ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-0 (VIDEO)

Σε έναν αγώνα που αποδείχθηκε "τυπική διαδικασία", ύστερα από το 0-4 της πρώτης αναμέτρησης, ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Πανθρακικού, χάρη σε γκολ του Ανδρέα Λαμπρόπουλου και πέρασε θριαμβευτικά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με συνολικό σκορ 5-0 (1-0, 0-4).

ΟΦΗ - Πανθρακικός 1-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Το σκορ του πρώτου αγώνα "ανάγκασε" τον Μάνουελ Ρόκα να κάνει αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά. Ντεμπούτο με την ομάδα της Κομοτηνής έκανε ο νεαρός αμυντικός, Νουγκζάρι Μουζασβίλι. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Βασίλη Κουτσιανικούλη και Τζορτζ με σκοπό να τους δώσει "ανάσες".

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΟΦΗ όμως να διατηρεί τα ηνία και να χάνει μία καλή ευκαιρία με τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Ο Πανθρακικός ανέβασε την απόδοσή του μετά το 30', όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Λόρια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.

Η εικόνα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και τον Πανθρακικό να προσπαθεί, κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, να φανεί απειλητικός. Οι Κρητικοί είχαν δύο καλές στιγμές με τους Βασίλη Κουτσιανικούλη και Ανδρέα Λαμπρόπουλου, όμως τα σουτ που επιχείρησαν πέρασαν πολλά μέτρα άουτ. Μετά το 65ο λεπτό ο ρυθμός έπεσε, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μαζεμένες αλλαγές.

Ο ΟΦΗ έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ροβίθη αρχικά, αλλά ο Πασχαλάκης του αρνήθηκε το γκολ και με τον Τζορτζ στη συνέχεια, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού, όμως κατάφερε να στείλει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν μία... τυπική διαδικασία, με το τελευταίο σφύριγμα να δίνει στον ΟΦΗ την τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

MVP

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Έλληνας άσος πέτυχε ένα όμορφο γκολ, με εξαιρετική ατομική ενέργεια, ενώ βοήθησε και στον δημιουργικό τομέα, δίνοντας αρκετές τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, οι οποίοι όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Αδύναμος κρίκος

Δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε, καθώς ο αγώνας θύμιζε περισσότερο... φιλικό, εξαιτίας της τεράστιας και ευρείας νίκης των Κρητικών στον πρώτο αγώνα (0-4). Ο μοναδικός που ήταν κατώτερος των προσδοκιών, σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του, ήταν ο Δημήτρης Χασομέρης, ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Σχόλιο

Σπουδαία πρόκριση για τον ΟΦΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, παρά τα σημαντικά προβλήματα, παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και στις δύο αναμετρήσεις και δίκαια προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης. Οι Κρητικοί στηριζόμενοι κυρίως στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία τους κατάφεραν να επικρατήσουν και στον επαναληπτικό, έχοντας σε καλή μέρα τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Πανθρακικού δεν πίστεψαν πως μπορούν να ανατρέψουν το 4-0 του πρώτου αγώνα και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ ο Μάνουελ Ρόκα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές της Κ20.

Συνθέσεις

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (62' Μανιδάκης), Φαζός, Δαμιανάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (75' Τζορτζ), Μερεμπασβίλι (35' Κουτσιανικούλης), Μαραθιανός, Ροβίθης

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου (69' Μελίσσης), Μάρτινς, Μπαλντά, Ηλιάδης, Ζδράβος, Φραγκούλης, Γκουτσίδης, Ψάλτης, Μουζαζβίλι, Χασομέρης (69' Μεχία)

News 24/7

24MEDIA NETWORK