Οι 23 της "σελεσάο" για το Μουντιάλ

Λανθασμένη ήταν η αποστολή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο το πρωί της Τετάρτης, καθώς ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι ανακοίνωσε το απόγευμα τους 23 και, όπως αποδείχθηκε, υπάρχουν δύο διαφορές.

Οι 23 της "σελεσάο" για το Μουντιάλ

Σε σχέση με το χαρτί που έκανε το γύρο του κόσμου απουσιάζουν από την αποστολή οι Μιράντα της Ατλέτικο και Αλάν Καρντέκ της Σάο Πάουλο, ενώ αντίθετα βρίσκονται οι Μάξγουελ της Παρί Σεν-Ζερμέν και Ενρίκε της Νάπολι.

Η πρώτη λίστα που είχε διαρρεύσει είχε μόνο έναν αριστερό μπακ, τον Μαρσέλο, που σημαίνει ότι η τάξη αποκαταστάθηκε με την ανακοίνωση της αποστολής. Ο έτερος "νεοφερμένος", ο 27χρονος Ενρίκε, είναι κεντρικός αμυντικός και από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Νάπολι. Την τετραετία 2008-12 ανήκε στην Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο να καταγράψει συμμετοχή.

Εκτός αποστολής, εξάλλου, έμειναν οι Ρικάρντο Κακά, Ρομπίνιο, Ροναλντίνιο, Λούκας Μόουρα, Λούκας Λέιβα και Αλεσάντρε Πάτο.

Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του Μάξγουελ αντί του Φιλίπε Λουίς, καθώς ο άσος της Ατλέτικο αφενός είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Confederations Cup και αφετέρου διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Από εκεί και πέρα ο Λουίς Φελίπε Σολάρι δείχνει να εμπιστεύεται την ομάδα που θριάμβευσε στην εν λόγω διοργάνωση του περασμένου καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα οι Ντιέγκο Καβαλιέρι, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Μόουρα, Ζάντσον, Ζεάν, Φερνάντο και Ρέβερ είναι οι παίκτες που είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και τώρα έμειναν εκτός. Αντίθετα προτιμήθηκαν οι Βίκτορ, Ενρίκε, Mάξγουελ, Ραμίρες, Φερναντίνιο, Μάικον και Γουίλιαν.

Η αποστολή της Βραζιλίας

Τερματοφύλακες

Ζούλιο Σέζαρ (Τορόντο), Ζέφερσον (Μποταφόγκο), Βίκτορ (Ατλέτικο Μινέιρο)

Αμυντικοί

Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ (Παρί Σεν Ζερμέν), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Ντάντε (Μπάγερν), Ενρίκε (Νάπολι), Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μαρσέλο (Ρεάλ), Μάικον (Ρόμα)

Μέσοι

Λουίζ Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Παουλίνιο (Τότεναμ), Ραμίρες, Γουίλιαν, Οσκάρ (Τσέλσι), Ερνάνες (Ίντερ), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Επιθετικοί

Χουλκ (Ζενίτ), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Φρεντ (Φλουμινένσε), Ζο (Ατλέτικο Μινέιρο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK