοχή και ο διαιτητής Καλόπουλος θεώρησε ότι βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ) άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα του ματς και ο Παναθηναϊκός ανέβασε πιο ψηλά την πίεσή του. Είχε δύο δοκάρια (με Γκούμα και Σαλπιγγίδη) αλλά και πάλι ήταν φανερό ότι του έλειπε το καθαρό μυαλό και η σωστή πάσα.

Ο τεν Κάτε διέγνωσε τα προβλήματα και άλλαξε στο ημίχρονο αμυντικό χαφ (Μάτος αντί Σιμάο) για να δώσει δημιουργικό τόνο στη μεσαία γραμμή. Μετά τη διακοπή για τη ρίψη των χημικών, το νέο σχήμα του Παναθηναϊκού λειτούργησε πιο αποδοτικά, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και οι πράσινοι «κλείδωσαν» τη νίκη μέσα σε τέσσερα λεπτά. Η κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 52’ και το πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 56’ ουσιαστικά έδωσαν πρόωρο τέλος στον αγώνα αφού με 10 παίκτες ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει ικανοποιητικά.

Φάσεις και γκολ

Στο 26' ο Σαλπιγγίδης βγαίνει απέναντι στον Κασμερίδη, αλλά ανοίγει την μπάλα και η ευκαιρία χάνεται.

Στο 36' από απόκρουση τουΚασμερίδη, ο Γκούμας προσπαθεί να σκοράρει από πλάγια θέση και στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 42' ο Σαλπιγγίδης πιάνει γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κασμερίδη και φεύγει έξω.

Στο 48' από στημένη φάση, η μπάλα στρώνεται στον Σπυρόπουλο που σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή. Η μπάλα βρίσκει στον Μπαρκαουάν και φεύγει κόρνερ.

Στο 52' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, έξοχη κεφαλιά του Πετρόπουλου, 0-1.

Στο 56' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Κάθετη πάσα του Ζιλμπέρτο, ο Σαλπιγγίδης περνάει τον Κασμερίδη και γράφει το 0-2 αφού ο Αρβανίτης δεν μπορεί να διώξει.





Στο 59' από σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Σαλπιγγίδης χάνει μοναδική ευκαιρία καθώς η κεφαλιά του φεύγει άουτ.

Στο 81' από γύρισμα του Ιβανσιτς, ο Σαλπιγγίδης χάνεικαι άλλη πολύ καλήευκαιρία για να σκοράρει αφού το πλασέ του φεύγει άουτ.

Στο 90' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Σέντρα του Νίνη, κεφαλιά του Ρουκάβινα, 0-3.











Στο (πολύ μεγάλο) διάστημα της μισής ώρας που απέμενε μέχρι το σφύριγμα της λήξης το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα λυπηρά γεγονότα που λάμβαναν χώρα εκτός αγωνιστικού χώρου και ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Το μοναδικό που έπρεπε να μάθουμε ήταν το τελικό σκορ. Αυτό έφτασε στα επίπεδα του 3-0 αφού ο Ρουκάβινα βρήκε να σκοράρει ακόμη μία φορά τον τελευταίο καιρό.

Κλειδί αγώνα

Η αποβολή του Ρουμπάκη στο 33’ βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βρει χώρους στην αντίπαλη άμυνα και να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜVP

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο στην επανάληψη και φανέρωσε δείγμα της ποιότητάς του μοιράζοντας όμορφα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πιστώνεται και την πολύ έξυπνη μπαλιά από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος

Όλα όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου και μας πλήγωσαν για μία ακόμη φορά. Η εικόνα με τον Γκούμα να μην μπορεί να σηκωθεί από το έδαφος λόγω της χρήσης των χημικών δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Ούτε φυσικά οι συγκρούσεις στις εξέδρες.


Διαιτητής: Καλόπουλος
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Αναστόπουλος
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα


News 24/7

24MEDIA NETWORK