Οι 10 παίκτες που 'καθαρίζουν' πάνω από μισό δισ. ευρώ ετησίως

Η οικονομική μέγγενη σφίγγει γύρω από το ποδόσφαιρο ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, μοιραία και από τον λαιμό των 10 πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών στον κόσμο.

Ο Αντρές Ινιέστα αγωνίζεται την ιαπωνική Βίσελ Κόμπε και από το συμβόλαιο του, τα μπόνους και τους χορηγούς αποκομίζει συνολικά κέρδη περίπου 34 εκατ. ευρώ ετησίως. (AP Photo/Sergei Grits)
Ο Αντρές Ινιέστα αγωνίζεται την ιαπωνική Βίσελ Κόμπε και από το συμβόλαιο του, τα μπόνους και τους χορηγούς αποκομίζει συνολικά κέρδη περίπου 34 εκατ. ευρώ ετησίως. AP PHOTO/SERGEI GRITS

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει μεγάλες οικονομικές ζημιές στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως και απειλεί με ακόμη περισσότερες. Όσο το lockdown παραμένει, τόσο πιο πολύ ζορίζονται άπαντες. Η FIFA, η UEFA, οι εθνικές ομοσπονδίες, οι σύλλογοι, οι παίκτες, οι μάνατζερ, τα συνδρομητικά κανάλια και όλοι όσοι ζουν μέσα από την παγκόσμια βιομηχανία του ποδοσφαίρου.

Τα απόνερα του COVID-19 ενδέχεται να αλλάξουν για πάντα διαμορφωμένες οικονομικές συνθήκες που αφορούσαν το άθλημα, βάζοντας φρένο στις 'βόλτες' δισεκατομμυρίων ευρώ. Μοιραία οι σύλλογοι μικρότερης εμβέλειας έρχονται σε δυσχερέστερη θέση, ωστόσο από αυτή την κατάσταση δεν θα βγουν αλώβητοι ούτε οι ποδοσφαιριστές. Άμεσα με τις περικοπές μισθών και έμμεσα με τον περιορισμό των μπάτζετ -άρα και των απολαβών τους- στο εγγύς μέλλον.

Από τη νέα πραγματικότητα δεν θα γλυτώσουν ούτε οι πλέον ακριβοπληρωμένοι παίκτες στον κόσμο. Σε μια λίστα των 10 πιο υψηλά αμειβομένων, οι εννέα αγωνίζονται στην Ευρώπη και ένας στην Ιαπωνία. Αξιοποιώντας ως πηγή στοιχείων το France Football, το transfermakt παρουσιάζει την σχετική λίστα. Υπολογίζοντας τις πάγιες απολαβές των παικτών, τα μπόνους και τους χορηγούς, αποκαλύπτει την εικόνα των ετήσιων εσόδων τους.

Παίκτης Ομάδα Ηλικία Απολαβές
Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα 32 131 εκατ. ευρώ
Κριστιάνο Ρονάλντο Γιουβέντους 35 118 εκατ. ευρώ
Νεϊμάρ Παρί ΣΖ 28 95 εκατ. ευρώ
Γκάρεθ Μπέιλ Ρεάλ Μαδρίτης 31 38 εκατ. ευρώ
Αντουάν Γκριεζμάν Μπαρτσελόνα 29 38 εκατ. ευρώ
Εντέν Αζάρ Ρεάλ Μαδρίτης 29 38 εκατ. ευρώ
Αντρές Ινιέστα Βίσελ Κόμπε 36 34 εκατ. ευρώ
Ραχίμ Στέρλινγκ Μάντσεστερ Σ. 25 33 εκατ.ευρώ
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι Μπάγερν 32 29 εκατ. ευρώ
Κιλιάν Εμπαπέ Παρί ΣΖ 21 27 εκατ. ευρώ

Ο Λιονέλ Μέσι είναι στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο νεότερος της λίστας είναι και ο... φτωχότερος. Ο Κιλιάν Εμπαπέ στα 21 του χρόνια 'καθαρίζει' 27 εκατ. ευρώ ετησίως. Όλοι μαζί αθροιστικά έχουν απολαβές 581 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Τα νούμερα που διαβάζετε πιο πάνω πολύ δύσκολα θα παραμείνουν σε αυτή την κλίμακα στην μετά-κορονοϊού εποχή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK