ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Το σχέδιο απόδρασης από το 'Γεντί Κουλέ' οδήγησε σε αδιέξοδο

Ο 20χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με εκτέλεση φάουλ, αλλά το 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ήταν έξτρα αλάτι στο γεμάτο πληγές κορμί του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 'Γεντί Κουλέ', αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ, αφήνοντας δύο βαθμούς
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 'Γεντί Κουλέ', αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ, αφήνοντας δύο βαθμούς EUROKINISSI SPORTS

Αμφότερες οι ομάδες έκαναν αλλαγές στις ενδεκάδες τους, αλλά με διαφορετική αιτιολογία. Από πλευράς ΟΦΗ, ο Γιώργος Σίμος το ξεκαθάρισε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό ότι θα συνεχίσει το ροτέισον, παραμένοντας ωστόσο για δεύτερο σερί ματς στο 4-5-1. Ο δε ΠΑΟΚ, ο Αμπέλ Φερέιρα επανέφερε τον Λημνιό στην ενδεκάδα και έβαλε δεξί μπακ τον Ροντρίγκο, με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ που έφερε γκρίνια και τριγμούς.

Στο ματς της Τούμπας, για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ο ΟΦΗ είχε βάλει δύσκολα στον 'Δικέφαλο' όταν προηγήθηκε στο σκορ με τον Νέιρα. Χρειάστηκαν τα τελευταία λεπτά για να έρθει η ανατροπή και η νίκη. Το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο, σε ένα γήπεδο όπου ο ΠΑΟΚ μετράει μόνο νίκες τα τελευταία δύο χρόνια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα πράγματα αντιστράφηκαν. Ο 'Δικέφαλος' προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ, αλλά ο ΟΦΗ απάντησε, για πρώτη φορά στα πλέι οφ έφερε τούμπα το σκορ, πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Αρχικά με τον Νέιρα και στη συνέχεια με τον Φιγκεϊρέντο μετά από όμορφο συνδυασμό.

Μόνο που η κρητική ομάδα δεν είχε να διαχειριστεί μόνο το να κρατήσει το υπέρ της σκορ έχοντας μπροστά της ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά είχε να διαχειριστεί και το αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59ο λεπτό (ειρήσθω εν παρόδω, ο ΠΑΟΚ 'φωνάζει' για τη φάση του α' μέρους όπου ο αμυντικός του ΟΦΗ είδε κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Σβιντέρσκι, θεωρώντας ότι ο παίκτης ήταν σε προφανή θέση για γκολ).

Από την άλλη, ο 'Δικέφαλος' είχε να διαχειριστεί μία έξτρα πίεση που του έφερε τόσο το σκορ όσο και το γεγονός ότι ο αντίπαλος έπαιζε πλέον με παίκτη λιγότερο. Ουσιαστικά 'φορτώθηκε' ένα 'πρέπει' που μπορούσε να 'χαλάσει' το μυαλό. Στα πρώτα λεπτά, πάντως, του β' μέρους ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός δείχνοντας ότι πήγαινε για το... restart στο ματς, αφήνοντας πίσω του το πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι όπως είχε διαμορφωθεί 'γέννησε' καταστάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε για τρίτη φορά στα πλέι οφ (μετά τα ματς με Άρη και ΠΑΟΚ) και κυνηγούσε την πρώτη του νίκη για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης που οριοθέτησε ο Σίμος. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, βρέθηκε ξανά μπροστά σε δύσκολες συνθήκες και σε ένα εμπόδιο που 'σηκώθηκε' μετά την ανατροπή του 0-1.

Το παιχνίδι έδωσε κι άλλα πράγματα στη συνέχεια. Αρχικά για τον ΠΑΟΚ, που βρήκε την ισοφάριση από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του πιτσιρικά αμυντικού, Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά έδωσε και στον ΟΦΗ, αφού η αριθμητική ισορροπία επανήλθε μετά την αποβολή του Εσίτι με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο Νέιρα.

Με τον χρόνο να περνάει και τα συστήματα και τις τακτικές να πηγαίνουν στον βρόντο, οι δύο ομάδες το πάλεψαν για το τρίτο γκολ που θα έδινε και τη νίκη. Πιο κοντά έφτασε ο ΟΦΗ στην απίστευτη ευκαιρία του Νέιρα, το πλασέ του οποίου έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Πασχαλάκης στο 96'. Ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ προωθήθηκε στην περιοχή του ΟΦΗ για το κόρνερ της ομάδας του, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά δεν έγινε ο απόλυτος ήρωας της βραδιάς, αφού η μπάλα πέρασε παράλληλα.

Το 2-2 για τον ΟΦΗ σημαίνει πολλά. Περισσότερο απ' όλα το γεγονός ότι ήρθε back to back μία καλή εμφάνιση μετά από τη μεσοβδόμαδη με τον Ολυμπιακό. Ο Σίμος φαίνεται ότι βρήκε το σχήμα που θα πορευτεί, με το 4-5-1 να του δίνει μεγαλύτερη ανασταλτική ασφάλεια και δημιουργία (τρία γκολ σε δύο ματς). Κέρδος ότι ακόμα και με το ροτέισον ο ΟΦΗ δεν έχασε την αγωνιστική του ταυτότητα και πάλεψε με τον ΠΑΟΚ στα ίσια.

Από την άλλη, ο 'Δικέφαλος' παρατείνει στην εσωστρέφειά του. Τι να κρατήσει από το συγκεκριμένο ματς για να βασιστεί για τη δύσκολη συνέχεια στη μάχη της δεύτερης θέσης; Τίποτα. Μία ομάδα είναι κίνητρο στον αγώνα, έχτισε τις προϋποθέσεις με το γρήγορο γκολ, αλλά στο τέλος της βραδιάς έφυγε με τον βαθμό και το άγχος ότι η ΑΕΚ την Κυριακή μπορεί να βρεθεί από πάνω εφόσον κερδίσει τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα, αλλά βάζει ακόμα περισσότερα με την αγωνιστική του συμπεριφορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK