ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Η σκληρή 'πράσινη' διαπίστωση μιας υγιούς αντίδρασης

Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κουβαλώντας την εσωστρέφεια και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στο 'Γεντί Κουλέ' και το 0-0 με τον ΟΦΗ. Γεγονός που οδηγεί σε μια σκληρή διαπίστωση για την πραγματικότητα που βιώνουν οι 'πράσινοι'.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, στο τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα για την 4η αγ. των playoffs της Super League 2019-2020. Eurokinissi Sports
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, στο τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα για την 4η αγ. των playoffs της Super League 2019-2020. EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η μάχη της Κρήτης ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League. Σε ένα παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές, με τις περισσότερες από αυτές να ανήκουν στους 'πράσινους'. Ένα 0-0 που ήρθε μέσα από ένα ακόμη παιχνίδι όπου ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει με τους δικούς του αγωνιστικούς όρους, αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ελέγξει στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Και που στο τέλος έφερε στην επιφάνεια μια δυσάρεστη διαπίστωση για τους 'πράσινους'...

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την ομάδα του με συνήθη πρόσωπα στην ενδεκάδα, ποντάροντας σε καλούς χειριστές της μπάλας όπως οι Νέιρα, Ναμπί, Βαζ και Σεμέδο. Ήθελε την κατοχή της μπάλας ο τεχνικός των φιλοξενούμενων και επέμενε σε αυτό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο ΟΦΗ είχε καλή κυκλοφορία στο πρώτο 20λεπτο, έφτανε με σχετική ευκολία στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις με συνέπεια στα καρέ του Διούδη. Υστερούσαν στις τελικές αποφάσεις οι παίκτες των γηπεδούχων και οι καλές στιγμές τους ήρθαν κυρίως μέσα από λάθη εκτίμησης των αντιπάλων.

Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος στον Θεοχάρη, ενώ μετά από πολύ καιρό επανήλθαν στην ενδεκάδα οι Μπουζούκης και Κολοβός. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μπει στην αναμέτρηση δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους, ευελπιστώντας να χτυπήσει στο τρανζίσιον εκμεταλλευόμενος άδεια μέτρα. Ανασταλτικά τα κατάφερε, επιθετικά του έλειψαν οι σωστές επιλογές. Μετά το 20λεπτο οι 'πράσινοι' σταδιακά ισορρόπησαν, κράτησαν περισσότερο τη μπάλα, κέρδισαν μέτρα και χαμήλωσαν το τέμπο της αναμέτρησης.

Η αναγκάστικη αποχώρηση του Σεμέδο λίγο πριν το ημίχρονο έφερε τον Μάνο στο ματς, με τον ΟΦΗ να κερδίζει έναν παίκτη που πατάει συχνότερα στην περιοχή αλλά και να χάνει στην δημιουργία και το απρόβλεπτο. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, πίεζε ψηλά και είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μαζί και ένα δοκάρι με τον Μακέντα στο 58'. Το ματς συνέχισε να μην έχει πολλές συγκινήσεις, Σίμος και Δώνης ξεκίνησαν το σκάκι των αλλαγών, αλλάζοντας εκτός από πρόσωπα και την διάταξη. Ο ΟΦΗ γύρισε σε 4-3-3 με την είσοδο του Στάικου αντί του Ναμπί, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 4-4-2 όταν ο Ανουάρ αντικατέστησε τον Κολοβό.

Το ματς κυλούσε με πολύ παιχνίδι στο κέντρο αλλά δίχως φάσεις. Ο Καμπετσής αντικατέστησε τον Μακέντα στο 82' και τρία λεπτά μετά βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μέσω εξέτασης του VAR καθώς στην πάσα του Κουρμπέλη και πριν γίνει κάτοχος της ο μετέπειτα σκόρερ, η μπάλα 'έγλυψε' τον αγκώνα του Περέα. Ο κανονισμός προβλέπει πως κάθε χέρι επιτιθεμένου συνιστά παράβαση, έτσι ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος για χιλιοστά.

Το πρώτο 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά τον Οκτώβρη του 2000 ήταν γεγονός. Ο ΟΦΗ πήρε τον πρώτο του βαθμό στα playoffs, ο Παναθηναϊκός συνέχισε δίχως νίκη (3 ισοπαλίες, 1 ήττα). Το χειρότερο για τους 'πράσινους' δεν είναι το 'διαζύγιο' με τις επιτυχίες. Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ήττα με σκορ 3-0 που ανέδειξε την τεράστια διαφορά των 'αιωνίων' σήμερα, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 'Γεντί Κουλέ' όπου πολλοί δεν του έδιναν τύχη. Κουβαλώντας όλη του την εσωστρέφεια, μαζί και τις απουσίες των Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνη (το συμβόλαιο τους λήγει στις 30/6 και δεν θέλησαν να παίξουν), Πούγγουρα και Νάτζ (τραυματίες). Έβγαλε αντίδραση.

Ναι, ακούγεται εντελώς σουρεαλιστικό κάτι τέτοιο για τον Παναθηναϊκό επειδή απλά έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με τον ΟΦΗ. Αλλά είναι και η πραγματικότητα που ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα των 'πρασίνων'. Για κάποια άλλη ομάδα, μικρότερου βεληνεκούς, θα σήμαινε ποδοσφαιρική υγεία. Εδώ δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.

Ένα αποτέλεσμα που θα έπρεπε υπό νορμάλ συνθήκες να αφήνει απογοητευμένους τους 'πράσινους', η σημερινή κατάσταση τους 'αναγκάζει' να μετρούν τα όσα θετικά μηνύματα αποκόμισαν από την ισόπαλη αναμέτρηση στο 'Γεντί Κουλέ'... Μια σκληρή διαπίστωση που ουδόλως αφορά τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του, οι οποίοι με απόλυτο επαγγελματισμό επιχειρούν να τελειώσουν με αγωνιστική αξιοπρέπεια την φετινή σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK