ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Το όνειρο του Γκαρσία ζωντάνεψε

Με κατοχή, σωστή ανάπτυξη και φορ που απειλούσε, ο ΠΑΟΚ ξύπνησε από το λήθαργο των εκτός έδρας αποτυχιών και επιβλήθηκε άνετα του ΟΦΗ των 10 παικτών.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 3-0 στο Ηράκλειο
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 3-0 στο Ηράκλειο EUROKINISSI SPORTS

Για να μην φτάσει ο ΠΑΟΚ στο 3-0 επί του ΟΦΗ, για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του μετά τις 29/11 (2-0 στη Λαμία) και τρεις αποτυχημένες απόπειρες θα έπρεπε είτε να 'ναι ξανά του Αγιαννιού είτε να έχει απέναντί του τον κυνικό Ολυμπιακό, που δεν θα του επιτρέψει να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του, είτε θα ξέφευγαν ελάχιστα οι μοίρες στο αλφαδιασμένο σουτ του Τζόλη. Τρεις διαφορετικές εκδοχές της ίδιας ιστορίας που η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν ήθελε να βιώσει με ανάλογη σκληρότητα.

"Το όνειρό μου είναι να δημιουργήσω μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα", επεσήμανε ο Ουρουγουανός προπονητής στο φινάλε της νίκης του 'Δικεφάλου', επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας ό,τι ακριβώς είχε υποστηρίζει μετά το προ δεκαημέρου 3-2 στο Περιστέρι, μιλώντας για μια ομάδα που "μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα" και αναιρώντας κάθε έννοια πισωγυρίσματος παρά τη σοκαριστική, για τον τρόπο που είχε έρθει, ήττα από τον Ατρόμητο. Των δύο αποτελεσμάτων μεσολάβησε το 3-1 επί του Βόλου, χάρη σε ανατροπή, αλλά η αποστολή των 'ασπρόμαυρων' στο Ηράκλειο ήταν ένα τεστάρισμα σθένους και ζωτικότητας. Ιδίως τη στιγμή που έλειπαν συγχρόνως ποδοσφαιριστές που εκτελούσαν, σε μεγάλο βαθμό, το αναπτυξιακό σχέδιο είτε από τα άκρα (Γιαννούλης, Ζίβκοβιτς) είτε από τον άξονα (ελ Καντουρί). Μαζί με τον τελευταίο σκόρερ και καλύτερο κεφαλοσφαιριστή του συνόλου (Ίνγκασον).

Κρίνοντας όχι μόνο από το εύρος της νίκης, αλλά και τη συνολική απόδοση του 'Δικεφάλου', τότε ναι ο 'Κομαντάτε' έχει κάθε λόγο να δηλώνει δικαιωμένος για το γεγονός πως "συνεχίσαμε το ίδιο πλάνο", δεδομένου ότι 0-0 των πρώτων 45 λεπτών ήταν παραπλανητικό. Δεν θα 'ταν παράδοξο, αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε επέμβαση εν μέρει. Επέμεινε όμως κρίνοντας ότι μια ευάλωτη αμυντικά ομάδα όπως ο ΟΦΗ (τέταρτη χειρότερη αμυντική επίδοση), που ούτως ή άλλως δεν έχει μάθει να παίζει κλειστά, δεν θ' αντέξει με αριθμητικό μειονέκτημα. Όπως αυτό είχε προκύψει στα μισά του πρώτου 45λεπτου, ως αποτέλεσμα της ανατροπής του Τζόλη από τον Βάτερμαν εκτός περιοχής.

"Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για εμάς", παραδέχθηκε δικαιολογημένα ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος δεν είχε διάθεση για αναλύσεις επί του αγώνα, έχοντας τη σκέψη στο ματς του Βόλου και προτιμώντας να στείλει μήνυμα συμπαράστασης σ' όσους από τους συναδέλφους του, επαγγελματίες του χώρου ή μη, παραμένουν σε αργία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στον αθλητισμό. Καταλάβαινε ότι επιστροφή δεν υπήρχε μετά το 0-2 του ΠΑΟΚ, από την προβολή του Τζόλη και το πλασέ του Βαρέλα, προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα στο β' μισό της αναμέτρησης.

Με σταθερά ανεβάσματα από την άμυνα των Βιεϊρίνια - Περέιρα, ο οποίος κατά τον Γκαρσία "είναι θετικό ότι μπήκε στην εξίσωση", και αδιάκοπες κινήσεις των Τζόλη-Ουάρντα στους κενούς χώρους για τις κάθετες των Μουργκ ή Σβαμπ, το τρίτο γκολ στο 67' με τρίτο διαφορετικό σκόρερ (Κρμέντσικ) λειτούργησε ανταποδοτικά για τις πολλές 'καθαρές' ευκαιρίες που ξόδεψαν οι φιλοξενούμενοι, πριν ή κατόπιν. Ονειρεμένη εμφάνιση, αν μη τι άλλο στο 'Γεντί Κουλέ'. Αρκεί να έχει συνέχεια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK