Οι 10 πιο φορμαρισμένοι επιθετικοί του 2015 (INFOGRAPHIC)

Με αφορμή την τρομερή παρουσία του Μπας Ντοστ με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος σκοράρει κατά ριπάς στην Bundesliga, το Contra.gr παρουσιάζει, μέσω ενός υπερσύγχρονου infographic, τους 10 πιο φορμαρισμένους επιθετικούς από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα το 2015.

Οι 10 πιο φορμαρισμένοι επιθετικοί του 2015 (INFOGRAPHIC)

To 2015 έχει "γεννήσει" νέους πρωταγωνιστές στα ευρωπαϊκά γήπεδα, πέρα από τους κλασικούς που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Μπας Ντοστ, ο οποίος από το... πουθενά έχει εντυπωσιάσει όλους τους φιλάθλους με τα κατορθώματάτα του. Το Contra.gr με αφορμή την εκπληκτική πορεία του Ολλανδού επιθετικού, ο οποίος έχει "αναστενάξει" τα αντίπαλα δίχτυα, δημιούργησε ένα infographic με τους 10 πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πέρα από τον Ντοστ δυνατά στη νέα χρονιά έχουν μπει κι οι Λιονέλ Μέσι, Άριεν Ρόμπεν, Χάρι Κέιν και Αντουάν Γκριζμάν. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 12 γκολ σε 9 συμμετοχές. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το στατιστικό που δείχνει πως ο 26χρονος άσος έχει βάλει τα 7 εξ αυτών με το αριστερό πόδι, τα 4 με το δεξί, ενώ έχει σκοράρει και 1 φορά με κεφαλιά. Αποδεικνύεται λοιπόν, πως ο "Λίο" έχει δουλέψει αρκετά το "αδύναμο" πόδι του (το δεξί). Από την άλλη πλευρά, ο Ρόμπεν πραγματοποεί τρομερή σεζόν από την αρχή του γερμανικού πρωταθλήματος, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στα γκολ ανά λεπτά συμμετοχής, καθώς ο 31χρονος άσος σκοράρει κάθε 74,1 λεπτά.

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο οποίος σε 8 αγωνιστικές έχει πετύχει 9 γκολ, το οποίο μεταφράζεται σε 1,13 γκολ ανά ματς. Όσον αφορά τον Γκριζμάν, φαίνεται πως το δεξί το έχει μόνο για να... περπατάει, καθώς έχει βάλει 6 τέρματα με το αριστερό και 2 με κεφαλιά. Στους 10 πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές βρίσκεται και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παρά το γεγονός πως τα στατιστικά του έχουν πτωτική πορεία. Στη 10άδα βρίσκεται κι ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο επιθετικός της Γκινγκάμπ, Κλοντιό Μποβί, οποίος έχει σημειώσει 5 γκολ σε έξι ματς της Ligue 1, εκ των οποίων όμως τα 3 με εκτελέσεις πέναλτι.

Δείτε αναλυτικά το Infographic και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Οι 10 πιο φορμαρισμένοι επιθετικοί του 2015 (INFOGRAPHIC)

News 24/7

24MEDIA NETWORK