Οι 3+2 λόγοι που "μοίρασε" έτσι τις ποινές ο Ουζουνίδης!

Γιατί ο Mαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να δηλώσει στα ματς με ΠΑΟΚ τους Μπεργκ, Κουρμπέλη και Πανιώνιο τον Ζέκα, τι συζήτησαν στο τετ-α-τετ της Δευτέρας με τον Σουηδό και ποιο είναι το (επόμενο) μεγάλο «άγχος» του. Ολο το παρασκήνιο στο Contra.gr.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η έτερη μεγάλη «πληγή» (ίσως και μεγαλύτερη απ’ την απώλεια των δύο βαθμών) που άφησε στον Παναθηναϊκό το σαββατιάτικο (11/3) ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ήταν ο… κίτρινος «πυρετός» που χτύπησε τους «πράσινους», απ’ τις κάρτες που αντίκρισαν οι Μπεργκ, Κουρμπέλης και Ζέκα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τον κάθε ένα ήταν η 4η κι ως εκ τούτου το όνομά τους θα έπρεπε να προστεθεί στο ποινολόγιο ενός εκ των τεσσάρων επόμενων αγώνων του «τριφυλλιού» στη λίγκα. Και δεν μιλάμε για… απλά ματς, αλλά ένα κι ένα «διαλεχτά». Ολυμπιακός την Κυριακή στη Λεωφόρο, ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 2 Απριλίου, Πανιώνιος στη Λεωφόρο στις 6 Απριλίου και ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 9 Απριλίου, στη «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης «βασανίστηκε» πολύ για να πάρει την τελική απόφαση κι εντέλει το έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/3), δηλώνοντας τον Ζέκα στο ματς με τον Πανιώνιο (27η αγωνιστική) και τους Μπεργκ, Κουρμπέλη στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ (28η αγωνιστική), έχοντας και τους τρεις στη διάθεσή του στα δύο «κολλητά» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Το έκανε, αφού «ζύγισε» πρώτα πολύ καλά όλα τα δεδομένα, αγωνιστικά και μη και παράλληλα, μίλησε και με τον Μπεργκ σε τετ-α-τετ που είχαν για το θέμα στην πρωινή προπόνηση. Το Contra.gr καταγράφει έναν προς έναν τους τρεις λόγους και το σκεπτικό του Εβρίτη τεχνικού, που τον οδήγησαν στην απόφαση να «μοιράσει» έτσι τις ποινές των τριών πρωτοκλασάτων στελεχών του.

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, εύλογα, «γιατί με τον δικέφαλο του Βορρά ο Σουηδός κι όχι π.χ. με τον Πανιώνιο». Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που ο King Marcus έχει συγκλονιστική παράδοση στο σκοράρισμα με τον ΠΑΟΚ (η ομάδα στην οποία έχει βάλει τα περισσότερα γκολ). Οι λόγοι για τον Σουηδό ήταν οι εξής: Πρώτον, ήθελε να έχει τον πρώτο «κανονιέρη» του στα δύο κολλητά ντέρμπι, γνωρίζοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα αποτελέσει τον Νο1 «πονοκέφαλο» για τους αντιπάλους του, ενώ ήθελε να τον έχει (και) με τον Πανιώνιο αφού είναι ματς must win και θα έπρεπε να έχει τον καλύτερο παίκτη του διαθέσιμο.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος ωστόσο, έτσι όπως έβαλε κάτω το πρόγραμμα ο Ουζουνίδης με τον ίδιο τον παίκτη, ήταν και η εθνική του ομάδα. Ο Μπεργκ έχει μπροστά του (εκτός των άλλων) και δύο πάρα πολύ απαιτητικά παιχνίδια με την εθνική Σουηδίας που θα επιφέρουν έξτρα καταπόνηση και κόπωση. Το πρώτο στις 25 Μαρτίου (την ημέρα που η εθνική μας θα παίζει στο Βέλγιο), με τη Λευκορωσία στη Στοκχόλμη και τρεις μέρες μετά (28/5) με την Πορτογαλία στη Λισσαβόνα (φιλικό). Στο… καπάκι θα γυρίσει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 2 Απριλίου κι αν δεν έπαιζε με τον Πανιώνιο (6/4) θα έπρεπε να κάνει ακόμη ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη (στις 8/4) για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (9/4). Κοινώς πρόγραμμα… non stop για έναν παίκτη, που δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αγωνίζεται χωρίς ξεκούραση εδώ και 19 μήνες σερί!

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίστηκε να μην πάει στην Τούμπα, αλλά αφού βγάλει αυτό το πρόγραμμα «φωτιά» να έχει την ευκαιρία να πάρει μια… ανάσα, για να είναι όσο το δυνατόν πιο «φρέσκος» στο φίνις της κανονικής περιόδου, αλλά και στους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου, που θα είναι εξίσου σούπερ ανταγωνιστικοί…

Επίσης, ένας τρίτος λόγος που δηλώθηκε με τον ΠΑΟΚ ο Σουηδός άσος, είναι πως μέχρι τότε αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερος κι ο βαθμός ετοιμότητας του Γκιγέρμο Μολίνς, αλλά και του Λέτο που έμεινε έξω για καιρό μετά τη θλάση που είχε υποστεί κι ακόμη δεν έχει βρει σε απόλυτο βαθμό το ρυθμό του.

ΓΙΑΤΙ Ο ΖΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ;

Ο Ουζουνίδης ήθελε να έχει τον Πορτογάλο σ’ όλα τα παιχνίδια με τις άλλες τρεις ομάδες του Big-4, διότι τα «τρεξίματα» του Πορτογάλου θα είναι καθοριστικά. Στις «μάχες» που θα γίνουν άλλωστε στη μεσαία γραμμή, θα εξαρτηθούν πολλά και ο 48χρονος τεχνικός ούτε που το συζητούσε να μην έχει τον «κάπτεν» του τόσο στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ όσο και σ’ αυτό που θα ακολουθήσει στην Τούμπα στο «κλείσιμο» της τετράδας της «φωτιάς». Όχι πως ο Πανιώνιος είναι… εύκολο ματς, όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η απουσία του «Καρλίτο» απ’ τον συγκεκριμένο αγώνα θα ήταν το μικρότερο δυνατό «κακό».

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Πρώτα απ’ όλα δεν θα μπορούσε να δηλωθεί στο ίδιο παιχνίδι με τον Ζέκα. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό και να στερηθεί ο Ελληνας τεχνικός στο ίδιο ματς τους δύο βασικούς κεντρικούς του χαφ. Κι αυτό βεβαίως ήταν απόλυτα λογικό. Με την ΑΕΚ, επίσης δεν ήθελε να τον στερηθεί ο Ουζουνίδης, διότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στον άξονα με τους Σιμόες και Γιόχανσον (και Αϊντάρεβιτς) και δεν υπήρχε λόγος να αφήνει «μόνο» του στον άξονα τον Ζέκα. Εμεναν λοιπόν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ. Με τον Ολυμπιακό το clasico θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα χαφ κι επίσης στο μυαλό του Ουζουνίδη δεν έπρεπε να «σπάσει» το δίδυμο με τον Ζέκα κι έτσι επιλέχθηκε εντέλει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Παναθηναϊκός θα είναι λογικά λίγο πιο «συντηρητικός» και δεν θα χρειάζεται (σε τόσο μεγάλο βαθμό) η παρουσία του στο δημιουργικό μέρος.

Σε κάθε περίπτωση, κάπου «κέρδιζε» και κάπου «έχανε» ο Ουζουνίδης και γι’ αυτό όλες οι επιλογές του έγιναν προσαρμοσμένες στα στοιχεία του κάθε αντιπάλου, γνωρίζοντας πως δεν θα ήταν δυνατό να έχει τα πάντα όπως θα ήθελε «στρωμένα».

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Το άλλο μεγάλο… άγχος του Ουζουνίδη «ακούει» στο όνομα Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που θα πρέπει κάποια στιγμή να ελέγχει το «εύφλεκτο» αργεντίνικο ταμπεραμέντο του και κυρίως τις διαμαρτυρίες του προς τους διαιτητές, αντίκρισε την 6η εφετινή κάρτα του στο ματς με τον Ηρακλή. Όχι για κάποιο μαρκάρισμα στη φάση, αλλά επειδή πήγε και διαμαρτυρήθηκε στον Καλογερόπουλο την ώρα που ο τελευταίος είχε σφυρίξει τη λήξη του α’ ημιχρόνου!

Αποτέλεσμα; Να φτάσει (ξανά) στο όριο καρτών κι αν αντικρίσει ακόμη μία σε κάποιο απ’ τα επόμενα ματς, θα συμπληρώσει «επτάδα» και ταυτόχρονα θα κληθεί να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών. Βάλτε λοιπόν κάτω το πρόγραμμα και σκεφτείτε το (λογικότατο) άγχος του Ουζουνίδη, μην τυχόν και χάσει (και) τον Αργεντινό σε κάποιο απ’ τα επόμενα ματς «φωτιά» που μένουν ως το φινάλε της κανονικής περιόδου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK