Οι 10 χειρότεροι ξένοι προπονητές της δεκαετίας στη Super League

Οι προπονητές που ήρθαν με την ευρωπαική εμπειρία τους για να φέρουν βαθμολογική ανάσταση και πρόοδο στις ομάδες της Super League, για να αποδειχθούν 'παλτά' σε τιμή ευκαιρίας.

Ο Φάμπρι Γκονθάλεθ, κατά την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο Φάμπρι Γκονθάλεθ, κατά την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 29 Δεκεμβρίου είχε γενέθλια ο Μπέσνικ Χάσι, ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία (#NOT) για τον πάγκο του Ολυμπιακού, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους προπονητές της εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομάδα του Πειραιά. Ο Χάσι λοιπόν αποτέλεσε έμπνευση για να αναζητήσουμε όλους εκείνους τους προπονητές που κλήθηκαν να γίνουν σωτήρες των ομάδων της Super League, να φέρουν το 'κάτι παραπάνω' που δεν έχουν (;) οι Έλληνες προπονητές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 προπονητές που κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία της κατηγορίας, για τα ρούχα, τα χτενίσματα, τις δηλώσεις και τα αποτυχημένα περάσματα. Αυτά είναι τα χρυσά προπονητικά 'βατόμουρα' της Super League.

Μιγκέλ Καρντόσο-ΑΕΚ | 2019-2020 |

Ο Μιγκέλ Καρντόσο σε συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ΆΕΚ- Ξάνθη
Ο Μιγκέλ Καρντόσο σε συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ΆΕΚ- Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Εντός έδρας ήττα από την Τράμπζονσπορ για το Europa League, άλλη μια από την Ξάνθη στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος προπονητής απέτυχε παταγωδώς στην τακτική οργάνωση της ΑΕΚ, εξαφανίζοντας τον Μάρκο Λιβάγια και επιμένοντας στον Ζεράλδες, ενώ στις δηλώσεις του έδινε την εντύπωση ότι δεν έβλεπε ποτέ λάθη στην απόδοση της δικής του ομάδας.

Βίκτορ Σάντσεθ-Ολυμπιακός | 2016-2017 |

Ο Βίκτορ Σάντσεθ στο ημίχρονο του αγώνα Χάποελ Μπερ Σεβα - Ολυμπιακός
Ο Βίκτορ Σάντσεθ στο ημίχρονο του αγώνα Χάποελ Μπερ Σεβα - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ξαφνικά, μετά τον Μάρκο Σίλβα, ο Βίκτορ Σάντσεθ εμφανίζεται στο Ρέντη και γίνεται ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Στο Λάγκερφελντ της Αυστρίας τα πρώτα παράπονα για ελλειπή προετοιμασία και επικίνδυνα κακή εικόνα της ομάδας, ακούγονται δυνατά. Ο Σάντσεθ θα μείνει στην ομάδα για 44 μέρες και θα απολυθεί ύστερα από τον σοκαριστικό αποκλεισμό των Πειραιωτών από την Χάποελ Μπερ-Σεβά.

Φάμπρι-Παναθηναϊκός | 2012-2013 |

Ο Φάμπρι ως προπονητής του Παναθηναικού
Ο Φάμπρι ως προπονητής του Παναθηναικού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέχρι το 2016, ο Φάμπρι ως προπονητής μετρούσε 30 απολύσεις (!) και ο Παναθηναϊκός ήταν απλά μια από τις στάσεις ενός συνταξιούχου του ποδοσφαίρου, για μόλις δυο μήνες (Ιανουάριος-Μάρτιος 2013). Μαρτυρίες από τις προπονήσεις του 'τριφυλλιού' έκαναν λόγο ακόμα και για σκληρές συγκρούσεις του Ισπανού με τους παίκτες, ο οποίος εκστόμιζε παρανοϊκά λόγια και συγνώμες με χαρακτηριστική άνεση.

Λούις Κάστρο-Παναιτωλικός | 2019-2020 |

Ο Λούις Κάστρο σε στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Ατρομήτου και Παναιτωλικού
Ο Λούις Κάστρο σε στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Ατρομήτου και Παναιτωλικού EUROKINISSI SPORTS

Φέτος το καλοκαίρι, ένας 38χρονος κόουτς, με προϋπηρεσία στην ομάδα νέων της Γκιμαράες και στην ουγγρική Ντέμπρετσεν, εμφανίστηκε στην ομάδα του Παναιτωλικού. Τελικός απολογισμός, ένας βαθμός σε 6 αναμετρήσεις και αποχώρηση στις αρχές Οκτωβρίου της τρέχουσας χρονιάς.

Μάριο Μπερέτα - ΠΑΟΚ | Καλοκαίρι 2010 |

Ο Μάριο Μπερέτα κατά την παρουσίαση του από τον ΠΑΟΚ
Ο Μάριο Μπερέτα κατά την παρουσίαση του από τον ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο. Ο Ιταλός Μπερέτα κλήθηκε να γίνει ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ: Τα παπούτσια στα οποία έπρεπε να περπατήσει ήταν ήδη τεράστια. Ο Μπερέτα μαζί με τους βοηθούς του πέρασαν όμορφα στην Ελλάδα για περίπου 38 μέρες, κάνοντας ακόμα και κρουαζιέρα στη Σαντορίνη, με την ομάδα να παρουσιάζεται ανησυχητικά κακή στα φιλικά της προετοιμασίας. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε τη δύσκολη απόφαση χωρίς δισταγμό. Ξεπέρασε ακόμα και τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

Τζάκι Ματάισεν, Αντρέ Πάους-ΑΕΛ | 2016-2017 / 2017-2018 |

Ο Τζάκι Ματάισεν ως προπονητής της Λάρισας
Ο Τζάκι Ματάισεν ως προπονητής της Λάρισας EUROKINISSI SPORTS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ
O Αντρέ Πάους ως προπονητής της Λάρισας
O Αντρέ Πάους ως προπονητής της Λάρισας EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματάισεν, ένας προπονητής με σπουδαία θητεία στο Βέλγιο, δεν κατάφερε να στεριώσει στη Λάρισα, μένοντας μόλις 11 ημέρες, με απολογισμό δυο ήττες και μια ισοπαλία κόντρα σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Ατρόμητο. Ο Ολλανδός Αντρέ Πάους κατάφερε να μείνει για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνολικά 7 αγώνες, 4 στα τέλη της σεζόν 2016-2017 και 3 την επόμενη, ως τις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Όσκαρ Φερνάντεθ-Αστέρας Τρίπολης | 2011-2012 |

Ο Όσκαρ Φερνάντεθ ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης
Ο Όσκαρ Φερνάντεθ ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI.GR

Τρεις αγώνες (μια ισοπαλία, δύο ήττες) και μια απόλυση που ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ισπανικό 'φλαμένκο' που θέλει να ξεχάσει ο κόσμος της Τρίπολης.

Τζιουζέπε Σανίνο-Λεβαδειακός | 2018-2019 |

Ο Τζουζέπε Σανίνο ως προπονητής του Λεβαδειακού
Ο Τζουζέπε Σανίνο ως προπονητής του Λεβαδειακού EUROKINISSI SPORTS

Απαράμιλλο ιταλικό στιλ και φινέτσα, για ακόμη έναν γυρολόγο προπονητή, που έμεινε 2,5 μήνες στην ομάδα των Βοιωτών, χωρίς να καταφέρει να φέρει την 'ανάσταση' στην αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας.

Τον Καάνεν-Βέροια | 2013-2014 |

Ο Τον Καάνεν στον πάγκο της Βέροιας
Ο Τον Καάνεν στον πάγκο της Βέροιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρεις αγώνες άντεξε ο Ολλανδός προπονητής στον πάγκο της Βέροιας με τα αποτελέσματα να παραπέμπουν σε πανωλεθρία, σε μια εποχή που η ομάδα της Βορείου Ελλάδας πειραματιζόταν με ονόματα Ελλήνων και ξένων παικτών, που θύμιζαν... Game of Thrones.

Η στιγμή της αλήθειας έφτασε, ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ποιος είναι ο χειρότερος ξένος προπονητής της Super League για την δεκαετία που φεύγει.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; Το νέο Pod-όσφαιρο έχει τις απαντήσεις!


News 24/7

24MEDIA NETWORK