ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Στο 'Γεντί Κουλέ' το 'αύριο' συναντάει το 'χθες'

Αν αφήναμε εκτός το ποδοσφαιρικό κομμάτι, απόψε στο 'Θ.Βαρδινογιάννης' το 'αύριο' αντιμετωπίζει το 'χθες'. ΟΦΗ εναντίον Παναθηναϊκού με μοναδικό κοινό σημείο τους ότι δεν έχουν κάνει έως τώρα νίκη στα πλέι οφ. Πληγωμένοι αμφότεροι, ο ένας μετά το 3-1 από το ΠΑΟΚ και το 0/3, ο άλλος για το βαρύ 3-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στο σύλλογο το τελευταίο διάστημα.

Δώνης και Σίμος σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΟΦΗ-Παναθηναϊκός στο 'Γεντί Κουλέ' νωρίτερα μέσα στη σεζόν, στην κανονική διάρκεια της Super League. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Δώνης και Σίμος σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΟΦΗ-Παναθηναϊκός στο 'Γεντί Κουλέ' νωρίτερα μέσα στη σεζόν, στην κανονική διάρκεια της Super League. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Απόψε στις 21:30 θα κοντραριστούν με ύψιστο κίνητρο τη νίκη που θα δώσει ώθηση για τη συνέχεια, ψυχολογική ανάταση και τίποτα παραπάνω. Για τον ΟΦΗ δεν θα αλλάξει κάτι, ο στόχος παραμένει και είναι ξεκάθαρος. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι μείον ένας λόγος για να γιγαντωθεί η εσωστρέφεια και η γκρίνια του πληγωμένου κόσμου του. Άραγε, τι ακριβώς θέλουν οι δύο ομάδες από την αποψινή αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ;

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με ήττα (1-3) από τον Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' αν και προηγήθηκε, ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ακολούθησε η ήττα και η κακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας και το 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην καλύτερη, συνολικά, εμφάνιση έως τώρα στα πλέι οφ.

Με δεδομένο ότι η Ευρώπη έχει εξασφαλιστεί, λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, στον ΟΦΗ ουσιαστικά προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν και ο Γιώργος Σίμος έχει την ευκαιρία να τεστάρει όλους τους ποδοσφαιριστές για να διαμορφώσει την οριστική άποψη αναφορικά με το ρόστερ. Ταυτόχρονα, η κρητική ομάδα έχει ήδη κάνει δύο μεταγραφές (Ουές και Σαρδινέρο) και ετοιμάζεται για τις επόμενες.

Στόχο μην περιμένετε να αλλάξει ούτε ψυχολογία αν δεν έρθει ούτε τώρα η νίκη. Για τον ΟΦΗ ο δρόμος είναι δεδομένος όποιες κι αν είναι οι 'λακούβες'. Εφέτος έγινε το βήμα παραπάνω, του χρόνου θα επιδιώξουν το επόμενο, δεν λογίζουν τα αποτελέσματα έως μέρος της καθημερινότητας, αλλά το ποδόσφαιρο ως μέρος της νοοτροπίας. Τα αποτελέσματα δεν ορίζουν τους στόχους και το πλάνο του Γιάννη Σαμαρά και του επιτελείου του. Το αποψινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, κόντρα στον οποίο ο ΟΦΗ μετράει τρεις συνεχόμενες πρωταθληματικές νίκες και μία ισοπαλία, θα αντιμετωπιστεί όπως τα προηγούμενα. Με σοβαρότητα και συγκέντρωση και αποφυγή των λαθών για να έρθει η πρώτη νίκη.

Ο εσωστρεφής αντίπαλος που περιφέρει το ρόστερ του δεξιά και αριστερά

Στην αντίπερα όχθη ο πληγωμένος Παναθηναϊκός. Ο Γιώργος Δώνης μένει μέχρι να φύγει, παρά την ατμόσφαιρα που είχε αναπτυχθεί μετά τις δηλώσεις του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την φερόμενη ενόχληση του Γιάννη Αλαφούζου. Τέλος, όμως, οι δηλώσεις, κατεβάζει κεφάλι, δουλεύει για να βγουν αξιοπρεπώς τα πλέι οφ και να αποχωρήσει στο τέλος αυτών, παραχωρώντας τη θέση του στη... νέα εποχή.

Οι 'πράσινοι' πήγαν στο Ηράκλειο όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια. Για να αντιμετωπίσουν μία δυνατή ομάδα και να αποφύγουν ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Η προηγούμενη επίσκεψη στο συγκεκριμένο γήπεδο, στην κανονική διάρκεια του εφετινού πρωταθλήματος, ήταν πάνω στην αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού. Στο λεγόμενο come back όπου 'χτίστηκε' ένα σερί νικών και καλών εμφανίσεων προτού έρθει η... καταστροφή με τις αλλεπάλληλες εξελίξεις.

Τώρα, το ταξίδι στην Κρήτη είναι τελείως διαφορετικό. Αγωνιστικά πολλά τα προβλήματα, ψυχολογικά ακόμα περισσότερα, ο Δώνης προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το ποδοσφαιρικό τμήμα για τους επόμενους 7 αγώνες μέχρι τη λήξη του 'μαρτυρίου', την ώρα που ο ΟΦΗ καραδοκεί.

Το timing είναι τέτοιο που οι 'πράσινοι' επιζητούν μία δυνατή 'απάντηση' για την επιστροφή τους. Σαν τον ασθενή που επανέρχεται, για λίγο, από το κώμα. Το μομέντουμ, βέβαια, μόνο υπέρ του δεν είναι, αλλά τα ίδια λέγαμε και γράφαμε πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ την 1η αγωνιστική των πλέι οφ. Εκείνος ο Παναθηναϊκός με τον ΟΦΗ της κανονικής περιόδου θα ήταν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα σούπερ ματς. Τώρα, όμως και μέχρι τις 21:30 το ερώτημα θα αιωρείται για το τι ακριβώς ματς θα δούμε σε ένα έτσι κι αλλιώς πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK