OΦΗ: Σκοτούρες

OΦΗ: Σκοτούρες
Καινούρια προβλήματα φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Όπως έγινε γνωστό η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να διερευνήσει έρευνα για τις σχέσεις που διέπουν την κρητική ομάδα με τον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Στην απόφαση οδήγησε ένα πακέτο που στάλθηκε στα γραφεία της Επιτροπής, το οποίο περιείχε μια βιντεοκασέτα που ως κύριο περιεχόμενο είχε την ομιλία του προέδρου του ΟΦΗ, Βασίλη Ξημέρη προς τη Γενική Συνέλευση λέγοντας ότι οι "μελανόλευκοι" οφείλουν ουκ ολίγα στους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κωνσταντίνος Παπαλάκης, ο οποίος τόνισε ότι η έρευνα για το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει και τα πορίσματά της θα συζητηθούν αν όχι την προσεχή Παρασκευή, σίγουρα την επόμενη, όποτε και θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής.

Όσον αφορά την αντίδραση του ΟΦΗ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης ξεκαθάρισε ότι το καλοκαίρι η μεταβίβαση των μετοχών έγινε με κάθε νόμιμο τρόπο. "Όλες οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση των μετοχών έγιναν νομότυπα το καλοκαίρι και όλες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Η υπόθεση που έχει προκύψει, όπως είναι φυσιολογικό, ενδιαφέρει ουκ ολίγους στο Ηράκλειο. Ειδικά οι φίλοι των "μελανόλευκων", οι οποίοι έχουν εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση τους στην τωρινή διοίκηση. Μάλιστα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Snakes στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή είναι προκατασκευασμένη λόγω του παιχνιδιού που έρχεται με τον Ολυμπιακό.

" Αλήθεια έπρεπε να πλησιάσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για να βγει στην επιφάνεια αυτό που όλοι γνώριζαν και κάνουν τώρα σαν να ανακάλυψαν το "χαμένο θησαυρό;" Και ξαφνικά ο κος Παπαλάκης βγήκε από τη ναφθαλίνη με ένα ανώνυμο δέμα με στοιχεία λέει για πολυιδιοκτησία. Τι παιχνίδια και ποιος τα παίζει στην πλάτη της πιο ιστορικής ομάδας της Κρήτης; Γιατί στο βωμό ενός "αξιόπιστου πρωταθλήματος" όπως τόσα χρόνια, καταρρακώνονται συνειδήσεις και υπερηφάνεια ενός ολόκληρου νησιού; Γιατί όλοι αυτοί δεν μας πλησίασαν τόσο καιρό που εμείς φωνάζουμε και ξύπνησαν τώρα; Αν δεν το καταλάβατε να σας το πούμε εμείς. Τα όργανα άρχισαν νωρίς . Διαιτητές καμικάζι σε αγώνες ασήμαντης επικινδυνότητας που δίνουν πέναλτι για να κερδίσουν ένα αγώνα αφού η ψύχωση για το όγδοο παραμένει η ίδια. Και από την άλλη οι "αδικημένοι" τα τελευταία χρόνια που ψάχνουν εναγωνίως το πρωτάθλημα. Οι αδικημένοι που βγάζουν ανακοινώσεις σωρηδόν ξεχνώντας τα δικά τους, ξεχνώντας τον κάθε τυχάρπαστο διαιτητή, τους κάθε λογής Σπανέα και όχι μόνο. Και στη μέση ο ΟΦΗ. Μπροστά στον εγωισμό του κάθε οπαδού προέδρου. Μην ανησυχείτε κύριοι με τις δερμάτινες πολυθρόνες, τίποτα δεν θα κάνει κανείς Παπαλάκης, γιατί απλά θα περάσει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και όλα θα ξεχαστούν ".

Και συνεχίζει τοποθετούμενοι για την υπόθεση των εισιτηρίων. " Ο κόσμος θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν προσήλθε στη Α.Δ Ηρακλείου για την συνάντηση με την Ηγεσία της Αστυνομίας, προφανώς γιατί νομίζει ότι μπορεί να παρακάμψει κάθε νόμο και να κάνει το δικό του. Τελεσίγραφο από εμάς, οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι εις βάρος της ομάδας μας θα μας βρει μπροστά του, είτε αρέσει είτε όχι. Θα προασπίσουμε και την ομάδα αλλά και όλο αυτό τον κόσμο που την ακολουθεί με κάθε τίμημα. Εμείς θα είμαστε στο γήπεδο, τα μάτια θα είναι ανοιχτά και αλίμονο σε όποιο τολμήσει να κάνει οτιδήποτε. Αφήστε τον ΟΦΗ και τον κόσμο του ήσυχο, και ασχοληθείτε με το πώς θα κάνετε το πρωτάθλημα σας καλύτερο. Αλήθεια μετά τον ΟΦΗ ποιος; Παραδίδουμε στον κόσμο τις δύο αυτές ομάδες, τα συμπεράσματα δικά σας ".




Στο μεταξύ συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος μεταξύ της ΠΑΕ ΟΦΗ και της ΕΠΑΕ όσον αφορά τη χορήγηση των εισιτηρίων στους φίλους του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

Η Λιγκα με έγγραφο που απέστειλε απάντησε στα όσα ισχυρίστηκε με ανακοίνωση την Τετάρτη η διοίκηση των Κρητικών, ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θέλουν να μετακινηθούν μεμονωμένα κανένας δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

" Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω: Η επικαλούμενη από εσάς υπουργική απόφαση απαγορεύει την παροχή εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες και τους συνδέσμους φιλάθλους των. Διευκρινίστηκε επανειλημμένα από τον υφυπουργό αθλητισμού τόσο ενώπιον του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ όσο και με δημόσιες δηλώσεις, ότι η σχετική απόφαση έχει παρερμηνευτεί και δεν απαγορεύει την προσέλευση φιλάθλων μεμονωμένων της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι θα προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Πλέον αυτού ο αρμόδιος υφυπουργός κατέστησε σαφές ότι η ΕΠΑΕ πρέπει να φροντίζει για την προστασία των φιλοξενούμενων φιλάθλων που μεταβαίνουν μόνοι τους στα γήπεδα. Μετά τα ανωτέρω είναι αυτονόητο ότι καθήκον και υποχρέωση της ΕΠΑΕ είναι να ορίζει μια θύρα ασφαλείας για κάθε φιλοξενούμενο φίλαθλο που δεν είναι οπαδός της γηπεδούχου ομάδος και η ΠΑΕ με την αστυνομία να φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων αυτών. Όσον αφορά για την τιμή των εισιτηρίων, σας υπενθυμίζουμε ότι το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων που προορίζεται για φιλοξενούμενους φιλάθλους έχει καθοριστεί σε 15 ευρώ. Πέραν αυτού όμως με τη διάταξη του άρθρου 54 παρ. 1 του Ν. 2725)99 καθορίζεται ρητά ότι οι τιμές των εισιτηρίων προκειμένου για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ορίζονται κατά την κρίση των επαγγελματικών συνδέσμων. Παρακαλούμε μέσα στα προαναφερόμενα πλαίσια τόσο εσείς όσο και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης αστυνομία να φροντίσετε για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ".


Η απάντηση όμως της ΠΑΕ ΟΦΗ υπήρξε άμεση

" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Κύριε Πρόεδρε Μετά από το 2967)12-2-2004 σχετικό σας έγγραφο, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να παρατηρήσουμε: 1. Τα εισιτήρια του αγώνα ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καθορίστηκαν και απευθύνονται για οποιονδήποτε φίλαθλο επιθυμεί να προσέλθει και να παρακολουθήσει τον αγώνα αφού δεν έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στην φιλοξενούμενη ομάδα ποσοστό εισιτηρίων.

2. ΤΟ ποσοστό 20% όπως αυτό αναφέρεται και στην Οικονομική Εγκύκλιο Α6 & 1γ, προβλέπεται όταν χορηγούνται εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ομάδα μετά από σχετικό αίτημα. Επίσης και το Α6 & 1γ προβλέπει τον τρόπο καθορισμού μικρότερου ποσοστού όταν και πάλι με αίτημα τους οι φιλοξενούμενες ομάδες ζητούν μικρότερο ποσοστό. Αφού δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, έχουμε εύλογο ερώτημα εάν εσείς πλέον εκφράζεται την συγκεκριμένη φιλοξενούμενη ομάδα και καθορίζετε για λογαριασμό τους το ποσοστό αυτό.

3. ΡΗΤΑ προβλέπει το Α 8 & 4 ότι οι τιμές των εισιτηρίων της φιλοξενούμενης ομάδας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 15 Ευρώ. Αφού πλέον οι φιλοξενούμενες ομάδες δεν δικαιούνται εισιτήρια δεν βλέπουμε για ποιο λόγο αναγκαστικά θα πρέπει να εκδώσουμε εισιτήρια με την τιμή αυτή. Παρακαλούμε λοιπόν για την εκτύπωση των εισιτηρίων, σύμφωνα με την σχετική μας παραγγελία αφού είναι σύννομη και με την Οικονομική Εγκύκλιο και με την σχετική υπουργική απόφαση.

Με τιμή Ο πρόεδρος ΒΑΣ. ΞΗΜΕΡΗΣ "




Στα καθαρά αγωνιστικά, κανονικά επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Αλεξ Ντε Ολιβέιρα και Ματσέι Μπικόφσκι λύνοντας κατά κάποιο τρόπο τα χέρια του Γιώργου Φοιρού. Οι δύο παίκτες τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών (ο Μπικόφσκι δεν αγωνίστηκε και στο παιχνίδι με τον Αρη), όμως πλέον έθεσαν κανονικά τους εαυτούς τους στη διάθεση του προπονητή τους.

Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν να ακολουθούν οι Χανιωτάκης, Δασκαλάκης, Καρνέζης, Φραγκιουδάκης, Πίτσος, Νεοφύτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK