Οι 5 γκολκίπερ που η ΑΕΚ πήγε να πάρει και ο ένας που θέλει ακόμα

Η ΑΕΚ επικοινωνούσε ότι δεν σκόπευε να αποκτήσει τερματοφύλακα τον Ιανουάριο για να στηρίξει τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη κι ενώ έγιναν πέντε απόπειρες για να ενισχυθεί στη συγκεκριμένη θέση. Κι αν υπάρχει ένας που θέλει ακόμα, αυτός είναι ο Φαμπιάνο.

Ο γκολκίπερ Φαμπιάνο της Ομόνοιας
Ο γκολκίπερ Φαμπιάνο της Ομόνοιας EUROKINISSI SPORTS

Παρά τις εκ του αντιθέτου εξαγγελίες και την επικοινωνιακή πολιτική στήριξης των υπαρχόντων τερματοφυλάκων η οποία ωστόσο στην πορεία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει το σωστό κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όσο επίμονη κι αν ήταν η προσπάθειά της να το αποκρύψει. Η απόφαση για ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα ήταν η ενδεδειγμένη, ασχέτως με το ότι εν τέλει δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κονέ, καταπιάστηκαν με τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις τερματοφυλάκων, ενώ προκύπτουν ενδείξεις ότι υπήρξαν κι άλλες που απλώς δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη απόπειρα κατεγράφη στις αρχές του περασμένου Γενάρη, όταν έγινε σοβαρή προσπάθεια για την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ρενάν Ριμπέιρο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Την περίοδο εκείνη, ήταν ο πρώτος στη σχετική λίστα, όμως η απόκτησή του δεν κατέστη εφικτή, καθώς ο σύλλογος της Πορτογαλίας αξίωνε ένα πόσο κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ και δεν συζητούσε την πιθανότητα δανεισμού του με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως η 'Ένωση' επιθυμούσε.

Ο Ρενάν Ριμπέιρο είναι πλέον ο τρίτος γκολκίπερ στην ιεραρχία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ο Ρενάν Ριμπέιρο είναι πλέον ο τρίτος γκολκίπερ στην ιεραρχία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας TWITTER.COM/SPORTING_CP

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ ασχολήθηκε εκτενώς με την περίπτωση του επίσης Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Φαμπιάνο Ριμπέιρο, ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή παρά το γεγονός ότι ο 32χρονος γκολκίπερ επιθυμούσε διακαώς τη μετακόμισή του στην Ελλάδα και πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση τους διοικούντες τον κυπριακό σύλλογο. Ήταν ωστόσο λίγος ο χρόνος για να επιτευχθεί το deal, ενώ υπήρχε έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας και ετοιμότητας των ανθρώπων που χειρίστηκαν αυτή την προσπάθεια, ώστε να τη φέρουν σε τόσο μικρό και κοντινό στη λήξη των μεταγραφών, διάστημα εις πέρας.

Πιο κοντά από όλους, η ΑΕΚ έφτασε στον ολλανδό γκολκίπερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μίχαελ Βέριπς. Ενώ όμως όλα έδειχναν ότι απομένουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις, αποδείχθηκε ότι υπήρχε μια σημαντική παράμετρος, η οποία αποτέλεσε το εμπόδιο για να μην πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Η ελληνική πλευρά προσπαθούσε να πάρει τον παίκτη με δανεισμό και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, την ώρα που ο αγγλικός σύλλογος τον παραχωρούσε μόνο για έξι μήνες και χωρίς την παραμικρή δέσμευση για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Ολλανδός γκολκίπερ Μίκαελ Βέριπς ως παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Ο Ολλανδός γκολκίπερ Μίκαελ Βέριπς ως παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ WWW.SUFC.CO.UK/

Παράλληλα η ΑΕΚ εξέτασε και τις περιπτώσεις του Βραζιλιάνου Ντάνιελ Τενενμπάουμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Ισπανού Ιάγκο Ερερίν της Αθλέτικ Μπιλμπάο, για τον οποίο γράφτηκε στην πατρίδα του ότι είχε προσπαθήσει να αποκτήσει ανεπιτυχώς (και) το περασμένο καλοκαίρι. Και οι δύο περιπτώσεις κρίθηκαν ως ικανές για να βοηθήσουν την ΑΕΚ να βελτιώσει το επίπεδο της στη συγκεκριμένη θέση, όμως σε συμφωνίες δεν κατάφερε να φτάσει κι εδώ προφανώς επειδή ο χρόνος που απέμενε ως το τέλος μεταγραφικής περιόδου δεν ήταν αρκετός.

Αν τώρα αναζητήσουμε τον έναν εξ αυτών που ΑΕΚ θα προσπαθήσει να εντάξει στο δυναμικό της το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτός είναι ο Φαμπιάνο της Ομόνοιας. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος είναι πολύ 'ψημένος' με αυτό το ενδεχόμενο, του άρεσε πάρα πολύ το project που του παρουσιάστηκε με το νέο γήπεδο (Opap Arena) και την προοπτική να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ μέσα σε αυτό, ενώ και ο κυπριακός σύλλογος -που ήταν δύσκολο να τον αντικαταστήσει τον Ιανουάριο- δεν σκοπεύει να του φράξει το δρόμο εφόσον προκύψει ένας τρόπος συμφωνίας με την ΑΕΚ. Ο Φαμπιάνο έχει συμβόλαιο με την Ομόνοια έως το καλοκαίρι του 2022 και από την πλευρά του προσπαθεί πολύ ώστε επιτευχθεί η μεταπήδησή του στην 'Ένωση'. Οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK