ΟΦΗ-Άρης: Ο Φετφατζίδης δίδαξε στον Φιγκεϊρέδο πώς γίνεται

Ο Γιάννης Φετφατζίδης σημείωσε ένα γκολ και δεν έκανε πολλά πράγματα παραπάνω. Ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο έχασε ευκαιρίες, κέρδισε πέναλτι, αποβλήθηκε. Έκανε τα πάντα και στο τέλος έχασε δίκαια στη μονομαχία του ΟΦΗ με τον Άρη.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης του Άρη πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
Ο Γιάννης Φετφατζίδης του Άρη πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Λίγες ημέρες πριν, ο ΟΦΗ 'έβλεπε' 3 βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι και το γκολ του Ζοάο Φιγκεϊρέδο δεν θα ήταν απίθανο ενδεχόμενο. Την ίδια στιγμή, ο Άρης υπολόγιζε να κατέβει στο Ηράκλειο με 14 παίκτες, κανείς εκ των οποίων με καταγωγή από τη Δράμα, αφού ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε συμφωνήσει με την Αλ Αΐν. Το Σάββατο όλα ήρθαν ανάποδα και οι 'κίτρινοι' έφυγαν με μία σπουδαία νίκη με 1-0 για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League 1 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'.

Οι βίοι αντίθετοι των δύο 'αστεριών' των δύο ομάδων ήταν εμφανείς από την αρχή. Ο 29χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός χρειάστηκε μόλις 14 λεπτά για να αφήσει το στίγμα του, σκοράροντας και στο 2ο παιχνίδι μετά το 'ναυάγιο' της μεταγραφής του στα ΗΑΕ. Ένα πανέμορφο αριστερό πλασέ του σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός άρχισε το αρνητικό κρεσέντο του, χάνοντας μία ευκαιρία με κεφαλιά προ του Χουλιάν Κουέστα. Λίγα λεπτά μετά, δέχθηκε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα κι η παρουσία του απέκτησε ξανά θετικό νόημα στο 50ό λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, αλλά ο Κούστα έπεσε στα δεξιά του και έδιωξε την μπάλα.

Στο 58ο λεπτό, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά έκανε άσχημο πλασέ. Στο 77' τα πήγε ακόμα χειρότερα, αφού με βολέ κι ενώ ήταν ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Η αρνητική βραδιά ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Ο Φετφατζίδης δεν ήταν πολύ καλός σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο ήταν οικονομικός (γνώρισμα που είχε ο Φιγκεϊρέδο στην κανονική σεζόν, σκοράροντας συνήθως με μια επαφή). Έκανε τη δουλειά του με ένα πλασέ νωρίς στο 1ο ημίχρονο και στη συνέχεια απλά βοηθούσε στη συντήρηση του σκορ, κρατώντας την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάλιστα, ο 'Φέτφα' έζησε το... σπάνιο συναίσθημα για βασικό παίκτη του Άρη στα playoffs, να βγει αλλαγή, με τον Μίχαελ Ένινγκ, μάλιστα, να έχει 4 διαθέσιμους παγκίτες γι' αυτό το ματς, σε αντίθεση με τους κλασικούς 3 των προηγουμένων αγώνων.

Με τη νίκη αυτή, ο Άρης άνοιξε την 'ψαλίδα' με τον ΟΦΗ στους 5 βαθμούς. Ουσιαστικά, είναι η διαφορά που δημιουργήθηκε από τις μοναδικές δύο νίκες του στην επιπρόσθετη διαδικασία, αμφότερες επί των Κρητικών. Σε πρακτικό επίπεδο, με τον Παναθηναϊκό τιμωρημένο, η 5η κι η 6η θέση δεν έχουν διαφορά, αφού δίνουν το ίδιο ευρωπαϊκό 'εισιτήριο' για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το πληγωμένο γόητρο των 'κιτρίνων', όμως, σε μία σεζόν που καταλήγει στη διάλυσή τους, πήρε μια σημαντική ώθηση. Η παραμονή του Φετφατζίδη έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό, έστω κι αν αποδειχθεί προσωρινή, βάσει των νέων εμφανίσεών του. Η προσέγγιση από άλλη ομάδα (ή και από την ίδια την Αλ Αΐν ξανά) δεν είναι απίθανη. Αντιθέτως, όση ενέργεια κι αν έβγαλε ο Φιγκεϊρέδο, όσο καλό πρόσωπο κι αν έχει δείξει ο φετινός 1ος σκόρερ του ΟΦΗ, η απόδοσή του σε αυτό το παιχνίδι ξεκάθαρα του αφαίρεσε βαθμούς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK