Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)

Με τον Μίτσελ να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, το Contra.gr θυμάται τις 10 στιγμές του Ισπανού στο τιμόνι των "ερυθρολεύκων". Από τα δύο πρωταθλήματα και τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, στην γκρίνια και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο στην Ελλάδα.

Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)

Ο Μίτσελ δεν θα συνεχίσει να είναι τεχνικός του Ολυμπιακού, αφού το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ήταν πολύ βαρύ για τον Ισπανό και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε ρήξη.

Με αφορμή το διαζύγιο του Ισπανού κόουτς με τους "ερυθρόλευκους" το Contra.gr θυμάται τις 10 χαρακτηριστικότερες στιγμές του στο Λιμάνι:

1. Ευρωπαϊκό ντεμπούτο και αποκλεισμός

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού έγινε κόντρα στη Λεβάντε για την φάση των "32" του Europa League της σεζόν 2012-2013. Οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την ήττα με 0-1 εντός έδρας από τους Λεβαντίνους στον πρώτο αγώνα, ενώ στον επαναληπτικό στην Ισπανία ηττήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά με 3-0.

2. Πρωταθλητής 2012-2013 και 2013-2014

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στους πρώτους μήνες του Ισπανού στο Λιμάνι.

Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ένα χρόνο αργότερα, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν ξανά στην κατάκτηση της κορυφής, αυτή τη φορά με διαφορά 17 βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

3. Κυπελλούχος 2012-2013

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ισπανός κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας με 3-1 στην παράταση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)

Ωστόσο, το αποτέλεσμα σήκωσε πολλές αντιδράσεις καθώς ο διαιτητής Γιάχος και ο βοηθός Τριτσώνης αγνόησαν πέναλτι και αποβολή του Μανιάτη.

4. Γκρίνια από την αρχή της σεζόν

Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν 2013-2014 ακούστηκαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες για Μίτσελ και Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν της Καλλονής στο ΟΑΚΑ με 0-1, ωστόσο η εικόνα τους δεν ήταν καλή ενώ κινδύνεψαν σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Μίτσελ ζήτησε χρόνο μέχρι να δει τον Ολυμπιακό που θέλει.

5. Διασυρμός από την Παρί και νέα δυσαρέσκεια

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, ο Ολυμπιακός ήταν "ονειρικός". Πίεζε συνεχώς, πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με τον Βλάντιμιρ Βάις και έδωσε υποσχέσεις. Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν, οι Γάλλοι έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 1-4, με τον φοβισμένο Μίτσελ να μην μπορεί να αλλάξει και πολλά.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ολυμπιακός έκανε γκέλα στο Αγρίνιο, μένοντας στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, με τα παράπονα να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

6. Η καλύτερη απάντηση

Πραγματοποιώντας μια απίστευτη ποδοσφαιρική παράσταση, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έδωσε την καλύτερη απάντηση στην δεύτερη αγωνιστική του Champions League κόντρα στην Άντερλεχτ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν φοβήθηκε καθόλου, δηλώνοντας πως πάει για την νίκη στις Βρυξέλλες, παρατάσσοντας ένα αρκετά επιθετικό σχήμα και φτάνοντας τελικά στην επικράτηση με 0-3. Ο Κώστας Μήτρολου πέτυχε χατ-τρικ, ο Ρομπέρτο έπιανε τα άπιαστα και η τύχη βοήθησε τον τολμηρό Μίτσελ να φτάσει στην πρώτη του -και μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την στιγμή- ευρωπαϊκή νίκη στον πάγκο του Ολυμπιακού.

7. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και το φρούριο "Γ. Καραϊσκάκης"

Η Άντερλεχτ ήταν μόνο η αρχή, καθώς επί ημερών Μίτσελ ο Ολυμπιακός υπέταξε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Πιο συγκεκριμένα μετά την Παρί, δεν επέτρεψε σε καμία ομάδα να πάρει ούτε βαθμό στο γήπεδό του. Κέρδισε τις: Μπενφίκα (1-0), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0), Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), Γιουβέντους (1-0) και Μάλμε (4-2).

8. Η "χαριστική βολή"

Το φινάλε στο σήριαλ Μίτσελ-Ολυμπιακό δόθηκε το βράδυ της Τρίτης 6/1, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Ισπανό κόουτς. Το ματς κόντρα στον Πλατανιά εντός έδρας για την 17η αγωνιστική (2-1), αλλά και η κακή αγωνιστική εικόνα των "ερυθρολεύκων" σε πολλά ματς της Super League έφεραν στην ουσία και το διαζύγιο. Ο Μίτσελ αφήνει τον Ολυμπιακό στην 2η θέση του πρωταθλήματος, 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μετά από 16 αγώνες και με απολογισμό 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

9. Ο αποστομωτικός Ισπανός

Αποστομωτικές ήταν οι απαντήσεις του Μίτσελ σε πολλές συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε το διάστημα που έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού. "Δεν θα δώσω πληροφορίες, μήπως παρακολουθεί ο προπονητής της Μπενφίκα. Εάν έχεις περιέργεια, να μιλήσουμε μετά τη συνέντευξη", είχε δηλώσει πριν το ματς του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για το Champions League.

Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

"Τα έχετε βάλει μαζί μου, αλλά θα πετύχω. Σας διαβεβαιώνω πως δουλεύω πολύ αν και μερικές φορές δεν φαίνεται", το σχόλιό του μετά το ματς με την Καλλονή.

10. Η αποτυχία στα ντέρμπι

Μπορεί στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός του Μίτσελ να ήταν αρκετά καλός, ωστόσο δεν συνέβαινε το ίδιο και στα μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο με 2-1. Ο Ισπανός λοιπόν, έχει αντιμετωπίσει 4 φορές τον Παναθηναϊκό ως τεχνικός του Ολυμπιακού και μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα απέναντι στο "τριφύλλι" με γκολ 3 υπέρ και 4 κατά.

Οι 10 στιγμές του Μίτσελ στον Ολυμπιακό (PHOTOS+VIDEOS)
INTIME SPORTS

Κόντρα στον ΠΑΟΚ έχει βρεθεί 6 φορές, με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με συντελεστή τερμάτων 8 υπέρ και 6 κατά. Το πρώτο ντέρμπι του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν με αντίπαλο την ΑΕΚ, όπου οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη νίκη με σκορ 3-0.

Συνολικά σε 11 αναμετρήσεις που έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός με τον Ισπανό τεχνικό στο τιμόνι έχει ρεκόρ 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 14 υπέρ και 10 κατά.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος ο Μίτσελ από τον Ολυμπιακό!

ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TOY CONTRA.GR:

Θέμα ωρών το τέλος του Μίτσελ

Αντιδράσεις και διάδοχος καθυστερούν τις εξελίξεις με Μίτσελ

Μίτσελ: Ο καλύτερος όλων στο πρωτάθλημα

Αυτοί είναι οι διαθέσιμοι προπονητές για Ολυμπιακό

Ο Καρεμπέ "διώχνει" τον Μίτσελ

News 24/7

24MEDIA NETWORK