Ογκουνσότο ο τρομερός

"Φωτιά" στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου έβαλε ο Εργοτέλης. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε εκτός έδρας της Κέρκυρας με 2-1, με την οποία πλέον συγκατοικεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς.

Ογκουνσότο ο τρομερός
«Φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου έβαλε ο Εργοτέλης. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε εκτός έδρας της Κέρκυρας με 2-1, με την οποία πλέον συγκατοικεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γνώρισε την ήττα και δεν μπόρεσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρώτης θέσης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο γερά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, δημιουργώντας την πρώτη τους ευκαιρία πέντε λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του Γκούντα. Ο Νατσέφκσι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Κέρκυρας και με γυριστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βεζυρίδη, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η απάντηση για την Κέρκυρα ήρθε επτά λεπτά αργότερα, με τον Ιωάννου. Ο νεαρός επιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση και επιχείρησε το σουτ λίγο από πλάγια θέση. Ο Ξημεράκης ήταν σωστά τοποθετημένος και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η Κέρκυρα προσπάθησε εκ νέου να απειλήσει την εστία των Κρητικών. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Φονφόκα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Μακρή, με τον Ξημεράκη να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Εργοτέλης πήρε τα ηνία της αναμέτρηση και με αιχμή του δόρατος τον πολύ δραστήριο Ογκουνσότο επέβαλλε τον ρυθμό του. Αντίθετα η Κέρκυρα έδειξε να μην βρίσκεται στο κλίμα του αγώνα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, καθώς προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις. Στο 31' ο Γκαρόζης καθυστέρησε να διώξει την μπάλα από την άμυνα του. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ογκουνσότο. Ο Νιγηριανός άσος του Εργοτέλη έκλεψε την μπάλα από τον αμυντικό της Κέρκυρας και επιχείρησε την σέντρα. Ο Νατσέφσκι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά από το κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Νατσέφσκι το πέτυχε έξι λεπτά αργότερα ο Ογκουνσότο, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με έξοχο πλασέ νίκησε τον Βεζυρίδη κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Το κακό για την Κέρκυρα διπλασιάστηκε, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ. Ο Φοφόνκα έσπρωξε εκτός φάσης τον Σουτζή, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος παίκτης να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα του Γκούντα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων αποκαταστάθηκε, καθώς ο Κεφαλούκος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει από το παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Πάθος και από τις δύο ομάδες, με τον Εργοτέλη να κάνει την πρώτη επίσκεψη του στην περιοχή της Κάρκυρας στο 54΄όταν ο Σουτζής επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι στην επίθεση. Οι Ντασέφσκι και Ογκουνσότο συνδυάστηκαν άψογα με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη.

Η Κέρκυρα μέχρι εκείνο το σημείο δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο επιθετικά. Αντιθέτως βρέθηκε εκ νέου με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μοσχογιάννης. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες, δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ. Κάτι που το κατάφεραν στο 65' . Ο νεοεισελθών ΝταΣίλβα έβγαλε μια πολύ όμορφη πάσα στον Μακρή, ο οποίος από την μικρή περιοχή «κεραυνοβόλησε» τον Ξημεράκη κάνοντας το 2-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ογκουνσότο εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Κέρκυας και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βεζυρίδη. Αντί όμως να πλασάρει, προσπάθησε να τον περάσει. Μια καθυστέρηση που έδωσε την ευκαιρία στον Διαμαντή να διώξει την μπάλα.

Στα λεπτά που απέμεναν η Κέρκυρα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι προσπάθειες της δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, γνωρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της. Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο διαιτητής Γκούντας έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκια του έντεκα φορές, ενώ απέβαλε και τον προπονητή του Εργοτέλη, Μανώλη Πατεμτζή, επειδή… κάπνιζε στον πάγκο της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Φλαβίνιο, Μοσχογιάννης, Σαρακατσάνος (55' Ντα Σίλβα), Τόσκας, Κουτσουρές (63'Διαμαντής), Γκαρόζης (46' Χατζής), Γήτας, Φοφόνκα, Ιωάννου, Μακρής

Εργοτέλης: Ξημεράκης, Γεωργόπουλος, Κεφαλούκος, Γκιάτας (71' Μαρκόφ), Αργυράκης, Μίχος, Κορδονούρης, Σουτζής, Σαββίδης (71' Κοιλιάρας), Νατσέφσκι, Ογκουνσότο (93' Οικονομάκης)


Διαιτητής: Γκούντας

Κίτρινες: 5', 60' Μοσχογιάννης, 35' Μακρής, 62' Τόσκας- 8', 44' Κεφαλούκος, 63'Γεωργόπουλος, 70'Γκιάτας

Κόκκινες: 37' Φοφόνκα, 60' Μοσχογιάννης- 44' Κεφαλούκος


News 24/7

24MEDIA NETWORK